Zaslal: út listopad 02 2010, 23:15 Předmět: CÍVKA - MAGNETO
Ahoj pánové,
prosím o radu - dá se nějak změřit tato cívka zapalování, je ze starého čtyřtaktu zn. BOSCH. Mám pouze takovej lepší multi měřák, event co kam připojit.
Hledám tu už od rána nějaký podobný vlákno, ale o měření jsem nic nenašel.
Díky moc. Jirka
Však tam pripoj 6V žiarovku a ak sa rozsvecuje alebo žhavý vlákno tak je OK. Poprípade pripoj starí analógovy avomet nie digitál a aj ten ti niečo ukáže
Medzizávitový skrat ti neukáže ani jeden z týchto prístrojov na meranie.Ešte zmeraj odpor medzi kostrou a koncom vynutia tej cievky a máš to.
Zaslal: st listopad 03 2010, 6:53 Předmět:
U starých strojů bývá stejně často problém s magnetem . Cívku bych odzkoušel u známého co má pincka , šoupl bych ji místo zapalovačky tam . A jestli dá jiskru , dobrou jiskru , tak honit to magneto .
BOBOBO: mám tady dvě magneta(rotory ze Stadiona a 3ks rotorů z ČZ150) a ani jeden rotor není "slabý"
A naopak u těchto cívek bývá problém ten, že po montáži odrušené fajfky a třeba i svíčky se časem probije VN vinutí a "indučka" se tak může akorát zahodit (běžný stav u Stadionů a číz)
Zaslal: st listopad 03 2010, 7:37 Předmět:
Však já se Tebou nepřu . Jenom jsem mu poslal návrh co a jak má zkoušet , to jsi mu neozřejmil . A Tvůj poznatek se zapojením odrušovacích prvků vítám , další know-how . Pokud si dovolíš tvrdit , že to magnetem nebude , tak ať zkouší s ním , já proti tomu nic nemám . Ale musí ošetřit elektriku uvnitř-primární okruh a laborovat s úhlem sepnutí , vyměnit preventivně kond za určitě dobrý atd .....
No on to není tak poznatek, jako spíš běžný stav. Zrovna tak ty cívky mohly odejít stářím, ale je zajímavé, že ty nefukční mají jedno společné - na konci kabelu byla vždy odrušená fajfka.
A není to moje zkušenost, ale zkušenost právě lidí kteří se v totmo pohybují. Respektive jsou to posbírané zkušenosti různých lidí, které jsou v tomto případě podezřele shodné.
Zaslal: st listopad 03 2010, 7:51 Předmět:
kluci díky za info, jde mě jen o to jestli neni v háji tedy přerušená. Čili to napíchnu kostru a konec cívky? No jinak měnit to nemužu páč je to velký, je to ze starýho trakturka, snad jedinej v cz. _________________ Serda124
No ještě dát mezi kontakty kladívka papírek a změřit kostru a kladívko tam bys měl mít rozsah 200 (ohm) a nejdřív si spoj měřicí hroty uvidíš nějakou hodnotu, většinou kolem 0,3 až 0,5 a poté změř tu cívku mezi kostrou a kontaktem kladívka a od naměřené hodnoty odečti tu hodnotu co jsi naměřil při spojených měřicích hrotech. Dostaneš tak "přibližně přesnou" hodnotu primáru.
Sekundár se zdá být ok - nepřerušený jak jsi sám zjistil.
Zaslal: st listopad 03 2010, 8:31 Předmět:
Nepřerušený neznamená bez mezizávitového zkratu . A nasaď jen tak magneto , najeď tak , aby se rozeplo kadívko a měř odpor tam -bez zapojené cívky . Musí být nekonečno . Jinak pořádně umýt , vysušit . A pozor i na ten kondík .
Zaslal: st listopad 03 2010, 8:43 Předmět:
Dingo - uz sem starej knedlik a teprv se učím s multi měřit tak to nějak neumim přepočítat. Tak rozsah 200 mezi hroty 0,1 a naměřeno kostra papír kladívko 1,0
BOBO - ted s tim nic neudělám leč proběhla komplet rozborka _________________ Serda124
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.