Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: pá květen 19 2017, 13:24 Předmět:
Mají smysl pro humor. Dojezdová doba sanitky je v ideálním případě 10 minut. Pro nás na vesnici to pod 20 minut nejde...
Když se sami dusíte, je to dost závažný problém. Nikdo vám nemůže pomoci a můžete rychle skončit v situací ohrožující život. Je důležité přesně vědět, co dělat když se to stane, použít všechny triky, aby vám pomohly zachránit si život.
První věc co byste měli udělat je zavolat 112 i když nedokážete mluvit, tak operátor bude schopen rozpoznat, že se dusíte a pošle sanitku. To by vám mohlo zachránit život. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Nov 05, 2010 Příspěvky: 6011 Bydliště: okr. Vyškov
Zaslal: pá květen 19 2017, 14:15 Předmět:
citace:
Do dnešní doby přetrvává silně diskutovaný problém o použití hliníku ve styku s potravinami. Tato fáma byla vyprovokována koncem 70tých let hlavně silnou reklamní kampaní výrobců nerezového nádobí a málokdo se již zajímal o jeho pravdivosti.
Je známo a prokázáno, že v podmínkách, ve kterých se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je čistý hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. V neutrálním prostředí běžné pitné vody (okolo pH7) je hliníkový povrch stabilní a bezpečný.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32207 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá květen 19 2017, 16:10 Předmět:
Vem si pH-metr a strč sondu do všech jídel, který doma uvaříte. Dokonce i blbej kynutej knedlík má slabě kyselou reakci, protože při kynutí vzniká z vody a kysličníku uhličitýho jeho kyselina ... A to nemluvím o všem, do čeho se dává ovoce nebo zelenina, případně ocet. Potravina, která by měla zásaditou reakci, by ti okamžitě vyvolala "krkavou" reakci, protože se zásadou by reagoval kyselej obsah žaludku. Proto se radí obecně se hnilíku pro vaření i pečení vyhejbat ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Nov 05, 2010 Příspěvky: 6011 Bydliště: okr. Vyškov
Zaslal: pá květen 19 2017, 17:04 Předmět:
Přes 30 let používám půllitrový hliníkový plecháč a je pravda že už má silně narušený povrch dna. Ovšem mimo čaje se občas používal na všechny možné nápoje alkoholické i nealkoholické a jejich kombinace za studena i za tepla tak se není co divit.
Založen: Mar 30, 2012 Příspěvky: 3571 Bydliště: Havířov
Zaslal: so květen 20 2017, 9:21 Předmět:
Jako děcka jsme cucali Piknik, Pikao, či co to bylo přímo z tub, a ten hliník byl fakt chuťově hnusný. Škodlivost nevím, ale jisté je, že se z toho závitu uvolňoval.
Pak jsem se setkal se lžičkami, vypadaly jako hliník, a špinily i prsty, když s nimi někdo jedl. Takové ty klasické z jídelen prsty nešpinily.
No a tlakový hrnec? Ty se kdysi dělaly přece také z hliníku a vařilo se v nich při teplotách nad 100°C, proti příboru by to musela být katastrofa...
No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují. Pomalu přemýšlím, že bych je nahradil, přestože jsou nejmladší (cca 3 roky), ale čím??
Jsou to takové ty jakoby broušené, od dvou různých výrobců, vlastnosti shodné.
Když je porovnám s nějakou levnou sadou, se skleněnými pokličkami, kterou jsme používali xx let před přechodem na indukci, tak ty jsou stále prakticky jako nové, jen mírně zmatněly.
Naposledy upravil Kremik dne so květen 20 2017, 9:37, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Jun 13, 2004 Příspěvky: 5708 Bydliště: Břeclavsko
Zaslal: so květen 20 2017, 9:35 Předmět:
Kremik napsal(a):
...No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují....
To vypadá, že solíš do studené vody a ani nezamícháš. Nerozpuštěná sůl to dno "vyžírá".
Založen: Mar 30, 2012 Příspěvky: 3571 Bydliště: Havířov
Zaslal: so květen 20 2017, 9:42 Předmět:
No, já nějak moc nevařím, tak nevím, ale když předchozí hrnce vydržely léta a bez úhony, proč dnešní nemůžou? Přiznám se, že nerozpoznám ojebaný hrnec od neojebaného. Pardon, ale když se tvořila čeština, nepočítalo se s takovými "výrobky", proto pro ně nemá slušných slov.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32207 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so květen 20 2017, 10:20 Předmět:
jezevec napsal(a):
Kremik napsal(a):
...No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují....
To vypadá, že solíš do studené vody a ani nezamícháš. Nerozpuštěná sůl to dno "vyžírá".
Přesně, solit se musí až vroucí voda ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 21, 2006 Příspěvky: 34196 Bydliště: Bratislava
Zaslal: so květen 20 2017, 11:00 Předmět:
Mam nerezove hrnce od roznych vyrobcov a dno je stale rovnake, len tam vidiet jemne skrabance. Jedina vec, co sa tam pri vareni vytvori, je biely "vodny kamen". Ten staci po vareni vydrhnut drsnou stranou spongie a je to takmer ako nove.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32207 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so květen 20 2017, 11:12 Předmět:
Kremik napsal(a):
Psal jsem snad něco o soli??
No to víš žes psal. Sice jsi nenapsal slovo sůl, ale naprosto přesně jsi popsal její působení:
Kremik napsal(a):
...
No a dnešní "nerez" hrnce ... dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují.
....
Ty černý tečky jsou totiž jasná stopa po solení studený vody a teprve následným ohřívání. Dělá to nerozpuštěnej chlorid sodnej - při ohřívání se krystal rozpouští s vysokou místní koncentrací a elektrochemicky napadá ten nerez. Takže pravdu má Jezevec:
jezevec napsal(a):
Kremik napsal(a):
...nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují....
To vypadá, že solíš do studené vody a ani nezamícháš. Nerozpuštěná sůl to dno "vyžírá".
_________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Soli hliniku, konkretne Siran hlinity se pouziva na cisteni vody.
Chemicky srazeny, hydratovany hydroxid hlinity ma vybornou schopnost vazat mikonecistoty a tim je z vody strhavat.
Osobne bych radsi, ale pil cistenou hydroxidy zeleza - coz je druhy zpusob cereni vody.
Jinac se zvysene mnozstvi hliniku skutecne naleza v mozku Alzahmerika, takze souvislost tam bude.
Souvislost s hlinitokremicitany v pude je naprosto irelevantni - hlinik v teto podobe necestuje!!!!!!!!!
Dalsi schopnost elementarniho hliniku je cestovat po nervech prez oko az do mozku......Nanometrova velikost.
Takze posledni a vubec nejdulezitejsi schopnost hliniku je vazat fluor (zubni pasty) na velmi pevny fluorohlinitanovy komplex, ktery telo nedokaze roznat od bezneho fosfatoveho aniontu. A to je velky pruser.
Fosfatova jednotka je soucast cyklu ziskavani energie pro kazdou bunku v tele..........
Takze Vam tahle molekula(fluorohlinitan) rozmr..da veskere procesy v tele.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.