Ziskal som zadarmo PC repro Creative Inspire T10. Zvuk rozne vypadaval alebo sa menil - bolo nutne rozobrat a vycistit potenciometre.
Prekvapila ma vysoka hustota - kazdy reprak ma asi 1 kg aj ked je to plastove a dost male. Najtazsi je stredobasovy menic - ma obrovsky magnet. Tiez je zaujimave, ze napajaci adapter je len trafo bez usmernenia. Koniec je nejaky IO na velkom chladici, takze nie D. Dosku som nevytahoval, lebo je to vsetko zakydane lepidlom (proti pazvukom).
Hra to na svoju velkost celkom slusne. Basy su huhlave, ale to sa da cakat (zvrchu to ma bass reflex).
2004 Příspěvky: 20366 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so duben 19 2025, 6:53 Předmět:
Koncák je v tom STA540, dvojitý můstek rail-to-rail ve třídě AB. Pouzdrem, pinově, vnitřní strukturou i vnějším chováním je k němu kompatibilní TDA7475B, jen proti TDAčku snese o 2 V vyšší napájecí napětí. Jestli bez signálu ve standby na pinu 3 proti kostře nepřekročí napájecí napětí 28 V, a v provozu 18 V, dá se mluvit o přímé náhradě.
Ale usměrňovač s filtrem tam někde být musí.
Vypadávání signálu při déle trvající malé hlasitosti nemusí vždy vyřešit výměna potenciometru, protože v bedýnce je obvod reagující na přítomnost nf signálu - když je chvíli ticho, sklapne do standby, s příchodem signálu zase zesilovač spustí.
Kdesi jsem viděl úpravu, která brání umlčení, a to přidáním odporu 10k mezi piny 3 a 7.
Zaslal: so duben 19 2025, 7:34 Předmět:
Mám Creative T6060. Podání basů se zlepšilo po ucpání bassreflexu molitanem.
Na nějaké HIFI to ale není. Na práci s audioeditorem naprosto vyhovuje.
Pozor je to úmyslně zalepené na součástky DPS. Musel jsem nadzvihnout bassreproduktor a mezerou uštípnout přívody.
Luboš
Zaslal: so duben 19 2025, 8:37 Předmět:
Nemáš , Jardo , to ovládání nakreslené či je někde nakreslené ? Díky
Asi jsem na toto dojel u domácího kina . To jsem si nyní vymyslel , ale nemohl jsem jeden kombinovaný konec zaboha rozjet . Tedy byl ze SD , ale přesto .
2004 Příspěvky: 20366 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so duben 19 2025, 9:13 Předmět:
Bohužel nemám, ty bedýnky nebyly moje, tak jsem to neobreslil. Měl jsem je v parádě s podezřením na poťák, ale ten to nebyl. Nápadná podobnost s TDAčkem mě přivedla k napětí na pinu standby. Musela být nastavená zbytečně velká hlasitost, aby to naskočilo a drželo. Tak jsem se podíval, jestli to někdo už neřešil, na netu našel tu úpravu, přidal odpor a expedoval. Nastavit nebylo co, v podstatě šlo o jednoduchý zesilovač s usměrňovačem a filtračním kondenzátorem za ním. Bez zvuku LEDka zhasla, ale zesilovač jel dál.
U toho kina to ale obvykle chodí přes procesor.
Zaslal: so duben 19 2025, 10:32 Předmět:
Usmernenie a filtracia je na doske, len "trafo do zasuvky" je skutocne trafo - co je nezvykle.
Toto sa automaticky nevypina. Vypinac je integrovany v potaku VOLUME, po zapnuti LEDka svieti stale.
Hra to podobne ako 2.1 zostavy k PC a pritom nepotrebuje subwoofer.
Naposledy upravil rnbw dne so duben 19 2025, 10:37, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: so duben 19 2025, 11:18 Předmět:
Jelikož jsem se tím dopodrobna nezabýval a jen se mi líbilo , že rozřežu desku a budu mít tři konce . Ale prostě jsem přes ně nic nedostal . A to jsem se piny STBY a MUTE snažil ošetřit . Ono se tímto stavem pinů nikdo nikde dopodrobna nezabývá , i tím , jak si ověřit , že je TDAčko v poho . Ony tam byly použity myslím s trojkou? na konci . Těžko jsem hledal DS , ale stejně jsem to nedal . Znovu podotýkám , bylo ze SD .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.