Zaslal: so leden 09 2010, 19:17 Předmět:
Díky za radu, ale preferuji internet, který mám zavedený. Zatím mám potíže s konsultací minimální konfigurace jak u hw.cz tak u arduino. Na Jablotron se samozřejmě podívám.
Zaslal: so leden 09 2010, 23:34 Předmět: jen tak na okraj.
jjilek napsal(a):
Díky za radu, ale preferuji internet, který mám zavedený. Zatím mám potíže s konsultací minimální konfigurace jak u hw.cz tak u arduino. Na Jablotron se samozřejmě podívám.
Jo samo, je to jen tvoje volba, samozřejmě. Já jen, že ta GD-06 je hotový řešení. Teda plus zdroj. Má to 6 vstupů a vystupů.
Zaslal: po leden 11 2010, 20:48 Předmět:
Jablotron je výrazně dražší řešení než od hw.cz, ale i to je pro mne nenávratná investice. Přece jen uspořit cca 6000 Kč na elekrickém topení aby se to vyplatilo během cca 2 let není moc reálné.
Zaslal: st listopad 17 2010, 16:58 Předmět: Termostat ovládatelný po Internetu
Protože chci řešit ten stejný problém, našel jsem jak iDO tak Butler ale nově jsem našel také termostat s přídavným modulem přímo ovládatelný po internetu - SET WEBTHERM TYBOX 811 + TYDOM 350.
Bohužel je to francouzské a tedy dokumentace mizerná, návody s popisem jsou téměř k ničemu, takže pouze z katalogů vlastně nejde ověřit co vše to umí a jak jednotlivé díly pracují.
Zaslal: st listopad 17 2010, 18:07 Předmět:
Děkuji za tip, já ale potřebuji dálkově zapínat a vypínat nabíjení 4 ks akumulačních kamen, každé samostatně, případně i kontrolu stavu zpa/vyp. Termostaty nepoužívám.
Děkuji za tip, já ale potřebuji dálkově zapínat a vypínat nabíjení 4 ks akumulačních kamen, každé samostatně, případně i kontrolu stavu zpa/vyp. Termostaty nepoužívám.
Zaslal: st listopad 17 2010, 20:33 Předmět:
Naštěstí jsem to ještě nedořešil. To řešení "butlerů" není zrovna nejlevnější. Navíc komunikace s dodávající firmou a snaha o konzultace se nesetkala z jejich strany s velkým porozumněním. Vzhledem k tomu, že mám na chalupě spolehlivé bezdrátové připojení k internetu a na něj napojený levný VOIP telefon a stejný systém komunikace přes VOIP telefon mám doma, tak jsem se zaměřil na využití tónové volby. Již před lety vyšlo v AR řešení pro dálkové ovládání, které využívá právě tónovou volbu: "Modul rozhraní telefonní linky", který popisuje řešení z AR 7/99. Odkaz je zde:
http://mcu.cz/comment.php?comment.news.80
Doma si přidám samostatné telefonní číslo, na chalupě také a vše by mělo být v pohodě. Náklady na komunikaci = 0,- Kč. Navíc do ovládání lze vstupovat i z mobilu a lze připojit i alarm.
Už mám doma všechno, jen to realizovat.
Zaslal: pá listopad 19 2010, 22:59 Předmět: IP termostaty
imcon, díky za tip. Nějakou dobu taky pokukuju po klasickým programovatelným termostatu s možností ovládání po ether/inter netu. Moc se mi líbí výrobky firmy PROLIPHIX, která se na IP termostaty specializuje. Už jejich nejjednodušší NT20e je zajímavej: http://www.proliphix.com/residential-thermostats-nt20e.htm
Ale sem to asi nikdo nevozí, což je škoda. Ne, že bych si to nedokázal objednat, ale nejprve bych si to chtěl osahat.
Máte ještě někdo nějaký tip na podobné zařízení? Aby se to chovalo jako klasický pokojový termostat s týdenním programem, ale aby bylo možné to programovat i prostřednictvím webového prohlížeče.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.