Ekran. Jako malý kluk jsem ji dostal. Šasi po stranách obrazovky. Elky v kovovém, černém krytu. Cokoliv vyměnit bez štípaček nemožné. Všechny součástky jsou spojené kuličkou mosazi. Možná mám na půdě náhradní obrazovku. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: ne říjen 29 2023, 19:50 Předmět:
Také ji mám ve svém depozitáři,mám ji v lepším stavu,dokonce zvuk i obraz jde bez opravy ,ale na signálu netestovaná.Až na ni někdy přijde čas otestuji.Všechny spoje jsou bodované,ale je to asi nesmrtelné.
Zaslal: po říjen 30 2023, 10:02 Předmět:
Ještě poznámka - při prodeji krytu stačí napsat NC440,450 a jde na dračku. Přitom stejný kryt je na Tesla 1037A "Moderato" a podobných které lze koupit od 200Kč. Jenom pozor, některé z krytů jsou nižší a jdou s drobnou úpravou použít jen na NZC 421, na NZC431, NC440 a podobné jsou moc nízké.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12284 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: po říjen 30 2023, 10:20 Předmět:
MiraSt napsal(a):
Ekran. Jako malý kluk jsem ji dostal. Šasi po stranách obrazovky. Elky v kovovém, černém krytu. Cokoliv vyměnit bez štípaček nemožné. Všechny součástky jsou spojené kuličkou mosazi.
ale s těmi spoji máš pravdu v tom, že se trafopájka nechytá, je to totiž svařeno,
ale není to mosaz, špíše bych řekl, že je to přímo kulička mědi.
myslím si, že to bylo "svářeno" pomocí nízkého napětí a jako elektroda se používala uhlíková tyčka . . .
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32923 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po říjen 30 2023, 10:51 Předmět:
Mě na ruSSácký elektronice vždycky fascinovaly ty jejich barvičky - každej pájenej spoj museli mít přetřenej modrou nebo fialovou barvou, dokonce to měli takhle nadiktovaný i v popisech a manuálech pro údržbu, že pájenej spoj se musí přetřít tou spešl na tenhle účel vyráběnou barvou ... Nechápu účel takový buzerace. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Mě na ruSSácký elektronice vždycky fascinovaly ty jejich barvičky - každej pájenej spoj museli mít přetřenej modrou nebo fialovou barvou, dokonce to měli takhle nadiktovaný i v popisech a manuálech pro údržbu, že pájenej spoj se musí přetřít tou spešl na tenhle účel vyráběnou barvou ... Nechápu účel takový buzerace.
mě napadá jediná věc. pomoc pro snazší odhalení vyhřátého spoje/stuďáku
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5301 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: po říjen 30 2023, 12:04 Předmět:
Ďalšie možné dôvody sú:
-ľahšie neskoršie odpájanie, lebo cín nezoxiduje na povrchu (niekedy sa mi zdá že je to zriedená zafarbená kolofónia)
-zabránenie cínovému moru
-je to označenie kontroly ktorá daný spoj kontrolovala
-je to niečo ako pečať, podľa toho poznať či tam neletoval nejaký iný maník _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3532 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: po říjen 30 2023, 12:24 Předmět:
PotPalo napsal(a):
-ľahšie neskoršie odpájanie, lebo cín nezoxiduje na povrchu (niekedy sa mi zdá že je to zriedená zafarbená kolofónia)
-zabránenie cínovému moru
-je to niečo ako pečať, podľa toho poznať či tam neletoval nejaký iný maník
Spoje nejsou pájené, ale svařované. Není to kalafuna, ale nejspíš nitro barva (barevná, průhledná)
Takže:
kontrola spojů - ano
identifikace dalších zásahů, výměna součástek - ano _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
>>. . . ó nikoliv, je to televizor REKORD . . . << Hned na první pohled jsem věděl, že je to Rekord, ale pak jsem si to špatně přečet na tom zadním deklu.
Citace:Kromě polovodičových diod, potenciometrů a některých elektrolytů jsou vývody součástek natvrdo svařené. (Sovětští kostruktéři však věděli co dělají, neboť součástky jsou tak kvalitní, že je prostě není potřeba měnit!
Zajímavost: Kromě čtyř elektronek, jednoho potenciometru, jednoho elektrolytu a síťové šňury je vše původní z roku 57. Kvalita tehdejších součástek je obdivuhodná... To je hodně zajímavá věc s porovnáním s dneškem. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 15, 16, 17Další
Strana 1 z 17
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.