Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TECHNIKA LCD32 STBY

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pavel1953



Založen: Jan 01, 2008
Příspěvky: 189

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 8:41    Předmět: TECHNIKA LCD32 STBY Citovat

Dobrý den,
mám prosbu. Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou? U LCD32-107CE je zdroj 17PW20.1, vadné dva kondy 15n ( MKT ), to už tu bylo. Po výměně bedna šla perfektně jeden večer. Potom vždy při zapnutí se rozsvítí obrazovka na cca dvě vteřiny a bedna spadne do pohotovostního režimu.
Elyty ve zdroji měřeny, žádný vadný nebyl, přesto jsem je vyměnil.
Nesetkal jste se s tím někdo?
Díky za přečtení a přeji pěkný den.
Pavel
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DELONG



Založen: Apr 16, 2006
Příspěvky: 1378
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 9:02    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel1953



Založen: Jan 01, 2008
Příspěvky: 189

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 11:39    Předmět: Citovat

Díky za reakci na můj dotaz. Ty kondíky jsem měnil, kouknu i na ty tranzistory.
Díky.
P.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel1953



Založen: Jan 01, 2008
Příspěvky: 189

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 20:11    Předmět: Citovat

Nepomohlo, stále kvoká.
P.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hypnos



Založen: Jan 26, 2008
Příspěvky: 132

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 20:39    Předmět: Citovat

Zkontroluj trubky jestli jsou ok. jestli blikaji, nebo sviti nestale..., pripadne vyrus proud ochranu a hned uvidis. Kazdopadne Techniku jsem vzdycky vyhodil, nema cenu se s nima zabyvat, mam tu asi 2 kusy, obe vadny ridici desky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ACDC



Založen: Jun 20, 2005
Příspěvky: 509
Bydliště: Bukovec okr.Frýdek Místek

PříspěvekZaslal: st červenec 10 2013, 21:11    Předmět: Citovat

Zdravím, asi před 3. roky se ke mě dostala taky lcd tv technika, byla někým vyhozená jako nefunkční, po zapnutí naskočil akorád st-by režim, delší dobu jsem nad tím dumal, zkoušel, měřil, vše bez výsledků.Poslední věc, co jsem jen tak z blbosti zkusil bylo za provozu ve st-by režimu vytáhnout z patice epromku, v ten okamžik obraz jakoby probliknul.Vsadil jsem za provozu tu eprom na zpět, a ono se to rozjelo.Mám ji doma v provozu už asi 3 roky, a pořád šlape, sice s menší vadou eprom, která ovšem na funkci nemá vliv.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel1953



Založen: Jan 01, 2008
Příspěvky: 189

PříspěvekZaslal: čt červenec 11 2013, 6:41    Předmět: Citovat

Díky za reakce, když jsem vyměnil ty kondenzátory - MKT - tak se televize rozběhla a běžela celý večer, perfektně, žádné problikávání, prostě bezva.
Ještě jsem nedodal jednu věc. Nemám dálku a tak jsem bednu ovládal jen z panelu, bez problémů, ale potom jsem na ní zkusil dálku od hnůjdaje a ona chodila. Potom klekla. Jestli jsem tam něco nějakým způsobem nepokuvil.... Embarassed
Dnes by měla dorazit originál dálka, ale aby nebylo pozdě.... Pořád si myslím, že problém je ve zdroji. Chtělo by to si ho někde půjčit.
S tou eepromkou je to divné.
Odpoledne se pokusím odpojit proudovou ochranu, pokud jí najdu Smile
Ještě kdyby se tu objevil Kozoka.
Díky za pomoc.
Pavel
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DELONG



Založen: Apr 16, 2006
Příspěvky: 1378
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: čt červenec 11 2013, 8:00    Předmět: Citovat

Elyty som premeral ESR OK ale meraním kapacity mali menej. Dával som nové a každý nový kus som meral na kapacitu. Hlavne C819 ten mal len necelých 100uF. Hodnota na ňom bola 150uF/450V. Dal som tam 220uF ten je uvedený aj v schéme zdroja. Ale tá schéma my aj tak nesedí. To asi prekresľoval nejaký našňupaný turek či čo Laughing .
Neviem ten zdroj sa my tiež zdal nejaký mekký Rolling Eyes . Vytiahol som konektor PL851 z motherboardu pre 24V audio amplifier in a obrazovka sa rosvietila a už to nepadalo do StBy. Pátral som po príčine. Elyty na ESR OK ale zas kapacita oveľa menej. Dal som tam zas nové elyty a telka išla celý deň reagovala aj na diaľkové . Zapnúť vypnúť šla v pohode . Týral som ju skoro celý deň POWER ON OF aj menu všetko zdržala Laughing . Skúsim ju ešte po "oddychu" zapnúť . Ja som tam mal motherboard 17MB12-3. To to je už asi piaty TV od Vestelu ktorý som robil tie štyri zatiaľ úspešne idú asi 3 roky. Ale dokedy ? Tie zdroje sú fakt asi kurvítka . Alebo celkovo od Vestelu je asi všetko kurvítko Laughing .
Aký tam máš motherboard ty? Vestel tiež?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.30 sekund