Zdravíčko, mam kabel OBD-II (z USB na COM, FT232R) mam ho týždeň ako čisto novy a komunikoval bez chyb, no nechce mi komunikovať vôbec. Po zapojení sa sprava normálne, nabehne mi v Spravcoch zariadeni USB Serial Converter a USB Serial Port (COM2). Po zapnuti VAG-COMu (Release 409-1 CZ) dam Nastaveni, vyberiem port COM2 a dam testovať. Nabehne mi hlaška:
citace:
Stav portu: OK!
Stav rozhraní HEX: Nenalezeno
Skúšal som preinštalovať ovládače a nič, som z toho zúfali, prosím poraďte.
Zaslal: čt prosinec 06 2012, 20:36 Předmět:
Co ja vim, tak pokud se do kabelu pustil jinej soft, nez na kterej byl delanej (staci i jina jazykova verze), tak ze nenavratne umre.... _________________ Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32855 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt prosinec 06 2012, 22:16 Předmět:
Neodpálí se kabel, zablokuje se ten šváb, který je v koncovce a slouží pro převod komunikace z RS232 na OBDE rozhraní.
Je to prý pojistka výrobce těch kabelů proti cracku nebo nelicencovanýmu používání. Prostě ke každý verzi kabelu je příslušná přesně definovaná verze softu a každá jiná s ním udělá krátkej proces... PRÝ. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
On sa neodpálil on "umrel" . ok1xgi ti to už napísal.
Ak použiješ iný softwér do toho čínskeho klonu on ti nenávratne "zdechne" kapišto? Ale to ti tu už písali.
Ale dobrá správa pre teba dá sa to ešte "rozchodiť" .
A nabudúce nám prezraď viac informácií napríklad čo to vlastne za "kábel" vlastníš poprípade foto .
Zaslal: čt prosinec 06 2012, 23:34 Předmět:
Tak tohle je obyc KKL kabel podle me ktery se neblokuje ja ho mam take a pouzival jsem ruzne programy k nemu stazene a chodi bez problemu. Tento kabel je na starsi auta koncern VW na novejsi pak uz CAN ktery se prave uz blokne jak je zde napsano. Jinak me tento kabel nektere jednotky nenacte i kdyz jsou po K.line. Jednou jsem ho i omylem prepoloval a opravil jsem si ho asi za 20kc v soucastkach a zas chodi jako drive.
Zaslal: pá prosinec 07 2012, 6:56 Předmět:
No tak to není HEX CAN ani omylem... jaké auto s tím zkoušíš vyčíst? Třeba dvojková oktávka s tím nejde... Ten test jak uvádíš v prvním příspěvku je v pořádku. Někde tenhle kabel taky ještě mám, chodil spoustu let bez problémů... _________________ Líp už bylo.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.