Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9115 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út listopad 05 2024, 14:49 Předmět: Durst M805
Nazdar, v archivu jsem objevil zapomenutej krám. Má to dneska ještě nějaký využití? Měl by to být zvětšovák na fotky, pochybuju, že to někdo ještě používá, nebo i fotografové jsou někteří staromilci?
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7896 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út listopad 05 2024, 15:35 Předmět:
Přesně tak, jde o zvětšovací přístroj na fotografie, ideální i pro střední formát (6×9). Patří mezi to nejlepší, co se v této technice vyrábělo; naše Meopta byla solidní, ale tohle je o parník dále. Srovnal-li bych to, tak to nejlepší od Meopty by byla Škoda Favorit a tohle Mercedes S-classe.
Stále jsou lidé, co to používají, myslím že bys zájemce našel.
Mrkni, za jaké prachy to lidi inzerují na e-Bay... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: út listopad 05 2024, 19:28 Předmět:
Přesně jak uvádí Hubert_79. Pokud pro to nemáte využití tak zvažte prodej třeba na eBay. V tuzemských bazarech nebo třeba na Aukru bude okruh potenciálních zájemců dle mého názoru výrazně menší a tím i šance na výhodný prodej. Aktuálně jsou na eBay nabídky použitého kusu Durst M805 (vesměs z Německa) za ceny od 880 EUR + 180 EUR doprava až do 1200 EUR + 400 EUR doprava (žádný ze zmíněných prodejů není aukce), ale pravdou je, že ta zatím nejlevnější nabídka je tam už od prosince 2023 a zatím se neprodala. Takže počítejte s tím, že ani na eBay, kde je větší okruh potenciálních zájemců, není zaručeno, že to prodáte rychle.
Zaslal: út listopad 05 2024, 19:40 Předmět:
Děkuju za postřehy. No na eBayi za to chcou pěkný pálky. Ale kdo to koupí...
Mě začíná v práci trochu tlačit čas, buď to zachráním, nebo zlikviduju (jako mnoho věcí předtím, kterých pak časem lituju). Ale nejsou prostory.
Asi to zkusím na Aukru, nejsem na žádným fóru pro fotografy, kde by to mělo asi větší šanci. Případně pokud by se chtěl někdo prodeje ujmout, o zisk se rozdělíme.
Zaslal: st listopad 06 2024, 12:04 Předmět:
Pokud by se to mělo likvidovat, tak to za nějaký rozumný peníz koupím a nahradím tím můj zbětšovák. Občas ještě klasické výtvarné fotky z negativů dělám. Ale ty ceny na ebuy jsou na dnešní dobu nereálné. Analogové zrcadlovky Nikon také dříve stály až desetitisíce a dnes se prodávají spíše v řádu stokorun.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18533 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st listopad 06 2024, 16:03 Předmět:
Divil by ses, kolik lidí hlavně kolem umění používá foto techniky starý třeba 100 let. Slanej proces, sépie a podobný. Kde na to scháněj chemii netuším. Já jsem jednomu šílenci prodal starej primitivní foťák Pionýr na 6 x 6 za tisícovku. Sám mi ji nabídl.
Koukni na stránky Temna komora.cz.
edit: teď jsem mluvil s profíkem foťákem. Jestli to má barevnou hlavu a objektiv Schnaider a přídavný šuplíky s čočkou a rámečkem na kinofilm, tak je reál kolem 30 tisíc. Nový to stávalo na konci 80-tek přes 100. _________________ Jirka
Aj ten najblbší foťak na film urobí snímok v okamihu stlačenia spúšte. Aby si takto v okamihu vyfotil momentku digitálom, tak si musíš hodne priplatiť.
Zaslal: čt listopad 07 2024, 11:06 Předmět:
Nakadah, alj: Určitě jsem ochotnej dohodnout se na prodeji. Opravdu mám málo času, abych se zabýval nějakou kontrolou příslušenství a funkčnosti, zvlášť, když tomu vůbec nerozumím. Pokud se někdo chce přijít podívat a prozkoumat to, ať napíše PM. Domluvíme se kdy a je to. Je to samozřejmě Brno, Milady Horákové.
Zaslal: čt listopad 07 2024, 12:15 Předmět:
samec napsal(a):
Aj ten najblbší foťak na film urobí snímok v okamihu stlačenia spúšte. Aby si takto v okamihu vyfotil momentku digitálom, tak si musíš hodne priplatiť.
Co to meleš? _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Feb 17, 2017 Příspěvky: 643 Bydliště: Staré Město (UH)
Zaslal: pá listopad 08 2024, 19:18 Předmět:
Hubert79: Myslím, že tím myslí zaplacení práv pro OSA na jakékoliv digitální médium... Protože podle nich si tam všichni kopírují písničky, filmy atd... Na každém digitálním úložišti už je započítán tento poplatek... Ať jde o prázdné CD, DVD, kartu do foťáku nebo disk do PC... A je úplně jedno co si tam kdo nahraje / vypálí...
Zaslal: pá listopad 08 2024, 19:37 Předmět:
Ty jsi jeho tiskový mluvčí? Já mám dojem, že myslel něco jiného; a to to, že analogový fotoaparát (dle něho) vytvoří obraz hned, bez jakékoli prodlevy, zatímco digitální má prodlevu danou zpracováním obrazu ze snímače.
Mýlí se. I mechanický fotoaparát má prodlevu mezi stiskem spouště a okamžikem otevření závěrky. Dokonce moderní elektronicky řízené přístroje disponují procesorem, který ovládá (a leckdy v reálném čase upravuje) expozici. U diluviálních digitálních fotoaparátů samozřejmě prodleva byla větší, než u analogu, ale v současnosti toto opravdu problém není.
A bude-li někdo chtít dodávat cosi ve smyslu, že analog to zachytí "tak jak ta scéna opravdu byla/je", zatímco digitál to fujky fujky upraví, tak se mýlí též. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.