Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Tape Delay
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sinclair



Založen: Feb 02, 2005
Příspěvky: 9923
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 10:35    Předmět: Citovat

Hille, kupuju z rozhlasu po padesáti až stokoruně 1000m IEC pásy z archivu, jedenkrát nahrané, maximálně několikrát přehrávané a nestříhané. Oni už všechno digitalizují a takových pásů je tam jak nasraných. Nikdy nekupujte pásy např. z Aukra, pokud to nejsou nové skladované kusy v originálním balení, svitek má být zavařený v PVC sáčku se silikagelem. Jinak jsou to provozní, mnohokrát stříhané pásy, které sice na podobný účel /pár nekonečných smyček/ mohou vyhovět, ale na seriózní záznam se nehodí ani při 38cm/s. Některé pásy, většinou se záznamy různých rozhlasových her a podobně jsou sestříhané z několika šarží pásku, což je při mluveném slovu docela jedno, není to poznat, ale pokud takový sestříhaný pás použijete na opravdu kvalitní záznam hudby, je to průser.

Mimochodem - vlastním maďarskou kopii Studeru A80, mašinu Mechlabor STM610. Není tu borec, který by dokázal za úplatu okopírovat servisní dokumentaci ? Potřeboval bych hlavně seřídit mechanickou část - protitahy, tlumení kladek apod. a bez servisáku je to jen takové kurvení..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
gino



Založen: Oct 17, 2008
Příspěvky: 343
Bydliště: Prešovský kraj, SR

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 11:12    Předmět: Citovat

Nejaké info o STM610 nájdeš tu: http://www.unites.info. Skús ich kontaktovať, možno ti pošlú aj plnú servisnú dokumentáciu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 12:05    Předmět: Citovat

Dvoustopé hlavy z Pluta/Uranu prodávalo před časem Compo a možná ještě nějaké ty hadexy a tipy, pár jsem jich koupil za směšnou cenu a pak někam založil pro strýčka náhodu. Ve filmovém studiu jsme kdysi měli Echolanu, byla to už před 30 lety vykopávka. Byl tam strašný jetý pás neznámého původu, když jsem tam udělal novou smyčku z Maxell 25, byl to nárůst kvality o 256,7%.
Na to rušení pásů (i strojů) v rozhlasu se dívám divným okem, vidím to jako cestu zpět co do kvality, s těmi komprimovanými sračkami do kterých se ukládá teď.

Co takhle zkusit dozvukové zařízení na principu floppy 5,25 s více hlavami? měly robustní pohon který by těch pár hlav navíc utáhl. Otázka je, do jaké míry by na ten dvoustavový materiál šel analogový záznam.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12403
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 12:10    Předmět: Citovat

Ohé, kolega měl dozvu firmy TCE, tam byl hliníkový disk s magnetickou vrstvou, taková slušná 20cm gramodeska. Kdyby někdo uměl tu vrstvu obnovit, to by nebylo marné... jinak Allsound a Dynacord používali buben. Někdy to vyfotím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 12:18    Předmět: Citovat

Takže vlastně obdoba HDD. Princip je pořád podobný, akorát u floppy není nárok na rovinnost média protože hlavička si ho oboustranně stiskne sama. Parametry kolísání u dobrých smyček zpětné vazby regulace přitom nejsou špatné.
Ty fotky bych rád viděl, i když nad mechanickou dokonalostí krásných starých profesionálních strojů se chce dneska člověku plakat...
Nějaká echa snad existovala i s bubnem na principu fotozáznamu na fluoreskující médium.
Obnovení vrstvy by možná dokázal pan Rentz, pokud ještě žije. Dělal celý život polevy na 8/16mm filmy a měl příslušné emulze.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12403
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt leden 29 2009, 13:28    Předmět: Citovat

Mne by zajímalo tohle... nikdy jsem to neviděl zblízka.

http://www.ultrajosh.com/tubeamp/Effects/oilcan_insides.JPG
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HIFI



Založen: May 08, 2004
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: so únor 05 2011, 20:02    Předmět: ANP914 - AOS191 je celostopá ... nemáte servisák ? Citovat

sinclair napsal(a):
Hille, ty by se na to nehodily ani teoreticky, potřebujou vzhledem ke svému čelu dost strmé opásání, což u těchto přístrojků nelze.
V AOS191 i 192 jsou použité normální půlstopé hlavy jako třeba v B41-B44, i jako záznamová je tam použita univerzálka.


Zdravím, můžete se kouknout do Vašeho AOS191 (tedy alespoň jsem pochopil - snad správně - že ho máte), zda je mazací hlava celostopá ? Případně nemáte on AOS191 servisák ?

Já našel na http://czechkeys.blog.cz/1009 , že je tam ANP914 a ta je celostopá ... origo manuál Tesla Vráble nemám.

Díky Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.19 sekund