sháním kdysi běžné měřící hroty, vím že už se nedělají, ale pořád to jsou ty nejlepší co jsem kdy používal, třeba máte někdo tip kde se dají sehnat, popřípadě tip na něco stejně podobného. Požadavek ostré hroty s délkou 10mm.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19279 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt duben 17 2025, 11:32 Předmět:
Vypadají na mosaz, nebudou držet spičku. Ty původní (mám jen dva origo) jsou ocelový a uměly propíchnout i epoxyd na tropikanizovaných deskách sálových pičítadel EC1033.
Už jsem to tady jednou psal a byl jsem zle okřiknut. Za bolševika existovala propiska, která měla přední část hrozně podobnou tomuhle hrotu. Stačilo ji odříznout závit a dovnitř vložit ocelovou jehlu spájenou s modelářskou 4 mm samičkou pro baterky a zalepit to epoxydem. _________________ Jirka
Zaslal: čt duben 17 2025, 11:52 Předmět:
jak píše Celeron potřebuji aby s nimi šel propíchnout lak na desce, ty od Hofmana nemají pevné tělo tak se budou ohýbat, to už ani nemluvím o tom , že jsem je používal na proškrabování , vypichování a jiné mechanické věci.
Staré vypsané fixy a do nich čalounické špendlíky (ocelové, dlouhé s ostré) a na druhém konci obyčejná zdířka.
_________________ Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Zaslal: čt duben 17 2025, 12:40 Předmět:
Vždyť jsem psal, že ty FLUKE by mělo stačit přibrousit, aby byly ostřejší. Když to nezvládnete přibrousit sám tak se snad ve vašem okolí najde někdo pro koho by neměl být problém ty hroty přibrousit tak, aby byly výrazně ostřejší. Samotné hroty jsou z nerez oceli o průměru 2mm tj. ty už něco vydrží.
Jinak obecně zvážit spíš specializaci tj. měřící hroty jen na měření a na propichování, škrabání atd. použít spíš různé rýsovací jehly. Existují nejrůznější ocelové rýsovací jehly, se kterými půjde propichovat, škrabat, rýsovat atd. a také půjdou i přibrousit, ale na měření prostě vhodné nebudou.
Zaslal: čt duben 17 2025, 12:48 Předmět:
Přibroušené hroty nemají dobrý dotyk, a vzhledem k tomu že potřebuji měřit pod lakem tak ten kontakt je důležitý.
Mám nějaké nástroje na proškrábnutí a podobně, ale hrot je prostě při ruce.
Zaslal: čt duben 17 2025, 12:52 Předmět:
V tom případě máte zřejmě smůlu. Ty staré hroty se už nedělají a v současnosti už za ně prostě neexistuje náhrada jelikož se to posunulo do specializace tj. hroty, které jsou v současnosti určeny na měření už nejsou určeny na škrabání a propichování a naopak. Takže jak jsem zmínil v současnosti jsou měřící hroty na naměření, ale už ne na škrabání a propichování. Na škrabání a propichování jsou rýsovací jehly.
Naposledy upravil Valdano dne čt duben 17 2025, 13:01, celkově upraveno 2 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.