Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Windows Home Server
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34451
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 11:58    Předmět: Citovat

Ma z toho taky zravy a nebezpecny NAS Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 12:29    Předmět: Citovat

Na synchronizaci dvou slozek mi bohate staci jakykoliv PC s Windows, muj router se Sambou (odber 5W) a tenhle softik http://www.goodsync.com/howitworks.html .
Takze, kdyby na tom jelo jenom to, co pise, tak by to byl trochu drahy spas. Tipuju, ze s tim Prescottem a grafikou bude mit v idlu tak 100W Confused !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 5281
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: čt září 24 2009, 12:36    Předmět: Citovat

No presscoty mali sami o sebe spotrebu 95 watt...Very Happy vykurovacie zariadenie...hehe...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vojta2
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 13:23    Předmět: Citovat

Jede to bez grafiky,jen deska,procesor,paměti a disky.Podle měřáku jsem na 65W.V klidu to spí,probudí se jen když po něm něco chci.S tou spotřebou to tak horký tedy není.Na zálohování to vzbudí připojené kompy,zazálohuje a zas je vypne.Jednoduché a zatím spolehlivé řešení.
Návrat nahoru
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 14:52    Předmět: Citovat

I kdyz ti vetsinu doby prospi a nezere watty, tak na prilezitostne synchronizovani nekolika slozek to je zase malo na server. Kolik vlastne ten WHS kostuje?
Nechci ti cpat moje napady, ale na mem 5W Asusu, ktery je na pevne IP, jede WEB + FTP. Ty fyzicky bezi z USB flashky. Uvnitr site mi jede Samba, pres kterou vyuzivam synchronizaci adresaru mezi PC a routerem. To probiha na 2,5" HDD (pripojeny pres USB), který se roztoci jen, kdyz je potreba. Vsechny PC mam pripojene na dratu a WiFinu na routeru poustim tlacitkem (sem tam).
Takhle si ja predstavuju ekonomicky a dostatecny server pro mou potrebu Smile .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vojta2
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 15:06    Předmět: Citovat

O Webu uvažuju v budoucnu.Jako FTP to chodí samo o sobě.Na ploše mam sdílenou složku,do ní to rvu a zároven si z ní tahám,co potřebuju..ted jsem tam dal dva tunery,na dvou kompech můžem čumět na telku,nebo nahrávat..Cena WHS je kolem 3000,-Kč.Mam zatím trial.
Chápu,že ta spotřeba je vyšší než u tvého řešení,ale komfort ovládání a obsluhy,nastavení,správy atd si myslím,že je mnohem jednodušší.
Návrat nahoru
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 15:20    Předmět: Citovat

Komfort budiz, ale vetsinou to staci poradne nastavit a uz na to nemusis sahat.
O streamovani DVB-T jsem taky uvazoval, ale to uz by ten muj CPU Broadcom BCM5354 na 240MHz nestihal. Zkousel jsem streamovat webkameru a to neslo. Nemuzu od toho chtit zazraky. Ale jak uz jsem psal, tak mam v merku trochu vykonejsi strojek.
A co ti teda routuje NET mezi vsechny tve PC?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vojta2
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 17:10    Předmět: Citovat

Trošku to vysvetlim.Ten WHS je v síti jako ostatní počítače.Tedy je za mojím routerem.Ale umí se vystavit před router,třeba v případě,že bych nainstaloval doplněk-webový server.Na microsoftích stránkách je něco,co umí dělat webový server asi tímhle způsobem:založíš účet Windows Live a máš stránku s tímto názvem:NOVAK.HOMESERVER.COM.Jak to přesně funguje jsem zatím nepátral,jen povrchně..Ono asi ten název HOME SERVER je v tomhle případě trošku zavádějící...
Návrat nahoru
czatlantis



Založen: Jun 10, 2009
Příspěvky: 1012

PříspěvekZaslal: so září 26 2009, 17:48    Předmět: Citovat

no tak to bude nějaký pofidérní řešení. To raděj udělej tak, že přesměruješ port 80 na routeru na ten server a pak na něm nahodíš jakejkoliv webserver (třeba apache) nebo IIS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: ne září 27 2009, 5:34    Předmět: Citovat

Tam te prave chci navest. Mas heblo, ktere ti routuje NET mezi tve PC. To je stale pustene a zere watty. Na nem by to melo vsechno jet, kdyz uz je furt zapnute.

Tim vystavenim pred router se prave predpoklada to, co pise czatlantis, ze se presmeruje 80 port na ten WHS. A to bud (pokud to ten router vubec umi) udelas rucne, nebo se to udeje pres UPnP. Ale toto vetsinou bude kolidovat s webovym rozhranim toho routeru, pres ktery se nastavuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vojta2
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: ne září 27 2009, 8:55    Předmět: Citovat

Routuje mi ZyxelP320W..to přesměrování samozřejmě umí..WHS si tu cestu,tedy otevření 80 portu umí vynutit..Mě jde hlavně o zálohu domácích kompů,protože obíhat počítače s Acronisem mě fakt nebaví.V tomhle to je elegantní a jednoduché..Druhá věc je sdílení a to je taky na tom jednoduchý.Nemusím mamině 150x denně vysvětlovat,jak a co..
Streamování videa atd je jen třešnička na dortu:-))
Až budu mít potřebu vlastních stránek,nebo třeba poštovního servru,tak to prostě a jednoduše spustim,tedy aspon doufámSmile))
Návrat nahoru
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3478

PříspěvekZaslal: ne září 27 2009, 10:05    Předmět: Citovat

Tak jo, je to samozrejme tva volba.
Dival jsem se na podporovany HW pro OpenWRT a je tam P-330W https://wiki.openwrt.org/oldwiki/hardware/zyxel . Mozna by sel rozjet i na tom tvem, ale bez USB portu to je na nic.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund