Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nejde mi ADSL
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 621
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: st březen 04 2015, 13:56    Předmět: Citovat

Tak mám další problém. Při každém zapnutí PC se to asi nějak načítá znovu, protože ty počty paketů jedou od nuly, postupně se to zvětšuje a až to dosáhne kolem 90 000, tak se načte domovské stránka. Takže to trvá od zapnutí i několi hodin, než začne jít net. PC nevypínám úplně, zůstává pořád v síti. Modem taky pořád v síti. Nevíte někdo, kde by mohl být problém?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paveltl



Založen: May 11, 2004
Příspěvky: 572
Bydliště: Domažlice

PříspěvekZaslal: st březen 04 2015, 19:41    Předmět: Citovat

Začal bych tím jestli ti na modemu svítí kontrolka Internet zeleně.
Pak si po zapnutí počítače když ještě neběží internet spusť příkazový řádek. Jestli jej neumíš najít, tak Start, Spustit nebo Hledat a napiš CMD ono ti jej to už najde.
Do něj napiš tracert www.seznam.cz ENTER.
Měl by jsi tam mít nějakých 7 řádků jak se postupně propojuješ i internetu. První adresa je tvůj modem s časem 1ms, zbytek různé servery s časem 20ms.
Skončí to hláškou Trasování bylo dokončeno.
Pokud to nepůjde tak zkus tracert 77.75.72.3 a ENTER
To je totéž, jen přímou cestou bez myslím DNS.

Pak sem napiš co jsi zjistil, nemusíš to celé opisovat, důležitá je kolik máš řádek a že poslední řádka musí být www.seznam.cz a kolik ms to naměřilo.
Jestli tohle poběží a prohlížeč ne, tak máš zavirovaný počítač. Odvirovat jej musíš v jiném počítači, nebo nabootovat třeba Kaspersky Rescue Disk.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 621
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: čt březen 05 2015, 5:52    Předmět: Citovat

--> paveltl

Díky za pomoc. Posílám print. Zdá se být všechno OK. Myslím, že se takhle choval i můj starší počítač, nevím to ale na 100%, musel bych vyzkoušet.



tracert.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  tracert.JPG
 Velikost:  38.32 kB
 Staženo:  63 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paveltl



Založen: May 11, 2004
Příspěvky: 572
Bydliště: Domažlice

PříspěvekZaslal: pá březen 06 2015, 18:30    Předmět: Citovat

Takže jsi si otestoval že system přistupuje do internetu normálně, umí pracovat s adresami www a má slušnou odezvu. Až na to že máš 3 řádky 194.... a já jen 1 to máme přibližně stejné.

Takže zbývá to že nefunguje prohlížeč.
Tedy máš jen tři možnosti:
Napřed zkontroluj jestli nemáš zapnutou proxy - hledej v nastavení prohlížeče něco kolem připojení.
Případně zkus odvirovat počítač, ale NE programem v počítači. Buď musíš disk připojit k jinému počítači, ideálně přes speciální řadič do již běžícího počítače (aby do něj nesáhl při bootování) nebo spuštěním live instalace z DVD.
Jakmile systém běží už antivir obvykle nic nenajde.
Poslední možností je že se perou nějaké programy, to se hledá nejhůř. Často to bývá když nainstaluješ antivir a už tam jeden byl nainstalovaný. Ale může to být cokoliv.

Prostě v počítači běží něco co požírá plnou rychlost internetu, až to třeba po hodině doběhne, tak zbyde dost rychlosti i na prohlížeč.
Mě třeba po zapnutí počítače požere plný výkon antivir společně s google drive. Musím po zapnutí počkat až si zkontrolují aktualizace, tedy 1/2 minutky. Když spustím prohlížeč dřív tak se mi načte domovská stránka, ale už se jinam nedostanu a musím restartovat počítač.

Jsou to jen amatérský rady, nějaký IT by poradilo líp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 621
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 12:17    Předmět: Citovat

Skusil jsem všechno resetovat, znova propojit a čítač paketů se dostal na nějakých 15000, pak to dál nestoupalo. Uplně stejně se chová můj starší počítač. Žě by byly oba stejně zavirované? to se mi nezdá. Problémy začaly od doby, co jsem přešel na ADSL, předtím jsem měl na střeše wi-fi a to bylo bez problémů. Modem je s PC spojen asi 10m kabelem a má podle originálního kabelu zapojeny pouze 2 páry. Volal jsem na O2, tam to proměřili a nenašli problém. Já fakt už nevím.. Problémy s tím byly od začátku i pri žkoušce s jiným modemem a při napojení se přímo ke vstupu kabelu ze zdi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stanimir



Založen: Jan 08, 2005
Příspěvky: 296
Bydliště: u Č.B.

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 15:46    Předmět: Citovat

Kamarád má taky ADSL od O2 download by šel ale upload má 0,03Mbps a taky mu tvrdí že je vše v pořádku. Podruhý mu tvrdí že kvůli vzdálenosti od ústředny tam víc nepůjde, a přitom sousedovi to jde bez problémů. Když to uvede že vedle to jde tak mu odpoví zase že je vše v pořádku. Takže jejich tvrzení že vše proměřily bych moc nevěřil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jinovak55



Založen: Jan 20, 2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 18:22    Předmět: Citovat

Na internet stačí jeden pár ale ten správný , nastavení modemu není nic složitého. Stačí typ modemu a na stránkách O2 je technická zóna a
podpora kde je nastavení popsáno možná i video.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
paveltl



Založen: May 11, 2004
Příspěvky: 572
Bydliště: Domažlice

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 18:45    Předmět: Citovat

Co ti na tohle mám říct?
Vyzkoušel sis že i když ti nejde prohlížeč, tak přes příkazový řádek se dostaneš do internetu s rozumnými Timeouty.
Sám píšeš že asi po hodině se přestanou načítat pakety a prohlížeč se rozběhne. To načítání se zastaví na 15.000 pakteech. Mě teď běží komp asi 20 minut, napřed jsem měl chvíli onlinovku, teď nějaký čtení po forech a už jsem na 10.000 paketech. Během psaní příspěvku jsem si odskočil na večeři a po 10 minutách mám stále 10.000 paketů, takže nic nepřibylo během mé nečinnosti.

Jestli to dělají dva počítače které původně šlapali s jiným poskytovatelem a začali zlobit až po přechodu na O2 může být jen něco špatně nastaveno.
Můžeš jeden počítač zkusit u někoho jinýho, když myslíš že chyba je v lince.

Co se týče kabeu je jedno kolik máš zapojeno párů. Na 100Mb potřebuješ jen 2 páry, všechny 4 páry potřebuje až 1000Mb, který na modemech nenajdeš.
O2 ti prověří jen linku mezi modemem a ústřednou.
Jestli máš jen modem a nemáš telefon, tak je spliter zbytečný, ten jen odděluje hovorové pásmo od ADSL, aby telefon neshazoval internet.

Stanimire s těmi linkami k ústředně to je všelijaké. Já jsem napojený na jednu ústřednu a soused přes ulici na druhou, Já mám jen 5,3Mbit a on 21,7Mb a jsme od sebe 50m.
Faktem je že O2 upravuje parametry linky podle teoretického stárnutí vedení, takže mi jednou klesla rychlost i pod 3Mb. Stačilo tam zavolat a zaurgovat sníženu rychlost, slečna to předala technikovi který druhý den nechal proměřit linku a rázem jsem tam měl 5,8Mb. Bohužel většinou narazíš na lince na nepříjemnou slepičku, co si skontroluje jen co má v počítači.
Pak záleží kolik platí měsíční paušál. Standartně je 750 kč, nechá se to usmlouvat na 600kč včetně emailové schránky, která je nepratická změť písmen a číslic. Totéž usmlouváš na 500kč jen bez emaiu, ale linka je stále stejná 8M-25M podle technických možností.
No a nakonec se to dá usmlouvat i na 400kč, ale to už dostaneš jen 2M, která je děsně pomalá. Kdo si to vyzkoušel rychle se vrátil k 500kč.


Pro tebe bude nejsnazší si od někoho půjčit notebook, připojit jej samostatně kabelem do modemu a vyzkoušet to.
Přesně tohle udělá servisní technik když reklamuješ linku - odpojí od modemu všechny počítače a ověří linku přes svůj nbotebook.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stanimir



Založen: Jan 08, 2005
Příspěvky: 296
Bydliště: u Č.B.

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 19:55    Předmět: Citovat

Jak jsem psal s tím že kamarádovi to nejede a jeho sousedovy jo. Tak je to na vesnici kde u kamarádova domu je rozvodná kaplička a z tý jsou oba napojeni. Já osobně mám podezření na kabel mezi kapličkou a barákem ale než by vyslali technika do terénu tak to budou radši pořád ukecávat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18096
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po březen 09 2015, 23:23    Předmět: Citovat

To je divný. Já měl 2x problém s ADSL a pokaždý druhej den po nahlášení hned poránu kyslíkovej servisák stepoval před barákem.
Jednou to bylo venku u nich v kabelu, dal mě jinej pár a podruhý mě odešel spliter TLF/ADSL, vyměnil a ani nic nechtěl (router od O2 za kačku)
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 621
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: út březen 10 2015, 6:18    Předmět: Citovat

paveltl napsal(a):

Sám píšeš že asi po hodině se přestanou načítat pakety a prohlížeč se rozběhne. To načítání se zastaví na 15.000 pakteech. Mě teď běží komp



Tak to není. Nyní ty pakety lezou strašně pomalu a dolezou tak na 15000 prohlížeč se přesto nerozběhne. Asi 2 měsíce to fungovalo tím způsobem, že jsem zapnul PC asi 1-2h před použitím a během té doby to vylezlo na 80000 a internet normálně šel. Jednoho dne to ale přestalo jít. Jelikož mám i pevnou, mám tam splitter. Zkusím to i bez něj.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EL34



Založen: Sep 21, 2009
Příspěvky: 621
Bydliště: Chrast u Chrudimi

PříspěvekZaslal: st březen 11 2015, 5:53    Předmět: Citovat

Tak jsem vyhodil splitter a maká to. Normálně už při 2000 paketech to normálně načte stránku. Splitter byl ale novej. Nemůže se to nějak mlátit s tím telefonem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nagant



Založen: Nov 11, 2005
Příspěvky: 1064
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: st březen 11 2015, 13:45    Předmět: Citovat

Pokud je telefon schváleného typu pro naši telekomunikační síť, tak by nemělo.
Ten splitter máš zapojený správně?
http://internet.vprdeli.com/view.php?cisloclanku=2006061802
(Podstatné jsou popisy na splitru, ty konektory mohou být různě.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
paveltl



Založen: May 11, 2004
Příspěvky: 572
Bydliště: Domažlice

PříspěvekZaslal: st březen 11 2015, 18:34    Předmět: Citovat

Jestli to dělá splitter tak by to měli vidět na ústředně v chybovosti paketů.
Už se mi to jednou stalo u známý že bez spliteru vše běželo, ale přes něj ne. Druhý den po reklamaci dorazil technik, proměřil linku a nastavil na ústředně nižší rychlost (myslím místo 16M jen 12M) a už to běželo.
Ve firmě nám šel internet pomalu, technik nás pak přepojil na jiný kabel a už to fungovalo.

Těch splitterů je několik druhů a mají různě zapojené konektory, takže si ověř jak jsi jej zapojil. Ale při špatně zapojeném by ti internet nešel nikdy.
Jestli jsi jej vyhodil a máš telefon paralelně s modemem, tak ti spadne internet pokaždé když někdo zvedne telefon.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.23 sekund