Zaslal: po prosinec 20 2021, 15:07 Předmět:
Vážení opravdu věřite o výhodnosti koupě chladících zařízení A+++++++++++.
Zaplatíš ve finále vždy stejně a votom to je. Pro zajímavost uvádím spotřebu lednice a mrazáku cca 200l uvnitř Liebherr smontováno Bulharsko, kompresor China.(2021).
Co platilo před 15lety je pryč. Teď platí toto. No 20let to asi nepoběží,že.
Luboš
Zaslal: so leden 29 2022, 12:17 Předmět:
Zkusím také reagovat.
V minulosti jsmě měli ledničku Whirlpool, byla zakoupená někdy ve čtvrtém kvartálu devadesátých let. Někdy kolem roku 2006 jsme ji vyměnili za ledničku Candy a lednička Whirpool běžela dál v garáži kde chladila nějaké to pívo. Když pominu, že v ledničce Whirpool odešel termostat a nabastlili jsme tam nějaký z Calexky, tak lednička Candy odešla na únik chladiva asi o tři roky dříve, jak lednička Whirpool. Jen podotýkám, že lednička Candy byla sněhově bílá narozdíl od Whrilpool která sežloutla.
Nyní máme ledničku BEKO, po dobrých zkušenostech s pračkama BEKO které neměli nikdy žádnou závažnější závadu. Ta je docela hlučná.
Kamarád má lednici BOSCH z roku 2001, ale má už jí skoro naplno a teplota uvnitř kolem 10° - je znát, že gumy už tak dobře netěsní, jsou ztvrdlé.
Asi bych do toho nevrážel žádné nesmyslné částky. Koupíte Liebherr a odejde to stejně ale si bych nepořizoval žádné NoName značky.
Naposledy upravil CZJKP1 dne so leden 29 2022, 12:21, celkově upraveno 1 krát.
Tak po 14 letech bezproblémového provozu lednice Liebherr jsem se rozhodl vzhledem k vyšší spotřebě koupit novou. S totuto značkou jsem byl spokojený, ale je zvláštní, že v ceně do 15 tisíc mají pouze energetickou třídu F. Tak jsem koupil LG GBB61SWGCN1 v kategorii C. Oproti Liebherr je mnohem tišší a rychleji dosáhne požadované teploty. Mnohem menší spotřeba. Uvidím zda také vydrží tolik let bez poruchy.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6632 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: čt prosinec 07 2023, 21:05 Předmět:
Já mám asi dva roky nerez Liebherr a před tím jsem měl nerez Liebherr.
Co se týče doporučované značky LG tatramackem, tak jsem si letos koupil pračku nerez (imitace) a po pár měsících i sušičku nerez (imitace) LG. Musím říct, že pračka pere a sušička suší. A dělá to dobře a tiše. Tak si myslím, že chladnička LG bude taky chladit, snad i dobře a tiše.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6767 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: út leden 30 2024, 18:37 Předmět:
Mám asi dva roky HISENSE. Nejdřív hřála (fakt) po servisu OK. Naprosto bez namrzání, i v mrazáku je silně omezeno. Spotřeba taková normální, běží často ale pár W. _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Zaslal: út leden 30 2024, 19:56 Předmět:
Mám už druhým rokem kombinovanou lednici Gorenje NRK6192SYBK a zatím pohoda. Před cca dvěma lety jsem ji novou koupil v Electro Worldu jen za 10 tisíc. Třída energetické účinnosti E. Pravidelně měřená denní spotřeba se pohybuje okolo 0,8 kWh. Uvidím jak dlouho vydrží. Předtím jsem měl Samsung RL39WBMS a vydržela 17 let, při nákupu měla třídu A a brala něco okolo 0,5 kWh za den, ale několik měsíců ke konci už neskutečně žrala přes 3kWh za den.
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6767 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: st leden 31 2024, 16:25 Předmět:
Jak vůbec dokážou udělat NO FROST a za dva roky tam není fakt nic? Kam sakra ta vlhkost zmizí? _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Zaslal: čt únor 01 2024, 0:09 Předmět:
U NoFrost se vzdušná vlhkost shromažďuje v centrálním výparníku a nehromadí se ve spotřebiči ani na potravinách. Tento chladič, který stahuje teplo z chladicí části, automaticky spotřebič čas od času odmrazuje. Výsledná kondenzace je odváděna ven a vypařuje se pomocí tepla kompresoru ve speciální sběrné nádobě. Tím je snižována vlhkost ve spotřebiči, což znamená, že se téměř netvoří led.
Zaslal: čt únor 01 2024, 8:15 Předmět:
No, kdo nechá mrazničku takhle zarůst ledem, tak to musí být taky exot. Přitom stačí dodržovat základní hygienická pravidla a u ledničky i mrazničky dodržovat nějaký předepsaný harmonogram odmrazování a vyčištění.
Mám už kolik let kombi lednici LG s invertorem.
Ani jednou jsem jí nemusel odmražovat. Spokojenost. Spotřeba asi 0,6kWh za den.
Akorát věkem v ní začalo praskat. Asi se tam někde neco pne a občas to povolí.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.