Zaslal: st leden 03 2024, 12:41 Předmět: Výběr přenosného osciloskopu
Zdravím, sháním přenosný osciloskop s cenovkou do 12 000Kč. Představoval bych si něco takového https://www.tipa.eu/cz/osciloskop-uni-t-utd1050dl/d-176620/
Akorát u výrobce "UNI-T" si nejsem jistý kvalitou. Mohli byste mi nějaký doporučit? Děkuji
Primárně hodlám měřit zesilovače. Kromě toho bych rád, aby disponoval dvěma kanály. Co se týče šířky pásma, ideálně aby nabízel 50MHz, jak osciloskop na který jsem dával odkaz.
Zaslal: st leden 03 2024, 14:51 Předmět:
Zásadně uvaž, jestli je dobré si koupit tenhle typ osciloskopu do ruky, stolní provedení by bylo dle mého názoru vhodnější, kvůli pohodlnější obsluze.
Do tvé cenovky se vejdou nějaké ty Owony a Hanteky https://www.tme.eu/cz/katalog/digitalni-osciloskopy_112665/?productListOrderBy=1000014&queryPhrase=osciloskop s větší šírkou pásma, rychlejším vzorkováním a větší pamětí. S bonusem většího displeje. Nevýhodou je po čase nespolehlivost rotačních enkodérů, jestli se to už nenaučili dělat. Ale obávám se, že problém bude přetrvávat. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Po studiu různých recenzí jsem jako doplňkový přenosný osciloskop pořídil Owon HD2102S (u tohoto prodejce), v rámci dané ceny a možností spokojenost. Má i interní generátor (může pracovat souběžně s osciloskopem, i když bez zobrazení), což bys mohl u zesilovačů ocenit.
Napájení pomocí dvou paralelně zapojených uživatelsky vyjímatelných LiIon 18650 - dopřál jsem mu značkové s velkou kapacitou, takže vydrží skutečně dlouho. Pochopitelně je možné připojit napájecí adaptér, kterým se i nabíjí.
No a kdyby ses přece jen rozhodl pro stolní typ (ten samozřejmě odjakživa mám jako základ), tak se podívej třeba na Rigol. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: st leden 03 2024, 16:04 Předmět:
Asi před třemi roky jsem si pořídil tenhle OWON k tomu baterii a je z toho "stolní a přenosný"
Na tu baterku to vydrží běžet +/- 3 hodiny.
Teď jsem si všimnul, že v tom "Popis produktu" mají chybu, 3102 určitě nemá dotykovou obrazovku tu má typ 3102A _________________ http://tesinsko.cz/webcams/rondel
Ovládání je dotykové a třeba mě max. vyhovuje.
Udávané parametry očekávej raálně tak 60% ale i to stačí bohatě. _________________ Kondík: Není nad to, pořádně se vybít. Jejda a proč vznikl Ohmův kouř?
Zaslal: čt leden 04 2024, 14:00 Předmět:
OK. Používám spíš na úrovně kolem voltíku. Ale třeba přeslechy v 8kanálovém mixu to ukázalo dobře. Jasně že za ty 3T nemůže čekat zázraky. Záleží na využití. Malý skladný. _________________ Kondík: Není nad to, pořádně se vybít. Jejda a proč vznikl Ohmův kouř?
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.