Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2093 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: pá květen 11 2018, 10:40 Předmět: Po bouřce a dešti nejde motor
Po včerejším vydatném lijáku a bouřce mi nejde satelit. Přijímač nejde zapnout, pokud ale odpojím přívod parabily, , tak ano. Měřil jsem odpor přívodu - 28 ohm. Vypadá to asi na zkrat v motoru (Opticum).
Pokud připojím přívod paraboly k televizoru se sat. tunerem, opět nic a nejde otáčet parabolou. Může to dělat voda, která se do motoru dostala ?
Jelikož mám parabolu na střeše, je pro mne přístup obtížný, netroufá si (68 ).
Zaslal: pá květen 11 2018, 11:20 Předmět:
Požádám někoho mladšího aby vylezl na střechu a zapojil mi to napřímo, bez motoru. pokud je závada v motoru, mělo by to napřímo chodit.
Zatím počkám a možná až se voda z motoru odpaří (pokud tam je), stane se zázrak...
Takže provádět nějaký reset a pod. nemá asi cenu, že.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8136 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: pá květen 11 2018, 11:50 Předmět:
Hlavně bych to za tohoto stavu netrápil. On svod do kostry může poškodit i servo receiveru. Takže ano, nejlepší řešení, zaparkovat na 23,5 nebo kam to máš a fertig. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: pá květen 11 2018, 12:51 Předmět:
Možná by nebylo od věci napsat, jaký motor tam máš. A jak by se tam ta voda mohla dostat pokud to není nějaká domácí výroba. Podle mě máš spíše problémy s konektorem či kabelem.
Zaslal: pá květen 11 2018, 13:04 Předmět:
Je to motor Opticum 1800, žádná domácí výroba. Fakt je, že ta parabola je dost nízko , asi 20 cm nad nad zemí (střechou), možná že při té průtrži se brodily přívodní konektory ve vodě. Ten zkrat tam asi bude, protože jak jsem psal, příjímač nelze zapnout, pokud je na motor připojen.
Zaslal: pá květen 11 2018, 15:08 Předmět:
Ale ty nemáš přijímač připojený na motor. Ty ho máš připojený na koax a po něm to je napájeno. Motor může být naprosto v pořádku a drát urvaný a zkratovaný nebo přerušený.
Zaslal: pá květen 11 2018, 16:23 Předmět:
Spíše bych spoléhal na kabel a spoje. Ty motorky jsou speciálně dělané navenek do zimy a do deště. Dokud tam nevlezeš a nezkontroluješ to, tak to ale nebudeš vědět doopravdy.
Většinou je to spojený s debatou s vosama, ale od té doby, co jsou líný si stavět kouli a lepí jen ty plástve na křidlice, tak je to řešení velmi rychlý. Ovšem ten pohled z očí do očí stojí za to, umí se tvářit pěkně výhružně. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zaslal: so květen 12 2018, 8:33 Předmět:
No, pokud bych měl parabolu někde v dosahu, např. na balkoně, tak asi motor nepotřebuji, otočení při občasné změně satelitu udělám ručně.
V mém případě to vypadá na závadu v elektronice motoru následkem proniknutí vody, voda mohla vniknout např. kolem těch silikonových těsnění u ovládacích knoflíků. Proto nejde jak motor, tak konvertor.
... Většinou je to spojený s debatou s vosama, ale od té doby, co jsou líný si stavět kouli a lepí jen ty plástve na křidlice, tak je to řešení velmi rychlý.
Vosy mně překvapily. Od mládí jsem vídal na půdách jejich zavěšené koule. Obvykle šedé barvy. Na podzim jsem ale na půdě na skříni našel kompletně zastavěné odložené zbytky elektroniky. Hnízdo mělo odstín do červena a vypadalo jako veliká hrouda těsta nalitá na to harampádí. Asi k nám zavítal nový druh nebo se vosy přeškolily...
Teda předpokládám, že to je vosí. Našel jsem je v listopadu a neměl jsem čas to zkoumat ani chuť je rušit. _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.