Zaslal: st srpen 12 2015, 9:11 Předmět: Co je to za součástku?
Zdravím místní odborníky,
potřeboval bych poradit s pojmenováním součástky na obrázku. Velmi rád bych jí využil ve svém projektu, ale nevím jak se nazývá a tím pádem jí nemám jak vyhledat.
Používám to ke spojování drátů stejné polarity s nalisovanou koncovkou. Materiál je bakelit. Jde mi o to zjistit název, pod kterým by šlo součástku vyhledat v nějakém obchodě...
Zaslal: st srpen 12 2015, 15:45 Předmět:
Jestli se to používá v autobusech tak by stálo za úvahu vzít vzorek a zeptat se přímo v autodílnách dopravců - musí být na každém okrese a třeba by to i prodali. Nebo prodej náhradních dílů Karosa, Iweco nebo z čeho to je - těch je taky dost.
Pokud to není součástka sériově vyráběná pro běžný trh ale zakázková pouze pro konkrétního výrobce nebo vyráběná firmou pro vlastní potřebu tak se přesného názvu nemusíš snadno dopátrat. V seznamu náhradních dílů to může být třeba "svorka č. xx-xxx" nebo cokoliv jiného nic neříkajícího. V různých e-shopech co jsem se namátkou díval většinou nejsou fotky.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18488 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st srpen 12 2015, 23:03 Předmět:
Já si myslím, že to kdysi dělal Bečov a říkalo se tomu sběrnicová svorka. Spojovaly se v tom 2 provrtaný šíny do sebe. Ale bakelit se už nesmí v elektroinstalaci dost dlouho používat (vypalovaly se v něm vodivý můstky) a určitě se to již leta nenělá. Ale na bezpečný napětí by to asi mohlo být. _________________ Jirka
Zaslal: čt srpen 13 2015, 6:00 Předmět:
Může to být svorka pro kabelová oka, sběrnicová svorka, sběrnicová spojka, sběrnicový držák, držák nebo nosič sběrnice, podpěra sběrnice... Nebo obdoba s názvem přípojnice.
Výše na fotce je "držák svorkovnice" - tedy pouze součást stožárové rozvodnice.
To Jimmi2: Dal jsem to jen jako nejblíže podobný té hledané svorkovnici.
Jsem zvyklý nahrazovat věci jinými, se stejnou funkčností, jako každý bastlíř.
Zaměnit to za doporučení na celý stožár může jen zvláštní jedinec.
A ano, vojnu jsem kroutil u spojového praporu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.