Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Motor nedokaze spolupracovat s Arivou 102E

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dlhovlasy_brat



Založen: Feb 27, 2012
Příspěvky: 87
Bydliště: Jakubova Voľa 71

PříspěvekZaslal: čt listopad 01 2012, 10:59    Předmět: Motor nedokaze spolupracovat s Arivou 102E Citovat

Zdravím chlapi,
zapojil som túto mašinku namiesto pôvodného Strongu 6355 na motor Optibox DM 3800. Na Strongu išli všetky družice od 28E až po 5W kde už je prekážka vo forme múru.
No chcel som premeniť skrinku a potom som to dal na USALS, zadal som zemepisnú šírku čo je 49° sš a dĺžku 21° východnej dĺžky. Ako nulu mám nastavenú na Astre 1 (lebo cez Eutelsat nemôžem zachytiť žiaden program lebo mám 80-ku parabolu). Akonáhle na Fergasone nastavím možnosť Anténa s motorom , tak kontrolka signálu svieti, ale iba tri či štyri nemecké programy idú. Inak signál úroveň i kvalita OK, ale čierný obraz s nápisom "Kódované." Po zvolení možnosti "Pevná anténa" všetko OK

Vdaka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bezpecak



Založen: Oct 12, 2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: so listopad 03 2012, 16:36    Předmět: Citovat

Pokud máš na motoru nulu a parabolu nasměrovanou na ASTRU 19,2 E, je to asi špatně. Nech motor vrátit na nulu, potom zadat v menu ASTRU 19,2 E a spustit , motor pohne parabolou doleva , potom povol upevnění motoru na stožáru (ne parabolu) a komplet ručně nasměruj celý komplet na ASTRU 19,2 - až naběhne. Po utažení motoru na stožáru by to mělo na USALS chodit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dlhovlasy_brat



Založen: Feb 27, 2012
Příspěvky: 87
Bydliště: Jakubova Voľa 71

PříspěvekZaslal: ne listopad 04 2012, 17:07    Předmět: Citovat

Zdravím,
ďakujem Vám za radu, však práve to som urobil, parabolu som som dal na nulu, s motorom som otočil na Astru 19,2°E a tak som úchytky na motore zatiahol s kľúčom. Tak som našiel signál ešte na starom satelite (nie analógovom). USALS fungoval bez problémov na satelite Amiko SSD570 PVR bez problémov, ale na Arive nefungoval. Neviem, či na to nemôže mať vplyv koaxiál alebo čo. na motore dva LED-ky červené zo zelenou naraz blikajú, limity na motore som vymazal a ani som tam nijaké nedával.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bezpecak



Založen: Oct 12, 2011
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po listopad 05 2012, 11:26    Předmět: Citovat

Pokud jsi tedy s anténou a motorem na stožáru nehýbal a na STRONGU to fungovalo, hledal bych problém v nastevení MENU na tom novém přístroji, někdy stačí jen zadat jiný parametr, např. místo DisqC 1.1 DisqC 1.2 a pod. Pokud by to přes USALS přes veškerou snahu nechodilo, zvolil bych variantu postupného nasměrování na jednotlivé družice, které chci příjímat pomocí manuálního nastavení v MENU - krok za krokem a následného uložení jednotl. poloh.
Ty čtyří německé programy jdou z ASTRY 19,2 E ? Parametry zeměpisné šířky a délky jsou v pořádku ? Já jsem jednou omylem obě hodnoty vzájemně přehodil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dlhovlasy_brat



Založen: Feb 27, 2012
Příspěvky: 87
Bydliště: Jakubova Voľa 71

PříspěvekZaslal: út listopad 06 2012, 15:47    Předmět: Citovat

Satelitný prijímač bezproblémovo funguje riešením bola zmena softwaru. Teraz bezproblémov naladím astru 1 a astru 3, ale vďaka vám všetkým za rady
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund