Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

MB EP-8KRA2I uz opravena, potrebujem pomoct
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gringo_Joe



Založen: Jan 09, 2010
Příspěvky: 488

PříspěvekZaslal: ne listopad 20 2011, 20:25    Předmět: Citovat

Zjednodusene receno, AGP1 az AGP8 oznacuje rychlost te sbernice (presneji datovou propustnost). Cim vetsi cislo, tim rychlejsi. Nicmene graficke karty se delaly do vsech moznych slotu a PCI (ten bily) neni vyjimkou. Deska musi byt schopna pracovat i s grafickou kartou v PCI. Pokud to nejde, tak jak jsem uz rekl, prepni v BIOSu volbu Primary Display (pokud mas). Oznaceni AGP1 na desce znamena ze to je prvni (a jediny) slot tohoto druhu. Ve skutecnosti se AGP1 (zakladni rychlost) karty pouzivaly jen velmi kratce. AGP je novejsi a rychlejsi nez PCI, ale predpokladam, ze PC nemas na hry, takze by te to nemuselo limitovat.

Windows XP je, si myslim, nejlepsi volba pro dany komp. Windows 98 jsou slozite na instalaci i konfiguraci, na druhou stranu Windows Vista (a novejsi) jsou narocnejsi na HW, atd, atd. Ja bych tam dal WinXP, opravdu me nic lepsiho nenapada. Jedine tak Linux:-)

Neber si to zle, ale kdyz budes psat vice jako clovek, budou to lidi cist (a neskonci po par radcich), tim je taky vetsi sance, ze ti nekdo odpovi. Jo, jsi starsi clovek, pocitacum rozumis mene, nez bys chtel - to je vsechno OK. Ale kdyz pujdes do divadla, tak se taky obleces slusne, prestoze jsi automechanik a nebudes sustit bramburkama, trebaze to jini delaji;-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3523
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne listopad 20 2011, 23:22    Předmět: Citovat

Gringo,trochu si to predtym prehnal.Vies co, rozpraval som tu z jednym co je Ing elektrotechnik (opravuje mnohu elektroniku) ci sem chodi na Nuke a povedal mi ze ani nie ,lebo tu si niektori vela myslia.Pochvalil Hilla s tym poharom, ze toje chlapik ,lebo aj ked mu odpovedal ,bola to pravda a nerobil drahoty.Aj ten co mi pozrel ten PC chodi radsej na anglice fora,je profesional vPC nerobi machra aj odomna nechcel zobrat ani zeleninu s tym ,ze zaco.Ja som tiez rad, ked niekomu mozem pomoct.Cim je clovek vacsi odbornik,viac vie, tym je skromnejsi.Znovu budem opakovat, ze su fora kde ochota,skromnost je nadovsetko.Ked robim chyby(aj slova kratke nechavam spolu) v pisani,je to preto ,ze nestiham.Este min 2 hod budem nieco robit znamemu ak budem vladat.Tvoj posledny a predposledny prispevok sa neda porovnat.Vies ,keby si zazil co ja ,mnohi od 68 roku a skor ,inac by si ,ste pisali.Ale,je to vasa vec .Cav
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MaTTo



Založen: Apr 25, 2005
Příspěvky: 528
Bydliště: Slovakia

PříspěvekZaslal: ne listopad 20 2011, 23:48    Předmět: Citovat

No tak sa vratme naspet k teme - doska je opravena a uz funguje, problem je teraz v com ?
S tou PCI grafikou ktoru si tam ty na zaciatok dal to neslo a u kamarata s AGP grafikou to fungovalo a bootovalo do windowsu ? Chapem to spravne ?
Dalsia vec, co sa tyka toho pevneho disku a Windowsu XP tak ak je to windows ktory nebol na tom PC pôvodne nainstalovany tak sa to bude chovat pomaly, nestandardne atd., takze ak to je myslene pod pojmom ze slaby windows tak disk sformatovat z instalacky XPcka ktoru nabootujes z optickej mechaniky, a nainstalovat system nanovo .

Dalej - neviem preco by PC nemal chodit s PCI grafikou, vyskusaj to este raz, problem rovnakeho stylu som uz zoparkrat zaznamenal ze PC s vlozenou PCI grafikou odmietal bootovat a problem bol v zdielanych IRQ = riesenie - vyskusat graficku kartu vlozit do ineho PCI slotu .
No taktiez problem nerobili vsetky grafiky ale myslim ze mam dve ktore dost casto spôsobia ze PC zamrza na post obrazovke ale popritom v mojej doske funguju normalne Rolling Eyes

Co sa 7pin sata disku tyka tak nieje dôvod aby to nechodilo, maximalne to bude chciet XPcku dodat driver na radic z diskety .Alebo idealne v biose nastavit AHCI/SATA mode na Compatible/PATA .Kazdy BIOS to moze mat oznacovane inak .

Takze napis jasne v akom stave si teraz, a co este potrebujes poriesit lebo aj ked som si tie prispevky 3x pozrel tak stale som si neni isty v akom stave to PC mas teraz doma .

Dalej ta poprosim aby si napisal ake komponenty su v tom pocitaci, CPU, RAM, typ pci grafiky, a ako mas pripojene periferie - disk, mechanika, ako sa to chova po zapnuti .

Po oprave dosky vymenou kondenzatorov ti odporucam nabootovat z CDcka memtest a nechat bezat niekolko hodin, idealne aj celu noc, tym minimalne preveris to ze doska nema nejaky zasadny problem ktory zabranuje jej funkcnosti .
Stiahni toto : http://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/ ,, sucastou toho co stiahnes bude image ktory vypalis pomocou prilozenej utilitky alebo nera ako obraz disku na ciste CDcko z ktoreho potom nabootujes tu epox dosku v biose mas boot priority a nastav mechaniku CD na prve miesto namiesto disku popripade disk uplne odpoj a ono by to malo bootovat z CD, nasledne v testing tools niekde najdes memtest to si uz poradis az tolko moznosti tam zase nieje .

_________________
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3523
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 8:46    Předmět: Citovat

Matto,si zlaty ale teraz idem pisat na ciste ziadost o kupu obecneho poz.ktora musi podla podmienok, byt dorucena dnes doobeda,dalej ozval sa mi jeden z vas, ze mi da tu Gk le sa pyta toto:ešte otázka, z ktorej strany to meriate? Od konektorov, ktorú sú v zadu? Totiž AGP1/2 to má inak ako AGP4//8! Toto sa pytal,tak som mu dal rozmery toho vyseku co sa zasunie do slotu.Mato ,stale niekde utekam,odpovedam,vybavujem,atd.
Len na jedno ti odpoviem hned ,co sa pytas ako prve,lebo uzaj na viac nemam momentalne cas, az neskor!
1.)Ano myslis to UPLNE spravne ,tak neak som to aj narychlo napisal!nNa toto co si napisal,ved uznaj-te ,ja som to predaval sem sprostredkovane,ako mi povedal, lebo za chvilu cestoval do roboty:
==No tak sa vratme naspet k teme - doska je opravena a uz funguje, problem je teraz v com ?
S tou PCI grafikou ktoru si tam ty na zaciatok dal to neslo a u kamarata s AGP grafikou to fungovalo a bootovalo do windowsu ? Chapem to spravne ?
Dalsia vec, co sa tyka toho pevneho disku a Windowsu XP tak ak je to windows ktory nebol na tom PC pôvodne nainstalovany tak sa to bude chovat pomaly, nestandardne atd., takze ak to je myslene pod pojmom ze slaby windows tak disk sformatovat z instalacky XPcka ktoru nabootujes z optickej mechaniky, a nainstalovat system nanovo .====
Cav.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pepik9



Založen: Aug 31, 2010
Příspěvky: 2422

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 14:25    Předmět: Citovat

U PCI grafické karty záleží na tom, kolik má osazeno paměti. Pro kancelářskou práci byly běžné s 1MB, a to při dnešních monitorech (rozlišení) už nestačí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3523
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 19:01    Předmět: Citovat

Ahojte,budem vam len postupne odpovedat,ako bude cas.
--pepik9 ked bola GK vPCI slote a tieto dve ramky RAM 256 MB DDR 400 CL3 256 MB DDR400Mhz PC3200 M a tento HDisk Maxtor Model6V 160EO 160GB SATA 3.0Gb naskocil bios a dost.Ked ten kamos vybral tu GK z PCI slotu a dal "svoju"GK na vyskusanie len do AGP slotu (lebo ja nemam taku) a v MB co som dostal nebola,tak to hned islo aj W XP ,len ze nebol stabilny 100%.Takze ramky dve v nom boli a nepomohli.PC nepotrebujem pre hry,len do dielni dole ,aby som nemusel chodit hore do bytu,alebo ho poziciam znamemu pre dceru, co chodi na vysku, lebo nemaju si ho za co kupit.Ked zozeniem dalsi zly,opravim a tak dookola to robim zo vsetkym len v zime.
Tu kartu do AGP slotu , co mi jeden z fora slubil ,podla rozmerov co som mu napisal do slotu nepasuje, lebo to bude mat z inej dosky.Ak niekto lacno mi posle za postovne GK bol by som rad.Ja tiz vam davam veci "satarmo"ked mam navyse .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Gringo_Joe



Založen: Jan 09, 2010
Příspěvky: 488

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 19:30    Předmět: Citovat

tiktak1953 napsal(a):
Ahojte,budem vam len postupne odpovedat,ako bude cas....


Grafiku do te desky das jen AGP4 nebo AGP8, jak uz jsem psal. Jinak s tou PCI kartou to pepik9 myslel tak, ze zalezi na mnozstvi pameti na te karte samotne, nikoliv operacni pamet co davas do desky. Na vypocet, kolik potrebujes MB existuje vzorec, ale pokud pujdes do AGP4 grafiky, tak ty se nedelaly s tak malou pameti aby ti to ku beznemu monitoru nestacilo.
Kartu bych tu urcite nejakou nasel, ale nevim jak ji poslat na Slovensko, aby to nestalo majlant. Snad se najde nekdo ze Slovenska.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mirosne



Založen: May 07, 2008
Příspěvky: 2806
Bydliště: Blue rock,VK-SR

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 21:02    Předmět: Citovat

Tiktak 1953,mám tieto grafiky AGP,ktorú chceš?:


VGA.jpg
 Komentář:
VGA AGP-obr.1

Stáhnout
 Soubor:  VGA.jpg
 Velikost:  115.14 kB
 Staženo:  49 krát


VGA 2.jpg
 Komentář:
VGA AGP-obr.2

Stáhnout
 Soubor:  VGA 2.jpg
 Velikost:  96.53 kB
 Staženo:  44 krát


_________________
Pozdravujem Vás, Miro.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34209
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 21:12    Předmět: Citovat

Ten SiS tam nenarve, je to AGP 2x.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gringo_Joe



Založen: Jan 09, 2010
Příspěvky: 488

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 21:13    Předmět: Citovat

tu prvni, ta druha je jen AGP2x

Edit: safra, zase pozde:-(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3523
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 14:41    Předmět: Citovat

PANI,velike diky,vdaka lebo az teraz som prisiel na Nuke.Vdaka vam patri aj za ponuku tej GK.Kartu uz mam ,Mirko nevyhod ju,takze zatial nepotrebujem.Dam aj jej obrazok ,lebo neviem ,co je ten 2pin konektor,co sa s nim z kadial pripoji,ci napajenie ci co.Neviem k´de to aj zistit.Teda ,kto by to vedel,sem s tym!
Este vam som dlzny zopar odpovedi ,hlavne Gringovi ci Mattovi,samo odpoviem len nech bude cas.Pani, ste mi uz viackrat pomohli , ale aj dalsim ,co budu takyto problem riesit!Takto to berte, ked niekomu napisate!Potom vam dam sem na Nuke ,aj moj vyborny pripravok ,vecicku ktoru kazdy kutil S.R.O.vyuzije velmi casto pri umyvani,je niekedy ovela lepsia ako kupovana,je sita na mieru,a usetri kazdemu viac ci menej prachov.Ja takych roznych veciciek mam spustu a nemusim ich draho kupovat.Ja snim usetim rocne desiatku eur.Komu som ho ukazal ,ako tu lupu na okulire,pochvalil!



DSCN2803.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  DSCN2803.jpg
 Velikost:  50.82 kB
 Staženo:  59 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MaTTo



Založen: Apr 25, 2005
Příspěvky: 528
Bydliště: Slovakia

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 15:26    Předmět: Citovat

To je konektor pre ventilator ale VGA ma pasivny chladic takze to si nemusis vsimat a nic tam nepripajaj .
Niektore tie grafiky mali vetrak a niektore nemali no plosak bol rovnaky takze konektory ostali nevyuzite .

_________________
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3523
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 19:37    Předmět: Citovat

Pani ,este nemozem na vsetko co ste sa pytali odpovedat ,az pozde.
Takze ,dal som do PC tu GK z obrazku,nic na konektor nepripajal.Naskocil bios najprv tie teploty,test OK,volty,potom sa preslo do biosu kde su uz tie nastavenia s cervenym zvyraznenim ,potom F1,potom spustit sys.beznym sposobom,potom naskocil obrazok Windows na sekundu a zase skocilo spat na zaciatok kde memory test,teploty.Bude mat ten kamos pravdu ,ze W XP nie je 100%.Alebo,podla mna nemoze byt nieco zle nastavene ,zadane a ulozene v biose,lebo syn poliš sa s tym hral ,ale bios nerobil, inac vela vie na PC robit.Nemusite sa velmi s tymto trapit,lebo mne to vela nehovori.Ak nieco vas napadne a chce sa vam napiste ,zavolam mozno druheho kamosa co je doma a skusime.Cavte.
Skusite mi odpovedat aspon, ci moze byt ten W XPzly ,podla toho co som napisal,viem ze 100% nemozete.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Gringo_Joe



Založen: Jan 09, 2010
Příspěvky: 488

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 20:19    Předmět: Citovat

ono pokud ty Windows jsou nainstalovany na disku s urcitym HW, tak pri jeho zmene (a muze to byt jen tou grafikou) to nenastartujte. Mozna by to chtelo cistou instalaci, mas CD?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vladodyno



Založen: Feb 25, 2010
Příspěvky: 731
Bydliště: Moravský sv. Ján, Slovensko

PříspěvekZaslal: út listopad 22 2011, 20:27    Předmět: Citovat

No, nečítal som celé vlákno. Ale ak ste v PC vymenili základnú dosku tak to pôvodne inštalovaný Win nerozchodí.
Je potrebná nová inštalácia systému.

Edit: neskoro Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.21 sekund