Zaslal: čt březen 19 2009, 20:54 Předmět:
CZJKP1 napsal(a):
Vítejte, 1000 ve 14letech by byla pro mě velká envestice, tomu s tou starou přenoskou jsem psal, nejsem si jist zda jsou tam safíry připadá mi tam jak kdyby tam byla polovina a zbytek uraženej,a on mi odepsal že neví co je safír a já jsem mu to vysvětlil a poslal fotky a už se se mnou nespojil, já mam barcarolu to je to stařičké lampové radio a to má 78ot, to by přece nebylo ono přehrávat stařičké desky na novodobym gramci.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32855 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt březen 19 2009, 21:21 Předmět:
Nejde o dodržení dobovosti - jde o dostupnost a taky o životnost těch desek. Ty bakelitové hadí hlavy jsou dneska vzácnost už jenom proto, že si to uvědomili kšeftsmani s historickýma věcma - a skoupili všecko pod cenou... Novodobější gramec je i stabilnější a už jsem viděl i takhle "zrekonstruovanej" fonograf na válečky - měli ho v tom slavným Domě Železničářů v nějakým klubu, co se ještě před Plyšákem zaobíral sbíráním techto záznamů. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
2004 Příspěvky: 19887 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: čt březen 19 2009, 21:34 Předmět:
Jardik16 napsal(a):
_velmi_stara_prenoska.html
V této aukci je na prodej stejné ramínko i s vložkou,jaké měla Barcalora.
To ještě neviděl skutečně starou přenosku. Tahle hadí hlava není zase tak stará (nástup 1961-1962) a je mimořádně designersky zdařilá.
Ta kubistická hadí hlava na VK311 už nebyla "to ono", pěkné bylo až to trubkové raménko (použité v šedém hranatém šasi GZ646, je tu na obrázku o něco výše).
Ale obecně Tesla dokázala v rámci dostupného sortimentu materiálů udělat gramofony velmi hezké.
Zaslal: pá březen 20 2009, 18:54 Předmět:
Jenys je to to samé viz mé foto,samozdřejmě ramínko je hezké ale stojí za nic, takže od něj dál, vložka je nekvalitní od prvopočátku + stářím, takže zkresluje úžasně...
Zaslal: po březen 23 2009, 18:39 Předmět:
Děkuji uživateli MOTOROLA a všem co se tohoto vlákna učastnili.
Ješte se zeptám jak by to dopadlo kdyžbych koupil vložku vk-4302 a seříz po obouch bocích ty výstupky a vyrušil patici v ramínku vk311 a sehnal 3 takový ty maličký svorky (na principu jako je např fiat svorka) přidělal je na kabel v ramínku vk311, připojit tu vložku pomocí nich a zasunout a vměstnal bych to do VK-311
Šlo by to???jen se ptám??? stejně použiji ty přenosky od uživatele MOTOROLA a děkuji mu za ně
zlatnicka@blackpointmusic.cz
Tel: (+420) 224 815 332 _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: út březen 24 2009, 17:55 Předmět:
CZJKP1 napsal(a):
TO VÍM ALE JÁ MÁM PŘENOSKU VK311
VK 4302 je plněhodnotná náhrada a průměrně nadaný bastlíř si s úpravou a montáží poradí dřív než dohraje první stránka LP. jsem názoru že sehnat bezpochyby půjde i VK311, jenom zapnout internet a zcela běžný vyhledávač... _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.