Zdravím, v autě u Willyse vždy zapomínám vypínat blinkr. Přemýšlel jsem že bych tam dal jen nějakou ledku... ale to by bylo asi stejné.
Tak si říkám že nějakou piezo "sirénku" na 24V... ale s nějakou rozumnou hlasitostí... nevěděl by někdo o něčem ? Díky za všechny nápady _________________ Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Zaslal: pá červen 28 2024, 8:01 Předmět:
samokmitajúce piezo zapojené medzi žiarovky blinkrov sa dá stlmiť prelepením zvukovodu páskou, kúskom plastelíny, žuvačkou a hi tech riešenie - odporom
Zaslal: pá červen 28 2024, 16:37 Předmět:
Před časem jsem řešil stejný problém.
V nějakém tuning obchodu na netu jsem našel mechanický dvouhlasý zvonek
určený na blinkry. Jeden hlas jsem z něj amputoval a teď to krásně cinká .
Zaslal: pá červen 28 2024, 20:10 Předmět:
Já jsem použil starší autorelé a jeho kryt upravil tak, že do něj klepe kotvička při odpadu. Zapojil jsem mu jen cívku mezi vývody přepínače blinkrů . Zastrčil jsem ho pod palubní desku a chytil drc páskou. Cvakalo to tak hlučně, že jsem to relé musel obalit kouskem molitanu.
Tak jsem nakonec obj. piezo s konstantním tónem 3,8kHz... zkusím to... a jestli to bude hrozný tak asi vyzkouším to s tím autorelátkem... dík za nápady _________________ Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
2004 Příspěvky: 19978 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so červen 29 2024, 9:13 Předmět:
Měls objednat ještě můstek, některá pieza nepípají při opačné polaritě, což se při zapojení mezi vývody k blinkrům normálně stane - aby ti to nepípalo jen na jednu stranu.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33048 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so červen 29 2024, 10:43 Předmět:
No, Hille - myslím že snad trochu pájet umí a nějaký 4 malovýkonový diody "ve skle" (třeba 1N4148) určitě "ze šuplete" vyhrabe. Ale dobrá připomínka, že je potřeba pohlídat, aby na pípák šla furt správná polarita ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
To jsem si říkal taky že to asi budu muset otáčet grécákem... to snad vyhrabu... možná že i v jednom pouzdře... _________________ Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.