Zaslal: pá září 15 2006, 15:56 Předmět:
Optik, které nějak načtou disk a při playi po chvilce napíčí error, nebo hrají pár minut, tady mám taky několik. Ten tranzistor co máš na mysli je asi ten, který slouží jako zdroj proudu pro optiku. Pokud někdo vrtal do nastavení velikosti proudu, bývá často vadný.
Zkus se zeptat tady: Elektroopravna EPS Daševský Palackého 850, Litovel, telefon: 585 343 437, majitel ma skoupené staré zásoby bývalé Tesly Litovel, kde se MC902 kompletovaly. Před rokem jsem tam kupoval celou desku za 700 Kč.
Zaslal: so září 16 2006, 8:15 Předmět:
Pokud vím, tak už optiky víc jak 2 roky nemá. Snad tam nějakou dobu roubovali ještě podobné optiky té řady. Původní optika - originál - se opravdu dá sehnat za cca 220euro....
Zaslal: út září 19 2006, 12:30 Předmět:
No len kolko ma rokov?
SCSI CD-ROMka Sony z roku 1995 tiez urcite nebola lacna a elyty boli znackove Nippon Chemicon. Napriek tomu boli vsetky do jedneho zle.
Zaslal: po listopad 09 2009, 22:22 Předmět:
Mám tu na stole tento prehrávač a na doske s displayom a tlačítkami sa nachádza 5 tranzistorov. 2 a 3 v rade. Tie 2 v rade sú BC337 a tri v rade BC327, ale neviem, či všetky tri, lebo jeden bol naprosto odhúlený. Závada je asi taká, že nesvieti žiaden segment na displayi a motor na vysunutie šuflíka točí nepretržite nezávisle na polohe dorazových kontaktov v mechanike...
Nenájde niekto schému tohoto panelu? Na ostatné časti prehrávača mám schému, lenže mi je akosi naprd..
Zaslal: út listopad 10 2009, 11:39 Předmět:
Mám plánek MC900/CD204 tam jsou ale na desce disleje 4 trandy. tak to ti asi nepomůže.
Nehraje, blboun co mi ho poslal i přes upozornění na aretační šrouby, je nepoužil a neroztočí se disk po zajetí šuplíku-píše error. Jinak mechanika vypadá jak nová.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.