Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

cinch vystup z PC ktere ma pouze 7pinovy svideo vystup

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
evlo
trapný slaměný panák


Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 179

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 7:42    Předmět: cinch vystup z PC ktere ma pouze 7pinovy svideo vystup Citovat

Ahoj,

rad bych dostal z PC cinch vystup s kompozitnim videem. Klidne bych prozatim i cernobily obraz, lepsi nez nic.

Zkousim to zatim na monitoru s cinch vstupem, svideo vstupem atd., ale pote to chci pouzit s jinym zarizenim - takhle se vyhnu problemum s moznosti spatne detekce pripojene TV.

Mam svideo (7mi pinovy konektor) jak na PC, tak na notebooku (a jeste mam druhy notebook, ktery je aktualne nepouzitelny, az bude pouzitelny dam pripadne vysledky i s nim). Obe graficke karty jsou nvidia. (ten nefunkcni notebook ma kartu ati).

Mam tri redukce na s-video - cinch jednu ze 7pinoveho svideo (vim, ze odborny nazev je jiny) na cinch, jednu ze 4pinoveho svideo na cinch a jednu z 7pinoveho svideo na cinch+4pinove svideo.

Zkusil jsem propojit svideo<>svideo kabelem jak pc s monitorem, tak notebook s monitorem a oboje slo. Dokonce barevne.

Zkusil jsem do PC dat redukci z 7pinove svida na cinch+4pinove a pres 4pinove svideo opet obraz sel, pres cinch nic. Zkousel jsem i oboje zaroven (takze pres tem 4pinovy svideo konektor na konci redukci si karta mohla zjistit, ze je neco pripojene a poslat obraz do celeho 7pinoveho svidea a tudiz i cinche na konci te redukce) a na cinch nic, na 4pin svideo obraz vpohode.

Zkusil jem k lcd pripojit fotak na cinch a opet bezproblemovy barevny obraz. Takze cinch vstup LCD je urcite vporadku.

Bohuzel aktualne nemam 1xcinch<>1xcinch kabel, ani audio 2xchinch<>2xcinch, takze pouzivam cinch-cinch kabel pro RGB komponentni vstup (3 cinch na kazde strane), vyzkousel jsem vsechny barvy bez uspechu.

Dneska zkusim promerit multimetrem co leze na vystup ceho, zajimalo by me co mam namerit za hodnoty na konci cinch kabelu. Predpokladam, ze mam merit napeti.
Taky chci projistetu na tom RGB kabelu promerit jak zem (kolecko cinche), tak kolik (+) jestli je vse uvnitr kabelu spravne propojene.

EDIT: jsete me napadlo zkusit dat redukci ze 7pin svideo na cinch+4pin svideo do 4pin svida dat redukci z 4pin svideo na cinch.


Naposledy upravil evlo dne út červen 16 2009, 8:23, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 8:08    Předmět: Citovat

Do kazdeho 7-pin S-Videa strcis bez problemu 4-pin konektor (bez zadne redukce) a redukce S-Video-Composite se daji koupit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 8:34    Předmět: Citovat

Kdyz se podivam na tvuj nadpis
citace:
cinch vystup z PC ktere ma pouze 7pinovy svideo vystup
, tak to chapu, ze mas v PC 7-pin S-Video zdirku, ze ktere potrebujes vyvest cinch? Pokud jsem to pochopil jinak, tak pardon!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo
trapný slaměný panák


Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 179

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 8:34    Předmět: Citovat

No co jsem cetl, tak pri pouziti 4pin svideo na cinch by to melo jit, minimalne cernobile. 4pin svideo se mi na monitoru zobrazi, ale jakmile z nej udelam kompozit tou redukci 4pin svideo>cinch, tak nic, tak bych to rad nejak promeril, ale nikde nemuzu najit co bych mel merit a co namerit.

Stale jsem googlil jen pinouty pro 7pinove, ale ted vidim, ze ty redukce co jsem psopsal jako 7pinove, jsou ve skutecnosti 9 pinove - myslel jsem, ze v ramci uspor ten spodni aretacni plast nahradili dvema pinama.

Tak teoreticky u te 4pin svideo>cinch bych asi mel propipnout Y a C na stred cinche a obe zeme jestli jestli alespon jedna pipne na kraj, ne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Quest



Založen: Dec 10, 2008
Příspěvky: 479
Bydliště: Polabi, kdysi řepné, nyní řepkové lány.

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 9:36    Předmět: Citovat

Příteli evlo. Máš v tom trochu zmatek! S-video má 4piny + 1zem, nazývá se "hosiden". Pokud jsi konečně spočítal správně piny ve Tvém PC (naposledy jich bylo 9), tak se jedná o "ViVo" (videoIn/videoOut). To znamená, že potřebuješ redukci s 9ti pinem na jednom konci a dvěma hosideny (cinch) na druhém. Otázkou zůstává, jestli Tvá karta podporuje S-video, či jenom Compozit. To zjistíš v manuálu od ní, nebo u strýčka Googla. Každopádně však bude detekovat připojené zařízení na tomto výstupu a Tvůj problém to nevyřeší.


ViVoRedukce.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  ViVoRedukce.jpg
 Velikost:  117.99 kB
 Staženo:  92 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: út červen 16 2009, 9:58    Předmět: Citovat

U nekterych grafik byva vystup i S-Video + YPbPr.

Evlo: Nejak moc rychle mazes a editujes???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
evlo
trapný slaměný panák


Založen: May 25, 2009
Příspěvky: 179

PříspěvekZaslal: čt červen 18 2009, 9:26    Předmět: Citovat

Standa99: No chtel jsem neco asi pripojit a vim, ze na forech nejsou v oblibe dva prispevky zasebou, rozhodne jsem to nemyslel nijak zle.

Toti pinu na pc je pinu 7, ale na tech reducich co jsem zkousel jich bylo 9 - myslel jsem ze v ramci uspor cinani pouzili misto kusu aretacniho platu ty spodni dva piny az pak jsem pochopil, ze je krome sedmipinoveho i devitipinove svideo.
Ta deketekce jde samozrejme vypnout jak u nvidie tak u ati, akorat ve finale chci pouzit pc s intel grafikou, kde to jak na potvoru nejde Sad
Co jsem ale cetl, tak detekce by prave propojenim Y a C mela byt oblbnuta, nevim no.

Nakonec jsem pripipal tu 4pinovou na cinch a zjistil, ze ma zapojenou jen jednu zem a Y, tak jsem to prebastlil a spojil Y a C a obe zeme - no nechtejte videt jak se mi to povedlo pri me neschopnosti pajet. ( http://farm4.static.flickr.com/3633/3632869325_4363b79142_o.jpg )


Ale v aute nejelo, pouzil jsem totiz 5metru normalni dvojinky a ne stinene, ted nevim jestli koupit normalni stineny kabel (preste zluty cinch>cinch), nebo se mi tu jeste vali koax pro ethernet - co bude lepsi? Nebo mam koupit koax pro TV anteny?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.24 sekund