Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Short DST: Failed, HP Probook, vypis S.M.A.R.T
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3346
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 16:18    Předmět: Citovat

Tak jsem se do toho pustil. Vymenil jsem disk. Vlozil prvni dvd. a nic. Dal jsem druhe a rozjela se instalace win7. Ale na zacatku pri vyberu jazyku chybela cestina. Cela instalace nasledne probehla v anglictine. A vysledek se dostavil. Os Win7 home premium 64b, englis. Zavolal jsem podporu HP a ze podpora uz skoncila a medium s win cz uz asi nebude. Nasledne nekde nasel a ze posle. A ze recovery jak je znam nebude. Povidal ze tato cast disku se dela pri vyrobe ntb a neni mozne ji obnovit. Proto dostanu odo dvd se systemem. Nez dojde medium tak abych se nenudil pocestil jsem os s pomoci ujo Google. Nasledna cinnost byla rozchodit recorvery. Pres Mini Tool partition wizard jsem vytvoril dve nove jednotky. Dale jsem v programu dal Copy a zkopiroval postupne obe jednotky s nazvem HP recovery, 13GB a HP tools, 524MB. V menu pri spusten ntbi se mi uz ukazala nabidka recovery ktera s vymenou disku zmizela. Po spusteni recovery se ukaze okno. V nem je text, ze recovery nefunguje a chyba. Co by asi mozna jeste chtelo zmenit, tak tu 100MB cast, system reserved, ktera se vytvori pri instalaci os. Tato cast ma na vadnem disku 300MB ,obsah je o neco vetsi nez na novem disku. Tady mam strach ze os by uz nemiusel najet. Dohromady by o nic neslo. Nez mi prijde original medium s os HP bude tak pondeli. Tlaci me trochu cas a pokud by to nepadlo dobre musel bych se zase drbat s cestinou a tim zbytkem. Rad bych ho v patek vratil. Asi se na to vys*ru, odeberu vytvorene jednotky a hotovo. Ale neda mi to, rad bych aby to bylo origos. Jeste jsem chtel dodat ze na tom dvd kde jsou ovladace a ruzne aplikace, tak se da vybrat co instalovat. Takze to neni ze bud vse nebo nic. To me potesilo. Ze tam nemusim cpat trialku Nortona a par dalsich aplikaci.

Naposledy upravil robo dne st únor 19 2014, 16:28, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34307
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 16:22    Předmět: Citovat

Ja by som na tom povodnom disku prepisal ten jeden pending sektor, pustil chkdsk a hotovo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3346
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 16:37    Předmět: Citovat

Tak nevim co jsem provedl ale jen tak ze srandy nez to recovery z disku sundam jsem ho opet zapnul. Po kolikate uz dneska ani nevim. A to se rozjelo. Sice se ukazala nejaka chyba ale proces recovery pokracuje. Tak jsem zvedav jak to dopadne.

Edit: Zkusil jsem nabotovat pres esata z toho poskozeneho disku. Pak jsem v novem os dal opravit c na poskozenem disku. Tak jako pred tim,nez jsem zjistil ze je disk v haji. Zadna chyba. Os nenajel. Tak jsem to vypnul. Odpojil esata a zapnul notas. A dal recovery. Jestli start toho disku na esata kabelu nejak k zivotu probral recovery na novem hdd se mi nezda. Otazka je zda je recovery vubec plne funkcni a jestli se nainstaluje i os.

Tak nevim. stale to formatuje hdd. ledka hdd co vterinu blikne. Krok 1 ze 2. Tento proces muze trvat i hodinu. Jak koukam hodka uz je pryc. Cry


Naposledy upravil robo dne st únor 19 2014, 17:47, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4050

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 17:39    Předmět: Citovat

Nerozumím, proč chceš dělat recovery partition, když máš instalační CD. Také nevím, proč ti nevyhovuje anglická instalace s Language packem (českým, slovenským). Pokud ale chceš mít při spuštění počítače volbu co se má spustit (jiný systém, recovery apod.), musíš ji přidat do bootování, nejlépe pomocí EasyBCD. Download.
_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3346
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 17:51    Předmět: Citovat

Podle me po recovery je system komplet vcetne ovladacu. Po instalaci os s dvd media nektere ovladace chybi a jine jsou jen od MS. Coz take nemusi byt ok. Treba grafika. Majitel v tomhle neni kovany a recovery je pro nej jednodusi, kdyz by bylo nejhur. Kdyz to s recovery nepujde , pujde to i bez nej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4050

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 18:17    Předmět: Citovat

Tak udělej, až ti bude všechno pěkně chodit i s programy, bitovou kopii instalace. Nejlépe samozřejmě na externí disk, ale třeba také jen na druhou partišnu. To je lepší než recovery, protože to budeš mít i se všemi updaty, zatímco recovery instaluje nějakou původní verzi. Jak budou časem přibývat updaty, můžeš updatovat i tu kopii.
_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3346
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st únor 19 2014, 18:26    Předmět: Citovat

Stale to formatuje disk od 16.39 Ledka od hdd stale co vterinu blika. Pockam do 19 hodiny. I kdyby to formatovalo klasicky, pomale komplet formatovani, tak uz by to bylo u 320GB disku hotove davno. Tohle dobre nebude.

Edit. uz jsem to nevydrzel a ukoncil jsem to trapeni. Po zapnuti na me jukla ta stejna tabulka s chybou. Takze timto to ukoncuji a dekuji za pomoc.
Jeste doplnim ze rozdeleni disku po "formatovani" zustalo nektnute.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund