Zaslal: čt říjen 19 2023, 9:36 Předmět: Vaše používaná technika pro poslech hudby ?
Ahoj. Jak jste na tom se svými nároky na poslech hudby? Jaké máte "přístrojky"? Já přišel na to, že bez znalejších kamarádů není šance si svůj poslech vylepšovat. Prostě se to musí někde slyšet, žádné recenze neznají individualitu vnímání hudby každého z nás. ??
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7974 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt říjen 19 2023, 9:57 Předmět:
Repro - SHAN Aztec 300 (3p. sloupky), zesilovač Sony TA-F590ES, CD/SACD/DVD Sony DVP-NS92V, MD Sony MDS-JB920, tape Sony TC-K750ES, tuner Sony ST-S505ES, gramo Tesla MC400 s přenoskou Grado. Spokojenost.
Dříve jsem toho měl povícero, začal jsem s komponenty Denon (receiver, CD, tape), Technics (gramo, později zesilovač). Dlouhá léta jsem poslouchal na repro AQ Kentaur 611, ty jsou nyní coby vedlejší v jiné místnosti. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
marantz stereo receiver sr-45, marantz cd player cd-43, repro třípásmové klicman 100W - vše pořízeno cca 1995. Gramo nc470 pořízeno 1986. A ještě mgf b101 pořízen 1982, ale na ten už moc nehraju
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2637 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: čt říjen 19 2023, 12:42 Předmět:
Yamaha RX550, CD Sony CDP-990, repro regál TVM ARS 215-05/4 trochu vylepšené tlumení. Nenáročná sestava, ale zvuk je dobrý. Není to úmyslně sestavené, jen co mne přišlo pod ruku _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: čt říjen 19 2023, 12:47 Předmět:
Killroy napsal(a):
Technics 90tá leta ...
Nevytápí ti receiver moc ten kazeťák? Co mi prošly zesilovače Technics rukama, tak vždycky dost topily... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2637 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: čt říjen 19 2023, 12:53 Předmět:
To teda. Než mi mé komponenty Technics spálil blesk(naindukováno)tak mohu potvrdit že receiver topil docela dost. Byl tam kocncák nějaký hybrid STK. Komponenty jsem koupil v roce 96-97. Hrálo to stejně naprd... _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: čt říjen 19 2023, 13:02 Předmět:
Tak ono trochu topí cokoli; ale u těch Technicsů mi to přišlo fakt dost. Některé měly ještě vzadu větrák. To má i jeden receiver, co jsem vyhrabal z elektroodpadu; taky topí jak blázen, ale větrák jsem v činnosti nezažil - pokud ovšem tento funguje.
Ještě přidám foto
sestava.jpg
Komentář:
Velikost:
118.87 kB
Zobrazeno:
115 krát
repro.jpg
Komentář:
Velikost:
102.42 kB
Zobrazeno:
79 krát
_________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: čt říjen 19 2023, 13:04 Předmět:
Hubert_79 napsal(a):
Nevytápí ti receiver moc ten kazeťák?
Tak s tím jsem problém nikdy neměl. Konce toto receiveru jsou skutečně hybridy STK, chladí je ventilátor a jediná závada za ty léta bylo vadné trafo standby zdroje.
Nutno přiznat, že už to moc nahlas nehulim. Tý mojí to vadí normálně a když náhodou není doma, tak to zase vadí sousedům co jsou pode mnou..
Naposledy upravil Killroy dne čt říjen 19 2023, 13:11, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: čt říjen 19 2023, 13:16 Předmět:
Díky! Hodin a stopek od Pragotronu mám povícero v chodu jsou jen ty hlavní a k tomu mám připojené ty překlápěcí. Některé jsou na jiná napětí (tyto jsou na 24 V) a zas nemusím mít doma takový orloj.
Strojky se pochlub, proč ne! _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6Další
Strana 1 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.