Zaslal: pá červen 21 2024, 14:22 Předmět: Aukro se dál "vylepšuje".
Co asi sledují: jen komplikace. Včera jsem se pokoušel přihazovat, ale problém. Nemohu přihodit nějakou vyšší sumu, abych si zadal hodnotu, nad kterou už nechci jít. OUHA, mohu přihodit jen jakýsi Aukrem stanovený minimální příhoz a pokud chci jít dál, tak přihazovat třebas 10x a to musím na konci aukce sedět u počítače.
Výhoda pro kupující. Mají zaručeno, že příhozy nebudou dostatečně hodnotné.
Dnes se objevilo další vylepšení, viz příloha.
To je strachu před podvodníky a šikuly.
Co si Aukro vymyslí zítra?
Založen: Aug 17, 2010 Příspěvky: 2765 Bydliště: kousek od Zlína
Zaslal: pá červen 21 2024, 14:54 Předmět:
Výborné, ať to zapakují, začalo to jejich í "bezpečnou platbou" přes aukro účet a pokračují dál v chujovinách asi fakt už nic nevydražíme platit půjde jen podle jejich not, další kravina.
Zaslal: pá červen 21 2024, 15:21 Předmět:
Ta (ne)bezpečná platba by se ještě dala zkousnout. Ale jinak udat přemrštěnou cenu a čekat na nabídku ceny. Ale budu za blba, který neví, co má chtít.
Nebo zadat jen osobní převzetí s poznámkou o možné dohodě.
Teď jsem zkoušel přihazovat a normálně pomocí šipek nebo přímo můžu zadat svojí částku.
Ta platba přes Aukro je OK.Vrátili mi peníze za nedodané zboží.
Určitě lepší než Bazoš nebo Sbazar.
Náhodou to Aukro je dobrý v tom ,že je tam opravdu vidět za jaké ceny se některé věci prodávají.Já sleduji některé druhy zboží a ty ceny na Aukru pokud je tam možnost dražby,jsou úplně někde jinde než co lidé chtějí na Bazoši nebo na Sbazaru.
Někdy se zase stane,že dá na nich sehnat něco levněji než na Aukru za vyvolávací cenu.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7898 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá červen 21 2024, 16:15 Předmět:
Zas tady budou tři stránky stesků a keců o ničem.
Pochopte jednu věc - je to jejich server, jsou to oni, kdo určují pravidla. Nesedí vám to, nechcete takové služby? V pořádku, tak jděte obchodovat jinam. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Mně to placení přes Aukro spíš vyhovuje. Teda naprosto. Je to pro mě nejjednodušší, jak v roli kupujícího, tak v roli prodejce. Při prodeji se vůbec nestarám o zařízení a placení dopravy, ani mi nemusejí posílat upomínku, že jsem zapomněl koncem měsíce zaplatit 10 Kč poplatek za úspěšný prodej nějaké drobnosti.
Komu to nevyhovuje, má pořád nějaké alternativy.
...Nemohu přihodit nějakou vyšší sumu, abych si zadal hodnotu, nad kterou už nechci jít...
Nechápu v čem je problém. Pokud je počáteční cena 1,- a já jsem v roli Kupujícího a má pro mě ten předmět 100x větší hodnotu, tak můžu klidně zadat 100x vyšší sumu, např. 100,-. Tak to fungovalo vždy.
Je tam zadávací pole platby s vysvětlením.
citace:
Zadejte částku, kterou jste ochotni za předmět dát. Do této částky bude za vás Aukro přehazovat ostatní přihazující tak, aby byla pro vás výsledná cena co nejnižší.
PS. Není tak třeba sedět před koncem aukce u PC a "manuálně" přihazovat.
Zaslal: pá červen 21 2024, 18:00 Předmět:
jjilek napsal(a):
Co asi sledují: jen komplikace. Včera jsem se pokoušel přihazovat, ale problém. Nemohu přihodit nějakou vyšší sumu, abych si zadal hodnotu, nad kterou už nechci jít. OUHA, mohu přihodit jen jakýsi Aukrem stanovený minimální příhoz a pokud chci jít dál, tak přihazovat třebas 10x a to musím na konci aukce sedět u počítače.
Výhoda pro kupující. Mají zaručeno, že příhozy nebudou dostatečně hodnotné.
Stačí když v políčku kolik přihodit vyplníš svůj strop a pak dáš přihodit. Automaticky to pak přihazuje proti ostatním až do té částky.
Zaslal: pá červen 21 2024, 18:03 Předmět:
jjilek napsal(a):
Včera jsem se pokoušel přihazovat, ale problém. Nemohu přihodit nějakou vyšší sumu, abych si zadal hodnotu, nad kterou už nechci jít. OUHA, mohu přihodit jen jakýsi Aukrem stanovený minimální příhoz a pokud chci jít dál, tak přihazovat třebas 10x a to musím na konci aukce sedět u počítače.
To jsem nějak zblbnul nebo mi to nešlo a aukci jsem prohrál. Dnes už mi to jde.
Takže mi vadí jen avizovaná nemožnost platby na eurový účet, což by bylo pohodlné a levnější i pro kupující ze Slovenska.
S těma Eurama za mě dobrý.Jednou jsem tady reagoval na poptávku na Slovensko.Byly to nějaké teslácké výkoňáky.Cena něco málo přes 200 Kč i s poštou.Banka si účtovala 150 Kč za převod.Už je to dlouho .
Zaslal: pá červen 21 2024, 18:32 Předmět:
Kdysi jsem k Aukru hledal českou alternativu - a vlastně nenašel. Respektive ano, existoval nějaký naprosto nezajímavý server s mizivou návštěvností, který působil dojmem, že si ho nějaký šikovný a podnikavý ajťák sám naprogramoval k prodeji vlastních filatelistických a numismatických přebytků. Zkusil jsem tam dva měsíce držet několik nahodilých součástek a když se (pochopitelně) nic neprodalo, zlomil jsem nad tím hůl.
Každopádně konkurence tu fakt chybí - když chci bazar, můžu si vybrat SBazar, Bazoš, Vinted, cojávím... ale Aukro je jen jedno (pokud člověk nechce používat eBay, což taky nechci). Nebo někoho něco napadá?
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7898 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá červen 21 2024, 19:00 Předmět:
U nás toho fakt moc není. Sbazar, bazoš a právě to aukro. Pak ještě Hyperinzerce, ale to je takové přichcíplé... Tam nic nenajdeš, nebo dva roky staré inzeráty. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6Další
Strana 1 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.