Zaslal: ne březen 30 2025, 14:50 Předmět: LED žirovky NS-5S-X1H7 od firmi Alimo
Dobrý deň, chcel by som napísať skúsenosť s týmito žiarovkami. Kamarát si objednal sez e-shop Allegro 2 kusy, nahodil do auta Pežot 307,a nsvietia.
poslal naspäť do e-shopu, vrátili sa naspäť, že sú v poriadku.Nahodil do auta, nesvietia.obrátil sa na mňa, meraním, napojením na zdroj som zistil,že sú nefunkčné. Otvoril som ich a zistil, že je na plošáku prepálený spoj. Po opravení spoja led žiarovka funguje normálne.Vysvetlenie je, že led H7 na rozdiel od žiarovky H7 má polaritu, tým vzniklo poškodenie,že kamarát to napojil opačne a odpálil ich.Preštudoval so celú priloženú dokumentáciu nikde som nenašiel upozornenie na to, aj keď po rozobrat´je vo vn´tri led dosť miesta dať ochranu proti prepólovaniu, ke´nie tak to mohli aspň upozorniť v manuáli.Chcem upozorniť na LED žiarovky, teraz sa kupujú húfne hlavne z číny aby si motoristi dali na to pozor.Ešte by som dodal, že tieto stáli 2 kusy-35 EUR aj s poštovným.
Ďakujem.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33526 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne březen 30 2025, 17:46 Předmět:
Správně navržená konstrukce LED-náhrady za žárovku nemá určenou polaritu, protože nejde garantovat, že ve všech případech použití bude zrovna "plus vpravo", tzn. musí obsahovat diodovej můstek, kterým se nejdřív zajistí odolnost samotnejch LED proti přepólování. Síťový světelný zdroje pracující na 230V 50Hz ani jinak konstruovat nejdou. Pokud má nějaká "LED-járofka" sloužit v autě a její funkčnost závisí na přivedený polaritě, patří takovýho prodejce nakopat s rozběhem do řiti zepředu. Tvrzení, že to je dvoubarevná "járovka" určená pro kombinaci blinkr (oranžová)/obrysovka (bílá) je nesmysl, tyhle vícebarevný moduly moderních světlometů se konstruujou jako celistvá deska i s jednotlivýma SMD osazenýma diodama příslušnejch barev, bez celkový demontáže světla nevyměnitelná. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: po březen 31 2025, 10:12 Předmět:
Dement dá LED žárovky do auta kam nepatří, odpálí je, pošle na reklamaci, odtud mu je vrátí, že jsou v pořádku - a ty pak zjistíš přepálený plošný spoje - to je bezva příběh...
Zaslal: po březen 31 2025, 12:17 Předmět:
ja som týmto príspevkom nikoho neurážal ako vy tu niektorý ale navadí ľudia sú rôzny, akurát nechápem čo sa vzrušujete nad tým ,že niekto si objedná led H7 a nahodí do auta, tento kamarát ich mal v tom Pežote 4 roky,absolvoval s nimi 2krát stk, po štyroch rokoch mu prestali svietiť, najskôr jedna po týždni druhá, objednal si nové, náhodou ich napichol opačne cez adapter tak mu odišli, mal ich nahodené ako diaľkové.
Nemal som doteraz v ruke LED H7, takže som bol prekvapený,keď som ich rozobral je tam 6 pinový prúdový čip, a je to z konektora napojené s polarotou,
čiže musí tam byť dodržaná polarita, bez toho aby v príbalovom manuály bolo na to upozornenie, a adaptér čo mu zostal po starých ledkách sa na led žiarovkách dá otočiť, čiže ľahko sa dajú odpáliť, aj keď sa čudujem, že prúdové regulátory ktoré sú tam osadené to prežili. kamarát ich nahodil do auta a zatiaľ fungujú.Píšem to aj preto, že hodne jazdím večer za tmi a veľa starších aút ma oslňuje z bielymi led svetlami, čiže hodne ich ľudia objednávajú hlavne z číny a dávajú si to do aút. Zachytil som v tv, že Osram začal predávať všetky druhy autožiaroviek LED a sú tam pribalené štítky o homologozácii ktoré treba nalepiť na svitidlo pre preukázaní sa na STK.
Aj tak ďakujem!
Zaslal: po březen 31 2025, 12:56 Předmět:
Přesně. Je to čím dál horší a jet v noci je už za trest. Ledkové reflektory jsou dost nepříjemné, ikdyž jsou homologované, natož když si to tam sám někdo šoupne, to je za nakopání do řiti.
Založen: Feb 07, 2008 Příspěvky: 850 Bydliště: Jablonec nad Nisou
Zaslal: po březen 31 2025, 14:30 Předmět:
Já taky používám obyč čínský H7. Ale já mám v práci regloskop a dokážu si zkontrolovat jestli žárovka vyzařuje jak má a doseřídit světlomet. A než jsem našel žárovky který svítí tak jak mají tak jsem 3 nový balení vyhodil...
Zaslal: po březen 31 2025, 16:46 Předmět:
To je chvályhodné, ale obávám se, že jsi výjimka.
Dementi, co tam něco LED-kového nasadí a jezdí bez jakéhokoli seřízení, jsou na silnici vidět často, mnohému to svítí jako dálkový světla. Zrovna včera jsem jednoho takovýho viděl na parkovišti u bohunického kampusu - stará oktávka a uvnitř něco s LEDkama, co dělalo na stěně před ním kužel do dvoumetrové výšky a žádné viditelné rozhraní jak u žárovek nebo xenonů. Dement na zabití přijel do KFC!!!
Jo, švestky jsou v noci zalezlý (asi se potmě bojí), takže nic nehrozí...
Správný postup. Totéž na zadní mlhovky. Zvyšuje se tím bezpečnost provozu, protože osvícením dálkovými se snižuje kontrast mezi tím oslňujícím zdrojem světla a jeho okolím a tedy se snižuje míra oslnění. Howgh.
Zaslal: út duben 01 2025, 6:23 Předmět:
No jo, ale v dnešním provozu to moc udělat nejde, protože většinou nejede sám a to pak oslníš spoustu jiných, co za nic nemůžou. Leda tak na nějaké místňácké stezce, ale tam moc nejezdím.
Zaslal: út duben 01 2025, 8:25 Předmět:
Já měl v H4 reflektorových světlometech Osram Ledrivingy, seřízené světla a nikoho sem neoslňoval. Kolega z práce si do projekčních světlometů strčil nějaký číny, svítilo to všude i tam kde nemělo. Hlavně jak to svítilo hodně. Aktuálně mám xenony, takže LED neřeším.
Trochu mě baví jak se tady koušete kvůli oslňujícím LED a přitom každé třetí auto na cestách oslňuje. Pátky a Neděle jezdím v noci a stále stejný evergreen. Jedno jestli staré nebo nové. Vysoké SUV tam je to snad typické. Mám vysoké auto, sedím snad o půl metru výš jak v běžném kombíku a stejně mi to v noci perou do xichtu. Drahý velký auta, ani ne moc starý a nechápu že to je horší jak Fabie 1. generace.
A co mě úplně vysírá jsou automatické dálkové světla. LED matrix ještě fungují tak nějak uspokojivě, ale ty automat dálkové to je peklo. A ještě je to těm řidičům úplně na háku. Někdy skoro lituju že nemám nahoře světelnou rampu jak TIR.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.