Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

stavba lampáče
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krutosukrutnost
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: ne říjen 04 2009, 21:37    Předmět: Citovat

mmjuz:
Sorry mail jsem měl přeplněný, už byto mělo byt ok !
Díky za tipy na tu music 70, s těmi svitkáči i trimry počítám, elyty jsou ty růžové, zdají se ok ! I tak je to těžká kráva a uvidíme na jakou přestavbu se rorzhodnu, buď komplet novy case, ala kytarova hlava, nebo si pohrát s krabičkou tej AZK 450. S nastavením to bude složitější, ale nebál bych se toho.
Jinak zesák jsem nakonec testnul, předchozí majitel říkál, že trocha hrál a hraje, lampy svítí celkem normálně, lehký modrý svit je vidět, což trochu někteří schvalují a někteří řikaj, že jeto špatně ???
Každopadně vím, že ty svitkáče aspol je třeba vyměnit již z repasu tej AZK 201. Díky moc sinclairovi za skorovyčerpávající odpoved a seznam součastek.
Návrat nahoru
krutosukrutnost
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: ne říjen 04 2009, 21:42    Předmět: Citovat

mno a pomalu dutám, který předzesilovač bych si tam měl vybrat, takže uvidíme...zatím to skenuju co a jak. Možná to použiju zatím jako koncák, a postupně to budu dokucovat.
Nevím, zda se to všem bude líbít a já osobně jsem taky zvědav na zvuk, ale prvně bych zkusil k tomu do budoucna repasovanému konci si píchnout kytarovy předzesilovač, co jsem si stavěl na praktickoui maturitu, Má to dva kanály a nebude to uplně zlé, navíc má i footswitch. Takže uvidíme. Box a koncák tady toho je první cíl, Smile
Návrat nahoru
krutosukrutnost
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: út říjen 06 2009, 7:31    Předmět: Citovat

Tak jsem se pomalu pustil do té MUSIC 70, předzesilovač už je pryč a teď bych měl dotaz na repas toho konce. Má cenu jej opravovat, nebo raději jej postavit dle jiné koncepce s příslušným výstupním trafem ?
Má vize je: vyměnit všechny výše popsané kondíky a všecky trimry, střelit tomu nové lampy vše nastavit a pokud vše potom bude ok, chvíli to používat jako konec a poté přistavět předzesilovač.

Popř. kde si myslíte, že bych mohl ten servisní manuál ještě sehnat ? Nemám potuchy. Díky.
Návrat nahoru
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: út říjen 06 2009, 8:26    Předmět: Citovat

Že by www.aldax.cz ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pole



Založen: Nov 17, 2005
Příspěvky: 1487

PříspěvekZaslal: út říjen 06 2009, 15:59    Předmět: Citovat

ja ked som staval z M70ky tu mesa boogie tak som prestavoval aj komplet invertor + dake zmeny v obvode biasu. Pretoze ten inveertor pouziva este na vstupe malu pentodu EF86 a pentody niesu moc vhodne do gitar aparatov kde apec tahame casto do skreslenie. Pentody maju totiz uplne inu charku ako triody a inak skresluju (zdaleka sa to da prirovnat skreslenie FETu a Bipolaru). Preto je lepsie ten invertor postavit na zaklade jednej ECC83ky ako sa to robi v gitar aparatoch a do spatnej vazby mozes vmontovat este obvod Presence a Depth urcite to vyuzijes da sa s tym pekne ladit zvuk....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krutosukrutnost
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 11:11    Předmět: Citovat

Mám pár dotazů, již jsem psal do jedné firmy, která vyrábí plechové profily, avšak chtěl bych se zeptat, zda se nedají přímo někde sehnat ?
Nebo poraďte někdo jiný, kde a jak sehnat nejlépe plechovy profil pro lampový zesilovač Smile
Jinak mám již teda síťové i výstupní trafo z Music 70 a nemůžu se rozhodnout, jaký zes. postavit, hlavně ten konec, jinak soldano je dost pěkné, ale nechal bych si jej asi na jinou stavbu, či přestavbu. Smile Uvidíme.
Návrat nahoru
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 11:31    Předmět: Citovat

To je nejlepší vzít papír, tužku, pravítko a kružítko. Nakreslit to ( nebo třeba v Corelu a vytisknout ), pak to zanést do nějaké zámečnické firmy v okolí a až to bude hotové, zbývá jen zaplatit a vyzvednout. Já to tak dělám dlouhá leta a funguje to. Dokonce mi zajistí i lak práškovou barvou. konec u Soldána je úplně stejný jako u Marshallů, Fenderů, MB a pod. Rozdíly jsou jen maličké.
Hotové pixly a profily se samozřejmě dají i koupit. Třeba na www.tube-town.de
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mc-vlada



Založen: Jun 24, 2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 11:37    Předmět: Citovat

krutosukrutnost napsal(a):


Popř. kde si myslíte, že bych mohl ten servisní manuál ještě sehnat ? Nemám potuchy. Díky.


Pokud nelpíte na úplné servisní dokumentaci tak schéma a nastavení je v Kottkovi. Jinak Chassis u nás snad nikdo nevyrábjí, setkal jsem se s tím jen u zahraničních firem, podle fotek dost kvalitní ale taky dost drahé. Přikláním se k názoru, že pokud nemáte dílnu s ohýbačkou navštivte nějakého zámečníka s výkresem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krutosukrutnost
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 16:20    Předmět: Citovat

ok, nakonec to vypadá tak, že udělám tedy to soldano..sehnal jsem navrhy na plošné spoje na internetu, takže spoko.
Zrovna jdu ten plošňák kutit, a na chasis jsem se slitoval nad starou teslou, že jí nebudu posílat do šrotu, a ikdyž ty elektrony nepujdou vidět, udělám tomu nový přední panel a zabuduji to do tej Music 70, sice je to těžká potvora, ale i dřevotříska něco váží, a pokud tomu dám nějaké madla bude to ok. Navíc sem si říkal, žeje to těžká mašina, ale celkem obrněná ! Smile
Návrat nahoru
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 19:27    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jopek



Založen: Apr 02, 2007
Příspěvky: 96

PříspěvekZaslal: út listopad 10 2009, 10:55    Předmět: stavba Citovat

Konečně jsem opět rozjel heslo a přihlášení, takže už nebudu použivat krutostukrutnost.
Takže měl bych dotaz z řad radioamatéra. Pustil jsem se do přestavby toho AZK 450.
Moje představa, předělat AZK450 na JCM 800 2204. Stím, že koncový stupeň s EL34 nechám v původním stavu, jen vyměním vazební kondenzátory a trimry na desce, popř ještě další součástky.
Budič a celý předzesilovač udělám dle JCM 800. Má otázka, zda to bude spolu vpohodě fungovat ?
Pokud se nepletu na výstupním trafu u AZK 450 to druhé vinutí, které vede do ukazatele vybuzení a snad slouží i jako zpětná vazba ? Co stím, dá se použít jako zpětná vazba, nebo mám zpětnou vazbu normálně vyvést z 8 ohm(reprobox ktery použiju má 16ohm, takže 15ohm vystup je pro mě idealní), musím však asi změnit určité parametry součástek, jelikož ve schématu JCM800 je zpětná vazba vedena z 4ohm, můžete někdo pomoct co mám změnit ?
Do budoucna budu potřebovat poradit jak znovu rozjet ukazatel vybuzení s magickým okem. Desku budiče jsem již demontoval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund