Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8136 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: pá září 13 2024, 12:12 Předmět: Je Waze OK?
Dnes ráno jsem cestoval cca 150 km na Moravu a cestou zpět mě Waze začala nesmyslně navigovat na trasu, která byla cca o 30km delší a od minulých cest s Waze naprosto odlišná. Říkám si-ok, Hradec má asi dopravní problém-přepočítává. Ale na toto vždy upozornila. Jel jsem tedy po svém a na trase žádný problém. A navíc mě varovala asi 3x před radary v místech kde bezpečně nejsou a nebyly. Neřuší "někdo" GPS? nebo že by to ovlivnila silná olačnost a déštˇ? _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Založen: Jan 28, 2009 Příspěvky: 673 Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský
Zaslal: pá září 13 2024, 13:19 Předmět:
mi-ro napsal(a):
Neruší "někdo" GPS? nebo že by to ovlivnila silná olačnost a déštˇ?
Ehm, při vší úctě: GPS systém ti pomůže určit aktuální polohu. Zbytek je záležitost Wazu a jeho map, databáze radarů, informací o aktuálním provozu a výpočetního algoritmu.
Tedy jak by výpočet nevhodnější cesty mohl být ovlivněný silnou oblačností mi není jasný.
Každý typ navigácie potrebuje čo najviac aktualizácií... a tie sa nedejú cez satelity... tie len prepočítavajú aktuálnu polohu... Najdôležitejšie sú mapy ciest! Ostatné dáta tam niekto vkladá/ posiela. A stretol som sa aj s tým, že do napr. WAZE niekto poslal "hoax dáta", o havárii a obrovskej zápche, len aby si zmiernil premávku cestou domov z práce (náhodou som sa blížil k označenému miestu a nič sa tam nedialo) .. Ľudia sú vynaliezavý a niekedy aj zákerný....a podaktorí sa len zabávajú
Zaslal: pá září 13 2024, 14:15 Předmět:
Okok, GPS to opravdu neovlivní. Ale něco je prostě jinak. A co se týká nahlášení událostí, nvm jak to funguje ale než to zadají do systému, musí událost přijít alespoň od dvou- třech nebo více účastníků. Takže ovlivnit trasu jedním hlášením asi nejde. Možná pětičlená osádka dodávky by to už dokázala. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
..či stačí jedno, alebo musí byť nahlásení viac neviem...to bude záležitosť apky ... S GPS to naozaj nemá nič spoločné...
Leda ak si v dostatočnej vzdialenosti a je možné to obísť, tak sa snaží presmerovať trasu inou cestou...
A tam bude zachvíľu ešte väčšia zápcha
Zaslal: pá září 13 2024, 16:18 Předmět:
Jo! to bude ono. Potkal jsem v Hradci nějakýho houmlesa s dvoukolákem. Určitě měl naložený mobily. A šel nápadně pomalu!! _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Ono to ani nemusí byť - myslím si práve z toho mobilu, ktorý sa nachádza v inkriminovanom mieste... túto info ti môže dať aj niekto iný a ty ju nazdielaš do Waze ešte pred "príchodom na to miesto" Dá sa to priamo do apky, ale aj cez telefón, či sms...záleží, ako "systém" zhodnotí relevantnosť tvojej info.. a hoax je vytvorený
Výhovorka je potom istá... keby niečo nepasovalo...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá září 13 2024, 18:40 Předmět:
Copak tyhle internetový navigace, ale co takovej TomTom? Připojení na net nemá, tak jak to že ukazuje aktuální zácpy a omezení na trase? Jednou jsem zažil, že u Smiřic vletěl náklaďák do příkopa, provoz se zastavil a během 5 minut to bylo na TomTomu zobrazený.
To má zpětný hlášení na satelity a na tu havárku zareaguje pokud se víc aut s TomTomem zastaví v koloně? Pokud vím, tak na něm nejde vygenerovat a odeslat nějaký hlášení. A jak se do něj dostanou dočasný uzavírky?
Když přijedu domů, tak se na každou aktualizaci přes WiFi zeptá. Tak 1 x za 14 dní se dělá jen aktualizace radarů a dobíjecích stanic a každej půlrok přijde nová mapa cca 8 GB.
Už jsem se tady na to jednou ptal, odpověď jsem nedostal. Na podpoře jsem se taky nic nedozvěděl. _________________ Jirka
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: pá září 13 2024, 19:07 Předmět:
Stará generace TT měla u některých verzí možnost připojit si externí přijímač na dopravní zprávy. Je to malá krabička, kde z jedné strany vede slabé lanko jako anténa a na druhé straně je 4 Jack do navigace. A novější ho mají integrovaný, ale zase ne všechny.
Mám ten přijímač, ale popravdě použil jsem ho snad dvakrát. Jsem líný roztahovat to přes palubku.
Aktuálnost zpráv záleží na tom, jak rychle to po nahlášení zanesou do systému. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: pá září 13 2024, 20:45 Předmět:
No asi. V autě poslouchám přes BT online rádio z mobilu. V autě škoda mám autoradio s navigací. Zapnutý mám media a BT, bez navigace A sem tam mě ženský hlas zahlásí třeba Pozor zúžení profilu, nebo nehodu. Autorádio nemá dat. konektivitu, si to myslím rv 2016 a nemá to tlač. pro zavolání pomoci při nehodě. Hlas je ženský a takový strojený a řekl bych že je stejný jako když mi odpovídá hlasem při hlasovém ovládání. Taky by mě zajímalo kde se to hlášení vezme.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.