Zaslal: ne říjen 22 2023, 19:51 Předmět: Sháním externí infračervený port k PC
Ahoj, už nějakou dobu sháním externí infračervený port, který bych si mohl připojit ke stolnímu počítači, ale pořád se nikde žádný neobjevil. Neměl by ho tu někdo na prodej?
(ještě bych měl k tomu rychlí dotaz, at nezakládám zbytečně další vlákno kvůli pitomosti, bylo by nějak možné udělat to že bych přes IR v notebooku mohl mít připojeny IR sluchátka?)
Zaslal: ne říjen 22 2023, 20:15 Předmět:
IR pro tento účel je v dnešní době už dávno pasé a pochybuji, že se v současnosti bude ještě nějaký výrobce vůbec zabývat. Uvažujte tedy spíš o řešení přes bluetooth což je v dnešní době běžný standard.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12305 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: ne říjen 22 2023, 20:19 Předmět:
vladodyno napsal(a):
Nie! IR (infra red) je prenos na tak asi 3cm.
jj, je to tak obousměrný IR přenos do pc byl používán pro telefony, když ještě nebylo běžné mít BT.
pokud chceš IR sluchátka používat u počítače je lepší zapojit IR vysílač do zvukovky . . . Takový pak obsáhne celou místnost.
Zaslal: ne říjen 22 2023, 20:22 Předmět:
Bluetooth nechci, s tím jsou jenom problémy, IR používám hodně na notebooku, připojuju přes něj mobil (nokii 6230i), a potom přes to píšu smsky a dost často se přes ni i připojuju k internetu, na posílání mailů, pročítaní fora na bastlírně a nějaký lehčí vyhledávání na googlu mi to úplně stačí.
IR sluchátka z vysílačem používám u mého hlavního pc, a je to bezvadný, celou místnost to pokreje bez problémů, ale právě jsem myslel jestli by to nešlo přes ten infraport na notebooku, že bych si nosil jenm sluchátka a nemusel řešit vysílač a napájení.
Zaslal: ne říjen 22 2023, 20:33 Předmět:
Já s tím žádné problémy nemám. Používám BT sluchátka na lícní kosti Visixa Bone 10HF s mikrofonem. Fungují i jako handsfree. Mají krásný čistý zvuk a mám s nimi volné uši. Dnes už bych za jiné neměnil.
Zaslal: ne říjen 22 2023, 20:43 Předmět:
To chce neškudlit každou kačku a pořizovat si solidní BT produkty. Se zmíněnými BT sluchátky mám krásný čistý zvuk po celém bytě. Můžu jít klidně do jiného pokoje než je zdroj signálu a pořád mám čistý, nepřerušovaný zvuk a bez jakýchkoli problémů. Pravdou je, že mám menší byt, ale i přes dvě panelové stěny má pořád skvělý přenos. Navíc když někdo volá na mobil tak přímo na sluchátkách přijmu hovor a po dokončení hovoru zas pokračuje hudba. Vůbec si nedokážu představit, že bych byl se sluchátky omezen pouze na jednu místnost. IR je pro mne v dnešní době už spíš jen pravěk.
Zaslal: ne říjen 22 2023, 21:00 Předmět:
Po celém bytě sluchátka mít určitě nepotřebuju, BT sluchátka nemám rád, je to digitální přenos a při poslouchání hudby tam chybí ten lehký šum na pozadí. Já byl zvyklej celou dobu po místonsti chodit se šnůrou, tohle není špatný, ale zase ta představa když bych měl BT sluchátka že mám mikrovlnku na hlavě není nic moc. Z 2.4Ghz už mám torošku respekt a nevěřím tomu že to neškodí, a proč si skodit zdraví ještě víc BT sluchátkama nebo WIFInou, už tak stačí že chrápů vedle televizního a rádiovýho vysílače
Jinak IR je úžasná a zajímavá technologie, a podle mě je to velká škoda že se od toho úplně upustilo už, protože zatím jsem s jedinou IR věcí co tu mám neměl poblém, je to dost spolehlivý, a myslím si že kdyby si s tím páni inženýři ještě chvíly hrály tak by z toho určitě šla vymáčknout ještě větší rychlost na větší vzdálenost.
Zaslal: ne říjen 22 2023, 21:12 Předmět:
TeslaPC napsal(a):
ale zase ta představa když bych měl BT sluchátka že mám mikrovlnku na hlavě není nic moc. Z 2.4Ghz už mám trošku respekt a nevěřím tomu že to neškodí...
Člověk se obvykle bojí víc toho čemu nerozumí. BT sluchátka mají oproti třeba mobilu co máte jen velmi krátký dosah i mnohem menší vysílací výkon a rozhodně neškodí, ale to Vás jako věci moc neznalého asi stejně nepřesvědčí. Tak si věřte čemu chcete i když je to nesmysl.
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2631 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: po říjen 23 2023, 18:28 Předmět:
TeslaPC napsal(a):
...i když to není žádný moc velký výkon tak i při tak malém výkonu mít 2.4Ghz přímo na hlavě s mi moc nezdá
To bych se spíše obával třeba vyšetření CT. Tam během pár minut dostaneš 10mSv, ani nemrkneš. Tím ale nezlehčuji tvé obavy. Člověk by se neměl vystavovat ionizujícímu záření. Zase na druhou stranu taková mikrovlnka, v bezprostřední blízkosti, bude propouštět mnohem víc záření než ty sluchátka. Mně mikrovlnka shazovala wifinu. Musel jsem přeladit router na jinej vzdálenější kanál. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.