Zaslal: čt březen 13 2025, 10:17 Předmět: Co s pomalým mobilem?
Ahoj bastlíři. Mám Xiaomi Redmi 9A, 2G RAM. Jsou předinstalovány aplikace Androidu a navíc nadstavba Xiaomi. De fakto se to duplikuje a je to tam natvrdo. Používám jen Chrome. Furt se mi to aktualizuje.. Pak mám samozřejmě aplikace, které mám pro svou zábavu. Každou chvíli mi to hlásí potřebu vyčistit mezipaměť, což dělá 400-700 Mb. Zajímalo by mne, když použiju aplikaci a pak ji vypnu a druhý den třeba jinou, jestli přesto zůstává část operační paměťi "zasviněná". Jak to tam vlastně běhá? Díky moc.
Je zvláštní, že nějaký čištění mezipaměti vyžaduje pouze Xiaomi. Taková Motorola, ani T-phone, či jiný Androidový tablet nic takovýho nemá a ani jsem si nevšiml, že by se mi takovýhle mobily zpomalovaly. Systém by měl umět využívat "dočasnou paměť" bez nějakých externích aplikací. Xiaomi je pověstné tím, že si nechává platit za "systémový reklamy", které jdou většinou povypínat - a ty zabírají místo. Jak jinak se dá vysvětlit to, že mobil vyžaduje čištění mezipaměti, i když s ním nic neděláš - podle mě jsou to nastahovaný reklamy.
A jinak. Aplikace se vyvíjí a jejich požadavky na systém se zvyšují, tudíž jim zastaralý mobil už taky nemusí stačit.
Taky to dělají aplikace, co jsou jakoby zdarma - platíš je tím, že Ti stahujou reklamy a přehrávají je přímo v aplikaci a otravují Ti život.
Zaslal: čt březen 13 2025, 12:14 Předmět:
xiaomi ma jednu vychytavku, ktora mi u inych chyba. ty vies nastavit, ze nejaka apka bude stale bezat, aj ked das vycistit tie apky v pamati. A ked sa nejak nasilne ukonci, tak tu opat spusti.
Co mam dost problem napr. na samsungu a messenger, ze on sa obcas vypne a potom mi nechodia notifikacie, ked mi niekto pise. _________________ No vidis, a tak si sa bal
No,zatím dík za rady.
Ale...Vyhrabal jsem odložený manželčin mobil Samsung Galaxy A50. (možná mi ho dá). Absolutně svižný, přestože hromada nainstalovaných aplikací.
K tomu mému: Odinstaloval jsem aktualizace a bloknul jsem automatické aktualizace. Konkrétně u mne to ,doufám, bylo zakázat přes aplikaci Google play. Uvidíme, co se změní za týden. Mám to hlavně na podcasty a jako ovladač streameru, takže na hraní spíše off line, včetně map. George bankovnictví celkem chodí: spolehlivě.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.