Zaslal: so září 15 2012, 14:11 Předmět: Schema PC zdroje
Zdravim vsechny, nemate nekdo prosim schema PC zdroje oznaceneho jako EC(Fortron) ATX300 ?
Pokousel jsem se ho modifikovat pro napeti 13.8V podle techto stranek, avsak pokud presahnu hranici 13V na vystupnich svorkach, pak se zdroj vypne ihned, anebo pri sebemensi zatezi ... zrejme zafunguje nejaka ochrana. Nesetkali jste se nekdo s timto podobnym problemem? Predem dekuji za jakekoliv napady ...
Naposledy upravil ross4435897 dne so září 15 2012, 14:27, celkově upraveno 2 krát.
Založen: Aug 10, 2007 Příspěvky: 681 Bydliště: 3 km od Humenného
Zaslal: so září 15 2012, 18:19 Předmět:
schéma je ti naprd...napíš do googlu uprava atx zdroje, našiel som napr. toto: http://www.volny.cz/jsk/Preklady/PC-Zdroj.htm
celkom sa mi to pozdáva, ale to už ty vieš či máš ochrany s LM339 alebo diskretne
EDIT: nájdi si, kde máš jednotlivé vetvy vyvedené na vodiče, a odtiaľ pozeraj spätne kam čo vedie, dopracuješ sa k výstupu trafa a k tým ochranám.
EDIT2: schémata pc zdrojú http://www.danyk.wz.cz/s_atx.html
Keď už chceš teda tú schému, nájdi taký čo sa najviac podobá na tvoj
Zaslal: so září 15 2012, 20:01 Předmět:
Jako hlidac je tam TPS3510P ... coz je jak jsem pochopil obvod, ktery hlida over/under-voltage. Je to obvod vytvoreny pouze pro tyto ucely hlidani 3.3V, 5V a 12V. Napevno nastaveny komparator se kterym se asi neda nic udelat, jedine vyblokovat jeho funkci uplne ... anebo by mel nekdo nejaky jiny napad?
Zaslal: so září 15 2012, 21:10 Předmět:
Integrac jsem tam nechal ... jenom jsem prerusil cestu z ridiciho vystupu FPO (TPS3510 pin3) na ridici vstup OTC (pin4 TL494) a vse funguje jak ma. Chybejici overvoltage ochranu jsem vyresil tavnou pojistkou v kombinaci s 15V jednocestnym transilem na 1500W Zdroj jsem jeste natrvalo zatizil 5W odporem 220ohm ... toz tak.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.