Dobrý den. Mám fotoaparát canonpowershot s 45. Před prázdninami jsem s ním fotil v pohodě, nyní nejde zapnot-nedělá vůbec nic a je mi líto jej vyhodit. C se tam mohlo pokazit? aku relativně v pohodě.
Děkuji
Založen: May 21, 2008 Příspěvky: 1434 Bydliště: near Liberec (JO70MT)
Zaslal: ne říjen 23 2016, 16:06 Předmět:
Zkus jinou baterii. Že je na ní napětí nic nevypovídá. Při zapnutí foťáku to klidně spadne u špatné baterie na nulu. Je to otázka vnitřního odporu baterie.
Můžeš zkusit baterku zatížit odporem (rezistorem) cca 200 Ω a měřit napětí na něm. Pokud spadne napětí pod 6 V je v háji.
Založen: Oct 03, 2010 Příspěvky: 1691 Bydliště: Letohrad (Východní Čechy)
Zaslal: ne říjen 23 2016, 18:26 Předmět:
To má ten šoupací kryt?
Jestli ano tak je v háji ten mechanizmus co zapíná a vypíná foťák!
Sundej ten dekl a přepni ten mikrospínač co je v té díře pod ním.
Myslím že ti to potom půjde.
_________________ Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Založen: Oct 23, 2016 Příspěvky: 291 Bydliště: Sezimovo Ústí
Zaslal: ne únor 05 2017, 19:28 Předmět:
Tak foťák stále nefunguje. Nebyl by někdo z JČ. kraje vybaven napájením na tyto stroje ze sítě a byl by ochoten se mi na to juknout? Abych zjistil, jestli jen ta baterie či se můj foťáček odebral do křemíkového nebe.
Založen: Oct 23, 2016 Příspěvky: 291 Bydliště: Sezimovo Ústí
Zaslal: st červen 28 2017, 13:02 Předmět:
Dobrý den, znovu se připomínám. Po úspěchu s váhou jsem vytáhl z šuflete svůj foťáček. Potíž je v tom, že jsem o moc více nezjistil. Jen že kondenzátor nabitý mezi +a- dává 8V a mezi +a T jen asi 6V. Pokud by se mi na to někdo podíval, budu moc rád. Nejspíše to bude nějaká prkotina typu upadlý drát. Jenže na tuhle miniaturu mám moc levé ruce. Hodilo by se zapůjčení síťového zdroje.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.