Zaslal: ne březen 09 2025, 22:39 Předmět: Stern KR 800-řemínek
Dobrý večer,
rád bych opravil magnetofon v přijímači Stern KR 800.Unavený řemínek má 222 mm ale já nemám štěstí na nabídku řemínku s udáním délky.Všichni nabízejí směs nejrůznějších délek bez udání rozměrů.Můžete mi prosím někdo poradit ?
Děkuji moc.
2004 Příspěvky: 20291 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne březen 09 2025, 23:20 Předmět:
Jestli to nebude tím, že délka řemínku se uvádí průměrem, na kterém volně leží. Jestli by nevytahaný měl těch 222 mm, pak hledej rozměr 70 x šířka x tloušťka, u čtvercového průřezu jen jeden rozměr, samozřejmě.
V modelech KR650 a 660 byla mechanika Geracord, je možné, že v KR800 je ještě taky, ale to hádám.
Ty řemínky by se u nás stále sehnat daly, ale vesměs je nezasílají - přijedeš a vybereš z bedny. Tak to má například VPcentrum v Litoměřicích, ale třeba budeš mít kliku a najdeš vhodný řemínek třeba v KTS AME.
V Nedisu v Trutnově na to měli i kužel se stupnicí průměrů, ale to už je pár let...
Když seženeš řemínek o fous tlustší, nebo tenčí, i to se dá: když bude přiměřené napnutý, aby moc nenamáhal ložiska, aniž by podkluzoval, bude třeba jen dostavit rychlost posuvu pásku, protože tloušťka řemínku má vliv na převodový poměr mezi řemeničkou motoru a setrvačníkem.
2004 Příspěvky: 20291 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: po březen 10 2025, 8:44 Předmět:
Byly doby, kdy uživatelé v profilu uvedli alespoň přibližně lokalitu, kde se vyskytují, nebo se to dalo zjistit z jejich IP. Ale jsi na rionetu, čili kdekoli. Dohledávat tě nebudu.
Petře, nedělej s tím tajnosti, třeba se v tvé blízkosti najde vhodný zdroj řemínků.
Napřed mě zarazil ten rozměr, tak jsem se podíval, kterou mechaniku u RFT v té době používali (na naší straně železného firhaňku vydrželo jedno šasi vždy řadu let). Než jsem to pak dopsal, WASEK_W byl rychlejší.
Totiž tady jen osobní odběr (nevím, proč tam píšou o dopravě), Tady stojí sada 1x1 mm řemínků sice dvojnásobek, ale zase máš na výběr jiný, jestlis špatně měřil. Taky tam mají i jiné průřezy a tloušťky, ale to už je za tu cenu jeden kus. V KTS AME v Hradci mají čtvercové řemínky 68 a 70 mm dokonce ještě i v průřezu 1,2 mm. A pak také mají nějaké řemínky u Síria ve Zlíně, ale tam je nabídka orientovaná předenším na gramofonové.
Jo, a při hledání zkus ještě název "pásek". Mnoho nabídek je jen strojový překlad z polštiny, jehož technickou správností se nikdo nezabýval. Přišla mi odtud opravná sada na Unitru i s řemínky, pojmenovanými jako "paski".
Dobrý večer,
díky za odpovědi, zkusím ten Hadex.
Dodnes mě nenapadlo pohrabat se v magnetofonu, bavily mě gramofony Tesla.
Proto ani nevím jak se kupuje řemínek když znám jenom "vytahanou " délku.
Jinak je to původní typ KR 660 upravený na export do ČSSR změnou vlnových rozsahů. A jsem z Berouna.
Dík a dobrou noc!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.