Zaslal: st září 11 2024, 14:56 Předmět: kondenzátory Rubycon
Teď řeším tel ústřednu Panasonic KX-T1232 dva kusy, z hrůzou jsem zjistil, že ani jeden kond od Rubyconu není zdravý , sice z venku vypadají, ale spodem pustily šťávu. Dodnes jsem kondy od této firmy považoval za držák .
Zaslal: st září 11 2024, 15:19 Předmět:
to máš pravdu, ale je pro mě novinka, že by pouštěly elektrolyt, už jsem se setkal, se sníženou kapacitou, ale tohle je pro mě nové a že už to pár desítek let dělám.
Může být i konstrukční chyba na desce ústředny. Měl jsem v ruce několik zařízení i montherboardů, kde se po několika málo letech se nafoukly i Rubycony. Na druhou stranu mám teď na stole desku, která běžela téměř 40 let v kuse a kondenzátory jsou OK. Odešlo něco jiného.
Zaslal: st září 11 2024, 19:44 Předmět:
Toto nebyva problem na doske. Zacne to tiect, aj ked zariadenie normalne funguje. Videl som to napr. v starom scanneri, ktory je zapnuty najviac hodinu za mesiac.
Zaslal: čt září 12 2024, 15:41 Předmět:
od ostatních značek jsem těch počůraných povyměňoval kila, ale u Rubyconu jsem to štěstí neměl, nebo si málo pamatuju. Na druhou stranu je to Panasonic a u nich jsem elyty ve zdrojích videí měnil šmahem, skoro bych řekl že tím začínala diagnostika.
Zaslal: so říjen 19 2024, 19:45 Předmět:
Výrobci bohužel (bez ohledu NCC, Rubycon) deklarují životnost v polici 2 roky. Omezením je kvalita gumy - té ucpávky dole. I když víme, že vydrží víc ochotni to podepsat nejsou....
Já Rubycona zatím měl v ruce vadného jednou, zato Hitano se mi nafouklo v šuplíku i nové bez nabijení.
taky záleží co to je za řadu a jak má agresivní elektrolyt, co tu mám starý MCZka vyrobený asi před 14 lety, ty se ukazují být už docela volatilní…jiný elektrolyty na vodní bázi zatim celkem OK a na olejové bázi desítky let žádná míra
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.