Zaslal: po říjen 14 2024, 15:30 Předmět: Jak vyčistit sítko pákového kávovaru?
Máte na to někdo nějaký fígl?
Sítko na jednu porci kávy se jeví jako zcela neprostupné. Předpokládím, že problém je někde v prostotu dvojitého dna sítka. Po zapnutí přístroje, to začně týct kolem páky, po jejím uvolnění si to citelně ufoukne. Větší sítko na dvě kafe funguje ok.
Založen: Aug 02, 2010 Příspěvky: 292 Bydliště: kousek od Brna
Zaslal: po říjen 14 2024, 16:45 Předmět:
On je problém, že ty dvě sítka nad sebou nemají souose dírky, aspoň tak jsem to měl já u pákového presa. Mastnou kaši co zalepila dírky, jsem naleptal tech. benzínem a tryskou od kompresoru profoukaval. Možná jsem pouzil redidlo C6000. Je to hodně dávno. Dnes se dělá spousta čistících prostředků na bázi hydroxidu, ale kompresor a NaOH a oko není dobrá kombinace. Edit:Připadám si jak hotentot, v náhledu mám text dobře po odeslání je z toho paskvil, upravená slova, dokonce
i prehozeny slovosled.
Ještě doplním, že jsem zkoušel louh i vařit v octu. Každá koupek uvolnila velké množství srágor. Nicméně to stále nefunguje. Dirky samotné jsou volné, ta jedna spodní také.
Jen teď porovnávám obě dvě sítka a špendlíkem co by měrkou jsem zjistil, že to sítko na dvě kafe (to funkční) má mezi sítky zhruba dvojnásobnou mezeru, oproti tomu, co nefunguje. Jestli to někdo nezamáčkl do sebe.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9115 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út říjen 15 2024, 8:13 Předmět:
witt napsal(a):
to začně týct kolem páky, po jejím uvolnění si to citelně ufoukne
Tohle nemůže dělat žádnej kávovar s dobrým těsněním a bez další závady. Běžně používám slepou misku, kde se tlak pohybuje i přes 16 Bar a těsnění fakt nesmí povolit. Hrkne to pak přes drenážní ventil do odpadu, v páce zas po skončení extrakce žádnej tlak zbýt nesmí.
Dvojitý sítka jsou pro amatéry, jak říká jeden můj známej. Máš mít kafe namletý tak najemno, aby se vhodnej tlak vytvořil jen upěchováním v páce. Ne tam sypat hrubej písek a dohánět to dvojitým dnem. V prvé řadě si vyřeš to tečení mimo páku.
Přesně tak, s přetlakovými miskami jde jen o atrapu na pákový kávovar. Vše se řeší přesně odměřenou dávkou kávy a jemností mletí. Klasickou misku očistím jednou týdně houbičkou a bohatě to stačí. Jednou za 2 měsíce (dělám jen 3-4 kávy denně) demontuji sprchu a včetně páky + misky vše vyvařím v prášku PULY CAFF.
Co se týče odfouknutí přes misku, tak souhlasím s forbiddenem, že tohle dělat nesmí. Od toho tam je ventil, který to odtlakuje a také se pročišťuje pomocí slepé misky při. tzv. zpětném proplachu (backflush) a voda musí odtéct do spodního tácku.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.