Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Internet Explorer

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3773
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 14:33    Předmět: Internet Explorer Citovat

Zdravím všechny přítomné. Od nového roku mám nainstalovanou nejnovější verzi "Seznam Pošťák" neboť na těch starých nechtěl fungovat, viz moje vlákno nebo forum na Seznamu. Od té doby se mi otevírá v prohlížeči Internet Explorer a v tom to místy blbne jako že jsem se nemohl zaregistovat na jistou stránku a podobně. Chtěl jsem tedy tento prohlížeč odinstalovat ale narazil jsem na problém že nikde není odinstalace. Pak jsem se dočetl na netu, že IE je součásti Windows a nelze jej odinstalovat, používám OS Windows 7 Home premium.
Věděl by mi s tím někdo poradit jak se zbavit tohoto prohlížeče nebo jak to udělat aby se mi Seznam Pošťák v něm neotevíral?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4048

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 14:42    Předmět: Citovat

Seznam Pošťák jen upozorňuje na novou poštu, která se v něčem otevřít musí. Chceš se zbavit Pošťáka, nebo chceš, aby se pošta otevírala v něčem jiném? Nejspíš se otevírá v prohlížeči, který je nastaven jako prioritní. Na IE nejspíš není nijak vázána.
_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).


Naposledy upravil serviceman dne čt leden 22 2015, 14:44, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 9039
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 14:43    Předmět: Citovat

V ovládacích panelech jsou "výchozí programy", možná by stačilo jako výchozí zvolit jinej prohlížeč. Ale nevím, seznam pošťák neznám, není to jen nějakej doplněk do prohlížeče?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 6012
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 15:14    Předmět: Citovat

Mám Pošťáka v. 2.5.12 - jde to nastavit přímo v něm přes "Nastavení" > "Pokročilé" > záložka "Možnosti" > roletka "Vstup do schránky otevírat v:"

Pokud není možnost program odebrat jinde měl by být soubor "postak-uninstal" v instalační složce programu.

IE jako celek odinstalovat nejde, přes volbu "Odebrat součásti systému" se odstraní pouze zástupci a soubory zůstanou. IE se pak samozřejmě nespouští a pokud je instalovaný alternativní prohlížeč tak se většinou automaticky nastaví jako výchozí. Jednou jsem v XP odstranil soubory IE ručně ale musel jsem to vrátit zpět - občas docházelo k různým problémům v systému.

Verze 2.5.12 je nejnovější pro XP / IE8, u Win7 si nejsem jistý. Zkoušel jsem i jinou verzi ale jedině tato fungovala spolehlivě. Byly kolem toho diskuse a mnozí měli s poslední verzí 3.0 problémy jak v IE tak ve Firefoxu (mimo jiné někdy nebylo možné i nastavení). Pro IE bylo většinou nutné instalovat 2.5.12 nebo i nižší.

Pokud se Pošťák otvírá v IE, používá doplněk "Minibrowser" který je nainstalován zároveň s programem. Otvírá li se v jiném prohlížeči tak podle nastavení ve standardním okně nebo záložce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3773
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 17:36    Předmět: Citovat

Děkuji všem za odpovědi, já jsem se chtěl zbavit prohlížeče IE, Pošťáka jsem si chtěl ponechat, to jenom na vysvětlenou.
Na radu Achab-a jsem se pokusil o nastavení prohlížeče ve kterém chci aby se mi Pošťák otevíral. V mojí verzi po kliknutí na obálku Pošťáka se neobjeví možnost "Nastavení" a proto mě to tak trochu zmátlo ale když jsem najel kurzorem na šipku vedle nápisu "Přidat nebo odebrat schránku..." tak mi najednou vyskočilo okénko s možnostmi "Výběr prohlížeče..." pod ním další možnost "Spustit Pošťáka při startu počítače...". Pak už byla malina si vybrat prohlížeč při kliknutí na "Výběr prohlížeče...".



IMG_0004 – kopie.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_0004 – kopie.JPG
 Velikost:  72.29 kB
 Staženo:  88 krát


IMG_0006.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  IMG_0006.JPG
 Velikost:  130.65 kB
 Staženo:  92 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 6012
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: čt leden 22 2015, 18:07    Předmět: Citovat

To vypadá na verzi 3.0, ta má právě značně omezené možnosti nastavení a přitom nic navíc nenabízí. Proto se dost uživatelů vrací k v.2.5.12 která je většinou bez problémů a má nastavení na několika záložkách. Jenom způsob otevírání schránky má 6 voleb.


Pošťák 2.5.12.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Pošťák 2.5.12.jpg
 Velikost:  48.03 kB
 Staženo:  83 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3773
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: ne leden 25 2015, 9:29    Předmět: Citovat

Tak jsem zkusil zakázat IE což se mi podařilo ale nakonec jsem stejně Pošťáka v.3.0 odinstaloval, nainstaloval v.2.5.12 a v něm nastavil otevírání došlé pošty ve výchozím prohlížeči a vše funguje k mé spokojenosti. Díky všem za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cirus
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 24, 2008
Příspěvky: 252

PříspěvekZaslal: pá březen 20 2015, 22:14    Předmět: Citovat

Mám dobrou zkušenost s nastavením pošťáka v.2.5.12 (jedině v.2.5.12 !) ...nejprve spustit IE, pal jít na Pošťáka >Nastavení>Pokročilé>vstup do schránky ...v externí aplikaci>Najít> ... a vybrat ten spuštěný IE>OK
Pak funguje perfektně



hh.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  hh.jpg
 Velikost:  192.51 kB
 Staženo:  83 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 6012
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: po březen 23 2015, 10:26    Předmět: Citovat

Takto se ale Pošťák otevře v plném okně Exploreru. Pokud se má otvírat v MiniBrowseru je nutné tento spustit a vybrat nebo přímo zadat cestu ke spuštění externí aplikace - obvykle tuto:

"C:\Documents and Settings\"Uživatelský účet"\Local Settings\Data aplikací\Seznam.cz\bin\MiniBrowser.exe" "${url}"

Rychlost spuštění je ale stejná jako při běžné volbě z roletky, jedině by musel být nainstalován rychlejší prohlížeč který není v přednastavených volbách.
Zkusil jsem takto nastavit prohlížeč nápověd hh.exe který je schopen načítat www stránky. Spuštění a načtení běžné stránky je i na starém PC s Win XP téměř okamžité ale nepodporuje zabezpečený protokol HTTPS takže pro tento účel není použitelný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cirus
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 24, 2008
Příspěvky: 252

PříspěvekZaslal: po březen 23 2015, 10:37    Předmět: Citovat

Volil jsem tento způsob jakoby "v externím prohlížeči" protože mi minibrowser blbnul a přímá volba na IE, nebo výchozí Firefox také.
I když otvírám schránku přes Pošťáka málo (jen když chci odesílatele - spamera zablokovat). Jinak ho mám jen na upozorňování na došlou poštu právě pro tu možnost ruční filtrace došlé pošty. Pro poštu používám bezkonkurenčního klienta - Outlook.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund