Zaslal: ne říjen 16 2022, 15:44 Předmět: Elektro veteš na rozdávání
Potřebuju se zbavit nějakých elektrikářských trofejí, které se mi nahromadily, je mi líto je vyhodit, nejsou mi k ničemu a překážejí.
- Kabely ze staré svařovny. Dnes nevídané - jemně slaněný hliník v gumě. Průměr kolem 22mm, průřez cca 120mm2, zátěž - no, byly k 350A svářečkám. Guma i po padesáti letech zachovalá. Hodí se ke stacionární svářečce, lehké, neuzlují se. Je toho smotek, odhadem asi 15 metrů.
- Diody ČKD ze svářeček KM350, k tomu chladiče. Diod 11ks, chladičů... nevím už, něco jsem použil.
- Krabice všelijakých chladičů. Z frekvenčáků, zesilovačů... Nechci to přebírat.
- Sbírka transformátorů. Od 2 do 1500VA, použitelná i nesmyslná napětí. Demont z rozvaděčů, průmyslové elektroniky, zesilovačů, monitorů.
- Krabice NOS paketových přepínačů VD Obzor, se štítky a rukojeťmi.
- Krabice všemožných relé, patic etc. Něco nové, něco demont.
Časem asi ještě něco přihodím. Nechci na tom zbohatnout. Budu rád, když tady odlehčím zemské kůře a někdo to třeba zužitkuje na svoje kutění.
Za odvoz, případně něco symbolického (alkohol nepiju bo jsem divnej), nebo po domluvě když si zajistíte třeba Zásilkovnu nebo PPL (je levná a vezme i těžší věci). Klidně si někdo přijeďte do České Skalice autem a nanosím vám to všecko. Jediná podmínka: nebudete s tím kšeftovat, ale rozdáte dál do světa.
Galuszka, jestli je řeč o této firmě
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=152262#p152262
tak jsem našel jen eshop "součástka" který má ceny, mírně řečeno, ujeté.
Jakoby "na dotaz", které se po vložení do košíku zhmotní ve výši která jednak o několikanásobek přesahuje ceny jinde (krytka na konektor URS jinde 5,- nová, zde 60,- demontovaná), jednak přesně pouze dvojrámeček nemá. Sestavený z jím nabízených dílů by vyšel na nějakých 6000,- což by přesáhlo asi cenu opravovaného zařízení
Jsem líný to obšírně komentovat. Vše v tomto albu je za odvoz.
Postupně:
- Powermix Vermona Regent 660. Komplet, nezkoušeno.
- Panel z NC440
- Tesla Studiomix 6-132. Komplet kromě jednoho hmatníku, nezkoušeno.
- Stará průmyslová kamera. Mám dvě.
- Trafo s rozsáhlou možností přepojení primáru i sekundárů. Dva sekundáry s odbočkami, možnost spojování paralelně nebo sériově. Dá se to zapojit třeba jako 2x30V a napájet s tím 6x100W zesilovač. Nebo zdroj a podobně.
- Reostat od svářečky. Má progresivní průběh, několik sekcí je vinuto různě silným drátem od nejtenčího po nejtlustší (je to trochu vidět na fotce). Dá se použít jako zátěž pro zdroje nebo zesilovače. Jestli si dobře pamatuju, má 65 Ω, pohodlně se dají nastavit jednotky Ω.
- Větší autotrafo. Mezi odbočkami lze nalézt i řadu napětí, co nejsou na štítku. Protržený krycí papír, vinutí je OK (viz foto).
- Síťové trafo ze zesilovače NAD2700THX. Funkční.
- Několik traf z AUJ637. Síťová i výstupní.
- Starý zdroj Axima na DIN-lištu. Nefunkční.
- Dvě trafa z monitorů průmyslové televize. Několik sekundárů, každý odhadem 1A.
- Další trafa viz foto. To ve zlatém plášti s lankovými vývody je ze zesilovače, kolem 100VA, sekundár cca 2x20-25V.
- Čtyři odpory 100R/100W plus originál plechové držáky.
- Hromádka různých VS16, rukojeti, štíty. Pouze vcelku.
- Hromádka šňůrových vypínačů. Zamšelé, staré, nepoužité. K lampičce do dílny... Pouze vcelku
- Spínané napáječe od POE switchů. Třeba pro fantomové napájení, nebo se s tím dají honit LED pásky (čtyři stejné 12V sekce do série).
- Krabička kontrolkových traf, plus je tam jedno zvonkové. Pouze vcelku.
- Fergusson Ariva 100 HD. Funkční, zachovalý, včetně DO. Lze použít třeba jako přístrojovou skřínku.
- Trafo ZTS Dubnica, 2x50V, cca 80VA. Trafo ze zesilovače Scott, cca 2x22V, kolem 100VA
- Převodní trafo rozhlasu po drátě, toroid kolem 100VA, odbočky pro různá napětí linky
- Dvě krabice nepoužitých koncáků
- Krabice převodních traf pro 100V rozvod rozhlasu, plus staré bakelitové přepínače útlumu. Pouze vcelku.
- Pak různá trafa z elektroniky a rozvaděčů. Mělo by to být k přečtení. To umatlané a nečitelné Dubnické je myslím z NZC143.
eště by se mi zrovna hodilo 12V trafíčko k zákazníkovi na SELV větrák do koupelny, tak 20 VA, bylo by tam takový? já mám zrovna samý 24, 30, 40 V a podobně
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.