Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Propojení kabelem P.C. a TV

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2010, 16:37    Předmět: Propojení kabelem P.C. a TV Citovat

Zdravím,zajímalo by mě zda tu má někdo zkušenost s propojením těchto dvou zařízení,pořídil jsem si kvůli tomu jinou grafickou kartu která je opatřena rovněž výstupen pro možnost připojení k TV,po instalaci graf. karty a následné konfiguraci mě ovšem stále jde obraz jen č.b. byt mám TV CRT vybavenou 2x scart s možností přepínací funkce včetně S-Video.Ke kartě sice byl dodán adapter určený pro tento výstup který má kromě RGB cynch 3x ještě cynch pro video které ovšem po propojení na pin 20 scart video jede pouze č.b.vedle je ještě nějaký další cynch s ozn. comp.in což nevím pro co je určeno,a nakonec tam ještě je konektor IN/OUT pro S-video kabel.Prý by stačilo upravit dodanou S-video šnůru useknutím jednoho konce a nahradit ho scartem s tím že mezi dvě signálové kompozitní složky se dává asi pro oddělení kond 47pF a přivede na pin 20 scart.


adapter od graf.karty.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  adapter od graf.karty.jpg
 Velikost:  289.4 kB
 Staženo:  73 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19637
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2010, 18:15    Předmět: Citovat

Propojit lze kdeco s různým výsledkem. Něco samozřejmě připojit nelze.
Ale to se špatně hádá, když neuvedeš výrobce a typ karty, ať se někam pohneme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2010, 20:01    Předmět: Citovat

No ono uvedení typu grafické karty samotné jak jsem zjistil u prodejců není až tak důležitý poněvadž si každý výrobce /byt stejného modelu karty/v mém případě NX 66000 -VTD 128 Diamond výropbce Nvidia dělá trochu odlišná zapojení oněch výstupů čili jsou k nim dodávány jako příslušenství příslušné adaptéry který jsem ostatně poslal fotkou ,mě nejde spíše pouze a jen jedna věc do kupy a sice proč jde pouze po propojení cynchema mezi žl. kostkou s ozn. video a pinem 20 scartu jen č.b. zda se musí nakonec ještě někde připojit ještě ten vedlejší cynch s ozn. vomp IN jenže In znamená vstup a ne výstup takže mě to nejde do hlavy.Od té graf. karty sice mám manuál ale jen EN a navíc /bohužel/tam není vůbec vyobrazen již zminovaný a ofocená adaptér takže mě to moc neposouvá dál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19637
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2010, 21:11    Předmět: Citovat

Není důležité zapojení výstupů samotné grafické karty, ale to, co ti v jakém režimu leze z adaptéru. Hlavně jde o to, aby videokarta šla nastavit do režimu, kterému televize rozumí, v tom musím tvou představu opravit - na typu karty záleží. Proto jsem se na něj ptal.
Ovšem moc platné mi to nebylo, na netu jsem našel tuto kartu jen ve verzi s barvou v kódování NTSC, kterou u nás umí jen hodně málo televizí, a ještě nebylo uvedené, zda s nosnou 3,58 nebo 4,43 MHz.
Ale předpokládám, že tvoje umí PAL, jinak by nemělo smysl pokračovat.
Je otázka, jestli ti z toho adaptéru leze signál Y (tedy jen jasový a na zbývajících dvou bys měl komponentní signály Pb a Pr, které jsou ti ve scartu k ničemu, protože standart scartu je nezná) nebo kompozitní signál CVBS (FBAS) - to je kompletní televizní signál s barvou posazenou na barvonosném kmitočtu. Tomu druhému scart na pinu 20 rozumí, ovšem jen v případě, že z adaptéru leze barva kódovaná v některém ze systémů, který umí dekódovat televize.
Toto kódování musíš nastavit na videokartě - PAL 50Hz. U PALu se předpokládá nosná barvy 4,43MHz, nevím, zda se tohle na kartě dá nastavit nebo je to tam natvrdo.
Při S-video ti jde jedním drátem černobílý signál a druhým zakódovaný barvový signál (proto se ve scartu slučují do pinu 20 tou malou kapacitou), v systému CVBS jdou po stejném drátu.
V případě, že budeš používat režim RGB, musíš výstupní signál S-video napřed dekódovat a také musí být vstupy RGB ve scartu zapojené, což také zdaleka ne u všech televizí není pravidlem, ale, pokud má televize vstup S-video, obvykle má i RGB ve scartu. Nanejvýše u některých musíš k RGB použít ještě čtvrtý kablík pro signál Y, protože po něm jde i synchronizační směs, aby se udržel obraz pohromadě. Některé televize neumí vyhodnotit synchronizaci posazenou na signálu G, některým stačí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2010, 21:40    Předmět: Citovat

Hm no tak tos mě opravdu nečekaně dostal a mám jak vidím docela o zábavu postaráno ,jak to mám ale vědět zda to mé 2 Tv které doma používám vše mají tak jak popisuješ,nicméně ano i já jsem dospěl včera k názoru že i když mám např. u mé Funai TV model -20A-3310 možnost přepnutím na D.O rovněž S-vidou byt má vzadu jen 2 scarty ,tak ještě to neznamená že to musí fungovat a být zapojené poněvadž když jsem ji koupil před 4 roky v německu tak bylo také v manuálu napsáno co včechno neumí včetně přepínatelné rormy zvuku DG pro nás /tz.odstup 6,5 MHz a ve skutečnosti když jsem ji doma spustil tak zjistil že jde pouze 5,5 pro němce a protože jsem v minulosti sám dělával různé směšovače zvuku pro telky z dovozu /převážně německa/ tak jsem si s tím nedělal vrásky na čele až do doby kdy jsem se čirou náhodou dověděl od jednoho servisáka že to je minulost a v žádném případě už to takhle nejde řešit,nakonec mě k tomu mobilem pomocí různých povelů na D.O. dovedl k volbě možnosti přepínání a nastavená různých zv. norem no hold zaspal jsem dobu ,obdobné to může být i s tím zapráskaným vstupem s-videa ukazovat může ale to je vše,je totiž zajímavé že u jednoho z těch dvou AV vstupů scart se kromě s-videa i u scartu objeví obraz č.b. takže v tom vidím už možná další kulišárnu,no ale u toho TV philips s digitálním šasi ve 100H provedení koupené kdysi za 60 klacků jsem zistil že má vepředu kromě 3x scart a AV cynch také jeden vstup S-Video takže to bude první co zítra budu zkoušet pak uvidím a dám vědět jo na té graf. kartě se dají volit různé mody včetně asi 8 druhů pal ale výsledek byl neměnný ,no uvidím ale i tak děkuji za názorný výklad.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ipm



Založen: Dec 21, 2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Rákoš

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2010, 16:34    Předmět: Citovat

No ja len doplnim ze v ovladacich paneloch k tvojej grafike /nvidia=Nvidia control panel, ATI=Catalyst Control Center/ si nastav u vystupu S-Videa normu "Pal B" resp. "Iba Pal"
Ja to tak riesim stale a islo my to zatial u vsetkych zakaznikov, kde takto riesim Home Cinemu Smile
A ztial som rozbehal bez problemov vsetky tv ... aj stare Smile /obcas pouzita redukcia S-VHS/Chinch to Scart.... tusim na c435 bol problem ale tam nesla farba ani z dvd Smile)))

P.S.: Viem ze je to 5 rokov stare ale snad tu niekto najde odpoved na svoj problem Smile

_________________
-=IPM=- Manager projektu Tuxík. Uvítam Váš názor na tento projekt.. Viac info na www.ipmm.sk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: ne listopad 21 2010, 19:41    Předmět: Grafika + TV Citovat

Tak jsem to právě zkoušel zapojit u obou TV u mě doma které používám a zjistil následující :po zakoupení /adaptéru-kostky S-video /scart s volbou přepínání in/out/ propojenou kabelem S-video připojenou do výstupu S-video dodaného adaptéru ke grafice mě stále /bohužel/ z pro mě neznámých důvodů jde u TV Funai 22A-3310 pouze a jen č.b. zrovna tak jako když jsem předtím použil výstup z adaptéru grafiky cynch video a scart u TV a to navzdory tomu že jsem vyzkoušel veškeré normy pal včetně NTSC v ovl. prvcích gr. karty přepnout.
U druhé TV Philips 32PW9611/16:9/mě to naopak šlape jako hodinky ano zvuk ještě musím dopilovat hádá se tam potenciál země takže nejspíš zkusím oddělit nějakým C a bude pokoj protože po odpojení spol. antény brum zmizel ,nicméně je mi to o to větší záhadou proč to na tom Funai nechodí ani na jednom ze dvou scart vstupech u TV,přičemž se na obrazovce během přepínání vstupů objeví dokonce volba S-video.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19637
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: ne listopad 21 2010, 20:14    Předmět: Citovat

Zřejmě má Funai vyšší požadavky na přesnost synchronizace barvonosné. Ony ty modulátory PAL v settopboxech úplně přesné a stabilní být nemusí, a pak záleží na tom, co všchno je schopný dekodér PAL v televizi skousnout.

Oběhni ještě jednou tu televizi, jestli někde nemá S-video konektor, případně koukni do manuálu, jestli nemá tento vstup nějak nestandardně vyvedený do jednoho ze scartů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: út listopad 23 2010, 9:58    Předmět: RE: Citovat

Hm nepřiše mě tentokrát vůbec upozornovací mail že jsem obdržel další odpověd což se mě v minulosti nikdy nestalo ačkoliv mám kolonku pro upozornění /přijde-li odpověd/označenou.
Náhodile mi to nedalo a ejhle odpověd tuna,takže ano asi máš pravdu budu muset sundat kryt funai poněvadž vidím že v tom mají zase nějakou lumpárnu v podobě nějakého neosazení konektoru S-Video apod. bohužel manuál k němu nemám ale už jsem se do ní kdysi díval když mě odešel obraz a všiml si že tá základní deska byla dost oprčená a chybělo na ní spousty dalších obvodů takže od toho nic neočekávám ale nejde mi na um proč nechce jít obraz v barvě když připojím ne S-video výstup z adaptéru gr. karty ale přímo samostatný cynch a připojené na vstup pro video u scartu na pin 20 čili z toho usizuji že mě nepomůže asi ani svěcená a do barvy to nejspíš nedostanu což mě trochu štve protože bych měl alternativní druhou možnost sledování v jiné další místnosti na druhou TV ale co se dá dělat.Ještě bych snad mohl vyzkoušet vyrobit kabel s připojením Y/PbPr přímo na RGB přes scart pokud teda jsou piny zapojeny mohlo by to snad jít také ne ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19637
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út listopad 23 2010, 16:05    Předmět: Citovat

Nojo, ale na to potřebuješ převodník, protože YPbPr na RGB jednoduše na pár odporech přematicovat nejde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 699
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: út listopad 23 2010, 17:48    Předmět: RE: Citovat

Hm takže opět problém ale největší asi bude ta oprčená telka šitou horkou nití v turecku,hold mám smůlu že jsem si takovou mrchu kdysi koupil ti jsem pochopitelně nevěděl že to budu potřebovat připojit na nějaký P.C. už jsem se s tím smířil že to nepůjde kašlu na to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Řešení problémů s různými konstrukcemi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund