Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 13:03 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Rozpadajících se uzených žeber , bych se bez tlakáče nedočkal .
Ano, ale to maso rozpadá jakoby na povrchu a směrem do hloubky je tvrdé (což u žeber moc poznat není, ale u ovaru třeba ano, navíc je slanej jen na povrchu, uvnitř je jalovej). Při pomalém vaření je maso měkké rovnoměrně, navíc se z něj lépe vylouží všechny ty sr*čky - pokud je tedy řeč o komerčních uzených žebrech, či lépe natáhne sůl a česnek, pokud je řeč o ovaru.
V případě komerčních uzených žeber ten vývar většinou vyliju, není dál k použití. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4537 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 13:12 Předmět:
K tomu bych dodal jen jednu věc. Při pomalém vaření se míň solí a koření a přesto je ta chuť lepší. Takže ve finále je to i zdravější.
Máme to ale pěkné téma na Bastlírně, kdo by to byl čekal. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Tak kachnu jsme neměli už dlouho, nejsem moc na hodně mastná jídla ani na knedlíky. Za to k včerejšímu nedělnímu obědu jsme měli tohle: http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=kure-na-limonade&cisloclanku=2008072801 . KUŘE PEČENÉ V LIMONÁDĚ. Taky jsem si myslel že to nepůjde jíst, ale to jsem byl na omylu! Bylo to výborné a určitě to někdy zase uděláme. S americkými brambory a ďábelskou omáčkou je to skutečná pochoutka.
Zajímala by mě ale jedna věc. Nezdá se vám, že jídlo z elektrické trouby je chutnější než z plynové? Mně tedy ano. Loni jsme předělávali kuchyň a při té příležitosti jsme zrušili starý sporák a objednali plynovou varnou desku a vestavnou elektrickou troubu. Dělal jsem pro ni nový přívod z rozvaděče, 15m do panelu a v největším vedru. Ale přijde mi že nejen mnohem lépe peče, ale že jídlo z el. trouby i lépe chutná. Je někdo stejného názoru?
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4537 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 14:06 Předmět:
Jsme na tom stejně. Elektriku máme asi 5 let a i podle mě je to lepší. Plyn je nějaký divný. Přece jen je to otevřený plamen se vším, co k tomu patří. Hlavně ta divná mastnota která se dělá při jeho spalování. Ještě bych se rád zbavil plynové varné desky, ale v paneláku je to docela problém.
Jestli to neznáš, tak jednou zkus Opilé kuře , taky dobrota. Marinádu můžeš samozřejmě dát jakou chceš. Základ je ta plechovka. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 14:12 Předmět:
hafca napsal(a):
K tomu bych dodal jen jednu věc. Při pomalém vaření se míň solí a koření a přesto je ta chuť lepší. Takže ve finále je to i zdravější.
To je přesně ono. Stačí vzít kus bůčku (či něčeho mastnýho "tlustýho") a půlku uvařit jen v soli a česneku v papiňáku a druhou půlku "pomalu". Rozdíl v chuti je obrovskej. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 24, 2007 Příspěvky: 3995 Bydliště: Zlínsko
Zaslal: po červenec 12 2010, 22:11 Předmět:
Nakopu vás do prdele všechny.Přišel jsem z odpolední a zařekl jsem se,že dnes už nic jíst nebudu.Po přečtení tohohle vlákna už to nevydržím blbouni.
Kachnu dělám tak,že ji osolím a celou obalím v majoránce.Podleju vodou a při pečení občas poleju tím,co se vypeče. _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4537 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 22:18 Předmět:
Jen si dej a nestyď se. Tělo si to žádá, tělo to potřebuje. Jestli si budeš odpírat, budeš mít pupínky. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Nevím, mně zase ta elektrická varná deska do paneláku nesedí. Jednak právě proto že je k dispozici také plyn, jednak kvůli příkonu (i kdyby mi ČEZ povolil 3F přípojku s 25A jističem, tak kdyby to udělal každý, nevydrží to stoupací vedení). A taky mi elektřina přijde moc "nóbl", prostě že umí lepší věci než jenom topit, takže na vaření a topení mi jí přijde škoda.
Na chalupě elektrický sporák máme, klasický čtyřplotýnkový, protože v obci plyn není. A pak mi zase přijde lepší elektřina než manipulace s plynovými lahvemi. Dovoz, odvoz, výměny (levý závit na ventilu a dva různé klíče, 27 na čepičku a 30 na regulák), zkouška těsnosti mýdlovou vodou, na noc pro jistotu zavírat..... Vždy musely být dvě láhve, provozní a záložní. Občas se záložní zapomněla vyměnit za plnou a plyn tak v nejméně vhodné chvíli došel. Dodnes si pamatuju, jak jsem vařil fazole s párkem z piksly na obrácené žehličce . Plyn došel, k rezervnímu elektrickému vařiči jsem nemohl najít šňůru (později jsem zjistil že jsem si ji půjčil k BM215-má stejnou přívodku jako ten vařič). Takže když se před lety předělávala kuchyně, šel starý vyrezlý sporák do šrotu a místo plynu nastoupila elektřina. Ale jak jsem zvyklý z domova na plyn, skoro pokaždé mi na elektrickém sporáku přeteče polévka. Plyn ztlumíte hned, to rozehřátá plotýnka i po vypnutí topí a polévka v hrnci vesele kypí.....
Takže kombinace plynové varné desky s elektrickou troubou mi přijde do paneláku jako ideální kombinace. Varná deska má elektrické zapalování jiskrou (podle mě je v tom prachobyčejný několikastupňový násobič), takže se nikde nepovalují sirky. Plynový hořák lze mnohem lépe regulovat podle potřeby než elektrickou plotnu, která má značnou tepelnou setrvačnost (i když nevím jak u sklokeramiky). Naproti tomu elektrická trouba má dvě topná tělesa, ventilátor a více funkcí. Do uzavřeného prostoru trouby se neuvolňují žádné zplodiny hoření (což je podle mě důvod proč jídlo z elektrické trouby lépe chutná). A příkon max. cca 3kW je za předpokladu nového samostatného okruhu z rozvaděče novým kabelem ještě snesitelný.
To kuře na pivě někdy vyzkouším, ale limonáda taky super, chuť sladkého a slaného se krásně doplňuje. Chutná to trochu jako kuře na medu, limonáda udělá na povrchu něco jako karamel. Slyšel jsem i o pečení kuřete na čokoládě , ale na to opravdu nemám odvahu.
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4537 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 22:43 Předmět:
Ta elektrika o které pořád uvažuji by měla být indukce. Pak je to dost podobné plynu, co se regulace týká. A hlavní důvod? Ten je prozaický, právě ta neskutečná mastnota, která se při vaření na plynu objevuje. Známí, kteří mají elektriku s tím nemají žádný problém, na rozdíl od plynu. Kuchyň uklidíš a za 14 dní je všechno v kuchyni nějak podivně mastné. A pak je tady ještě ekonomické hledisko, jenže to jsem zatím nespočítal. Já teď platím 2x paušál. Jednou za plyn a podruhé za elektriku. Napadlo mě, že když bych platil jen jeden, mohlo by vyjít levněji. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Nov 28, 2004 Příspěvky: 1797 Bydliště: pod Black Mount
Zaslal: út červenec 13 2010, 6:39 Předmět:
Děkuji všem za odpovědi a za reakce. Kačku jsem posypal kmínem a solí. Dal jsem ji do trouby na osmahnutou cibulku a přiklopil druhý pekáč. Byla vinikající.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.