Zaslal: pá prosinec 22 2017, 18:57 Předmět:
Jo takhle - takže ani trvalý přihlášení na to nemá vliv?
Jestli tomu dobře rozumím, tak tohle fórum za mě samo označí všecky novinky, jako bych je četl. A to automaticky a nejdýl za 40 min, jo?
Cosi mi tahle funkce připomíná - je opravdu užitečná, tahle funkce?
Zaslal: pá prosinec 22 2017, 19:05 Předmět:
Je to nějaký BUG téhle verze, nikoliv serveru. Je známý a to je asi tak vše, co se s tím zatím dá dělat. A chová se to relativně náhodně, o to je to horší. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zaslal: pá prosinec 22 2017, 20:33 Předmět:
sinclair napsal(a):
Cosi mi tahle funkce připomíná - je opravdu užitečná, tahle
funkce?
Ano, správně ti to připomíná to, že na to čučíš a nečučíš. Tak to za tebe označí v cookies a máš pokoj, když to hodinu nepotřebuješ číst.
A funkce jen naznačuje to, že zde není čekárna, ale diskusní kroužek.
Je to nějaký BUG téhle verze, nikoliv serveru. Je známý a to je asi tak vše, co se s tím zatím dá dělat. A chová se to relativně náhodně, o to je to horší.
Nemám pocit, že by to byl bug jen téhle verze, co mám zkušenost, tak to dělá velká většina phpBB fór.
Zaslal: út březen 27 2018, 6:58 Předmět:
Mj. - změnili jste si čas v Profilu? Letní: GMT + 2 . . . _________________ Honza - kokúň
Zaslal: út březen 27 2018, 14:18 Předmět:
Já si to na podzim vůbec nepřepnul. Jak říkám každej rok - za chvíli je stejně jaro. Jen se mu jako každej rok opět nechce vylézt z pařezu... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mně osobně asi nebude vyhovovat (nastálo) ani jediný. V podstatě mi (jako penzistovi) střídání času vyhovuje.
"Zimní" - má výhodu jen v zimě (ráno chodí děcka do školy za světla; při letním by chodili ještě za tmy ).
"Letní" - má výhodu zase jen v létě (delší den večer - později se setmí; při zimním by zase svítalo už po 3. hod. ráno, a vstávalo by se, když by slunce bylo už "vysoko". Večery pochopitelně kratší ).
Jak to máte vy _________________ Honza - kokúň
Ale houby s voctem to v říjnu skončí. Četl jsi ten článek? Nic o ukončení tam není, natož v říjnu. I když je možné, že to někdy v říjnu skončí, akorát nevíme kterého roku. Článek je částečně vytvořen AI a podepsaný nějakou vopicí.
A k tomu pozdějšímu stmívání. Setmí se tehdy, kdy se setmít má. To jen při SELČ se opíjíš pocitem, že je o hodinu víc. Pokud by i v létě platil SEČ, a chtěl bys sedět u ohně do 22h. tak bys seděl poslední hodinu ve tmě. Při letním čase ale končíš prakticky v 21h za světla, tedy o hodinu dřív, než bys seděl bez změny času. Mě z toho vyplývá, že letní čas nám v létě večer o hodinu zkracuje. Ale když se dav ovcí rozhodne, že je to pro ně prodloužení, tak ať si to myslí...
O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.
Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33526 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne březen 30 2025, 23:23 Předmět:
€vropská kómis vydala pokyn ukončit střídání časů k letošnímu říjnu - ale nechala na jednotlivejch státech, na kterým pásmu zůstanou. Takže u nás se to zas bude hádat jestli nechat SEČ (15. poledník čili Praha) nebo VEČ (30. poledník čili Kyjiv). _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nechávam to dosť na prírodu, hodinky nenosím, ani ma netrápi koľko ich je - pokiaľ sa to samozrejme dá - veď človek ráno vstane a aj tak je tu hneď večer.. nestresujem sa mobilom - aj dva dni sa nevidíme, inokedy dlhšie - tých najlepších mám pri sebe, a ostatným zavolám späť keď na to prídem.. A šachy si pri káve dám na polovičkinom - keď ho práve nehrá ona - ten môj starý dobrý monochrom to aj tak nedá.. Samozrejme je to iné, ak sa hovor očakáva.. Ale prechod na zimný čas ma nikdy neteší - totiž keďže chodím do postele neskoro, v zime je to naozaj.. Napríklad tikací minibudík, na ktorý vidím z postele, neprestavujem vôbec - veď viem koľko je to naozaj.. Uteká ten život tak, že to by som ho musel prestavovať každú chvíľu.. Ostatné časomiery ale prispôsobujem, aby to nemýlilo, a je ich dosť..
Inak je mi divné že by nechali na rozhodnutí štátu, aký chce posun - keď sa všetko globalizuje - v Maďarsku bude o hodinu menej, tu o hodinu viac, tam o hodinu menej, hentam viac - veď to úzko súvisí aj s ekonomikou - zaviedol by sa bordel - minimálne únia neverím že nebude tlačiť na jednotu..
Zaslal: po březen 31 2025, 18:58 Předmět:
Mikras napsal(a):
...
O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.
Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
Tak teď jsem "z toho (z tebe) jelen" - nwm, jak jsi to vlastně myslel?
Přece - "zimní čas" = SEČ = GMT+1; nebo ne? Jednou je to "nesmysl", a pak jsi zase pro SEČ? Tak jak to vlastně máš?
Jak to mám já, jsem napsal výše. Přestože i mně (jsem "sova") taky vadí časový posun (a to ještě i teď - v penzi), sám bych se nevěděl rozhodnout, pro který čas hlasovat.
Asi (taky) spíše pro ten SEČ - už proto, že tu byl mnoho staletí, až do toho minulého. Přestože by mi ten východ slunce (už před čtvrtou ranní), taky dost vadil _________________ Honza - kokúň
Zaslal: po březen 31 2025, 19:20 Předmět:
Ale nooóótááák - zase budeme slovíčkařit?
Přece všichni víme vo co goo _________________ Honza - kokúň
Zaslal: po březen 31 2025, 20:57 Předmět:
Pokud je "zimní čas" v uvozovkách, tak to SNAD můžu brát jako SEČ. Jinak je zimní čas SEČ -1h. Pak je ale nesmysl psát v uvozovkách i Letní čas. Ten je prostě SEČ +1.
Proto jsem to nechtěl pitvat.
No, a pokud zítra vstávám v 6, tak už abych šel pomalu spát. Ale nebýt letní čas, bylo by 22 hodin až za hodinu a mohl jsem ještě něco stihnout udělat. Opět důkaz, že letní čas mě (nás) o hodinu okrádá.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 3 z 5
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.