Zaslal: ne prosinec 09 2012, 13:04 Předmět: Nesundatelná nálepka na kávovaru SilverCrest
Už jste se asi většinou setkali s nějakou cenovkou nalepenou prodejcem na čelní straně zařízení, která jde velmi nesnadno sundat.
Vrchol takové ozdoby jsem nalezl přímo od výrobce SilverCrest na jejich kávovaru - viz foto z reklamy (s nálepkou jsem to nevyfotil).
Téměř přes celé víko zásobníku vody dal výrobce červenou nálepku s nápisem snad v 10 jazycích s jednoduchou informací, že kávovar se za 3 minuty sám vypne a že má funkci předpaření kávy (totéž je samozřejmě v návodu).
Oč jednodušší informace, o to bylo složitější tuto nálepku sundat. Použitý papír nálepky nesál a navíc byl překryt plastovou folii, kterou se mi podařilo strhnout jen tak z 50%.
Hodinu a půl jsem na balkóně (abych nezasmradil byt) při -10 dostával tu nálepku dolů ředidlem S6006, které se vsávalo jen po okrajích do lepidla.
Dopadlo to dobře, ale hořkost nad blbostí výrobce ve mne zůstala. Přitom snadno sloupnutelných nálepek se používá hodně, na ledničkách, televizorech apod. Nevím proč zrovna zde byla požita taková hrůza.
Palec dolů.
Nálepka na kávovaru.jpg
Komentář:
Fotka z reklamy. Rušivá nálepka byla přes celé to velké víko nad zásobníkem vody
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3532 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: ne prosinec 09 2012, 13:28 Předmět:
Nahřát fénem si zkoušel? _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: ne prosinec 09 2012, 16:53 Předmět:
Horšie je, ak na riedidlo reaguje aj podklad.
Dobré výsledky som dosiahol čistým liehom /možno skúsiť aj Alpu/. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Ano, mohu potvrdit. Lihem nebo isopropylalkoholem stačí po několik minut nasycovat papír nálepky. Sice nedojde k rozpuštění lepidla, ale lepidlo poněkud zvláční a papír jde snadněji sundat. Zbytky lepidla potom lze odstranit "žmolkovací metodou" za přispění dalšího lihu.
Zaslal: ne prosinec 09 2012, 19:10 Předmět:
Mám vyzkoušené, že ředidla na syntetiku S6001 nebo S6006 neleptají plasty používané u elektrických spotřebičů. Většinou si to ještě ověřím někde na nepohledové části plastu.
V tomto případě byl problém velké plochy nálepky, cca 8,5 x 13 cm a použitý materiál, přes který k lepidlu neprosákla voda ani to ředidlo. Stejně by to bylo asi také s lihem. Ani mechanicky nešlo nálepku od plastu oddělit, abych pak "sešmolkoval" nebo "umyl" zbytky lepidla a papíru. Skutečně jsem to musel potírat tím ředidlem po obvodu, aby lepidlo vsakováním na hraně povolovalo a nálepka se pomaličku odlupovala. Trvalo to nekonečně dlouho, ale nakonec po nálepce ani po ředidle nejsou na plastu žádné stopy.
Možná by k prvotnímu stržení pomohl ten fén. Zkusím to příště až narazím na podobnou pitomost.
Připomnělo mi to starý fór Renčína, když po páse jely nějaké výrobky a na konci pásu na ně Týpek dával razítka výstupní kontroly. Za ním už byly ty výrobky od razítkování křivé. Zde pěkný výrobek kazil ten štítek, nalepený nevhodnou technologií někde na konci montáže kávovaru.
Zdarec, Zkoušeli jste někdo použít na to WDčko? - Pár samolepek jsem s tím sundal. Je potřeba ověřit na ploše, která není vidět, jestli to neudělá něco plastu..
Zaslal: ne prosinec 09 2012, 20:14 Předmět:
Niektore lepidla lieh nerozpusti uplne, len sa zacnu rozmazavat - potom je to pekny humus... Ale izopropanol vacsinou funguje a rozpusti aj ten mazlavy humus.
Zaslal: po prosinec 10 2012, 7:57 Předmět:
Artaban001 napsal(a):
Zdarec, Zkoušeli jste někdo použít na to WDčko? - Pár samolepek jsem s tím sundal. Je potřeba ověřit na ploše, která není vidět, jestli to neudělá něco plastu..
WDčko zkusit tak na něco ryze technického, ale ne na potravinářské zařízení. Nechtěl bych mít pak na kávě masná kolečka od neodstranitelných zbytků silikonu v nádobě na vodu .
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12284 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: po prosinec 10 2012, 8:20 Předmět:
. . . a co to odnést prodejci ???
už jednou jsem takovou akci absolvoval . . .
Jednalo se o DVBT STB a měl na horní straně přilepenou reklamní nálepku,
která, když to bylo v regálu prodejce, byla už zdaleka vidět . . .
Podle systému, malý STB, ale velká nálepka . . .
Když jsem to zanesl zpátky do prodejny, že to nejde sundat, tak se jen ušklíbl a hned se snažil tu nálepku sundat.
Tvářil se při tom jako mistr světa a já že jsem snad úplný blbec . . .
Jak za to bral, tak se až prohýbal horní krycí plech . . .
Po chvilce zápasení s nálepkou tato povolila . . .
. . . ale společně s nálepkou se odloupla i barva z plechu . . .
V ten moment prodejci ztvrdnul úsměv, omluvil se mi a doběhl do skladu pro nový kousek, který tu nálepku neměl.
takže doporučení ?
dones to prodejci zpátky, ať si poradí !
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.