Zaslal: so prosinec 08 2018, 18:55 Předmět: oprava fotopasti
Neopravovali jste fotopast?
Je nějaká šance najít nějaké použitelné podklady?
Mám to fotopast
Hunting Trail Camera, model HC-350M
Nejde, poměrně dost "žere"
Jediné co jsem zjistil, že na rozvodu 5V (odhaduji, ale možná to 3,3V) má +pól necelé 2 Ohmy proti GNG, ale nevím jak hledat co to dělá
Zaslal: so prosinec 08 2018, 19:03 Předmět:
Naprv zisti, ale tam ma byt napatie, potom pripoj lab. zdroj so spravnym napatim, postupne zvysuj prud a zisti, ktora suciastka sa zohrieva. Ak to nie je odpalene, tak moze byt skratovany nejaky keramicky kondenzator.
Zaslal: so prosinec 08 2018, 19:21 Předmět:
Většinou je příčinou keramický kond jak je zmíněno výše. Hledal jsem stejnou závadu u video kamery. Nakonec pomohla místo řezání spojů půjčená termokamera... _________________ Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Zaslal: so prosinec 08 2018, 19:47 Předmět:
Má to konektor na externí napájení 9V
Už při 6V to bere přes 200mA a když zvyšuji napětí, odběr výrazně stoupá, hřejí se především dioda a "něco" s 5 nožičkami, ale to vypadá že je zdroj, který mění vstupní napětí.
Ale ty "zkrat" při měření nevykazují
Zaslal: so prosinec 08 2018, 20:49 Předmět:
To se právě na tě desce nedá dost zodpovědně vykoukat... Nějaký procesor... Asi paměť... Obojí má "vývody pod sebou". Kamerový modul. Pir čidlo
L9110 pro motor na kameře a 74HC257 jsou jediné obvody, kde se dá měřákem sahnout na napájení
Zaslal: so prosinec 08 2018, 22:00 Předmět:
Ano.
Jednu už jsem takhle opravoval dvakrát.
Poprvé ten keramické kondík.
Podruhé DC/DC v SOT32-5 (shánění náhrady a tak).
monterjirka napsal(a):
"něco" s 5 nožičkami
Co je na něm napsané ? _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaslal: ne prosinec 09 2018, 11:06 Předmět:
Tak to vrátím majiteli, ať si to SD odnese sám
Pustil jsem do napájecí větve 5V napětí 2V (protože můj stařičký zdroj méně neumí), bralo si to skoro 0,5A a jediné, co se hřálo, byl ten větší BGA obvod
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.