Zdravím, nepomohl by někdo s opravou desky po přepětí u tohoto kávovaru, případně poradil, kde sehnat datasheet? Viditelné poškození ( pojistka, varistor), jsem odstranil, přesto se kávovar ani nerozsvítí.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9169 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: pá prosinec 13 2024, 9:13 Předmět:
Na to, že bys sehnal datasheet rovnou zapomeň, desky neopravují ani v autorizovaným servise, rovnou se mění. Po přepětí to často vletí klidně i do řídicího procesoru a odpálí ho to. Pokud nejsi schopen na desce dohledat zdroj a jestli alespoň dává napětí, tak to rovnou vyhoď a kup novou.
Zaslal: pá prosinec 13 2024, 9:22 Předmět:
Tak tazatel případně i poptává pomoc s opravou. K tomu je dobré uvést místo bydliště. Můžu se na to podívat. Poškození procesoru je u těchto typů zdrojů možné, to je pak konečná. Zdaleka ne vždy k němu ale dojde, za pokus to stojí. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Jasně, chápu. No nějak jsem doufal, že ta pojistka s varistorem na vstupu jsou tam právě od toho, že zachrání desku, ale vypadá to, že to bohužel šlo dál. Deska se chová tak, že na konektorech k jednotlivým zdrojům jako je dává AC 60V topení, displej DC 3,4V, motor AC 34V a na ostatních DC 3,4V
Ale chápu, že může být v háji driver, procák ..atd.
Jsem kousek od Brna.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9169 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: pá prosinec 13 2024, 10:00 Předmět:
Deska se dá koupit třeba tu, ale musí sedět model kávovaru, jinak nebude fungovat. EQ.500 je jen obecný označení, mají v tom guláš.
Já Siemens moc nedělám, dělal jsem jich zatím je asi 20, a zatím jsem měl štěstí, že jsem desku kupovat novou ani nemusel.
Pokud bych potřeboval poradit se Siemensem zkusil by tu, dostal jsem na ně kontakt od jednoho kolegy.
forbidden: Díky za nasměrování. Označení přesné mám podle výrobního čísla kávovaru je to TQ503R01/02. No za tu desku je to teda raketa
Nejraději by zkusil napřed jinou funkční, abych měl jistotu, že to nešlehlo , až nekam do ovládací desky a displeje.
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2626 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: pá prosinec 13 2024, 12:49 Předmět:
Trochu se vetřu, ten krám po půl roce začal hodně pouštět vodu. Rozebíral jste někdo tu spařovací jednotku? Na youtube neukázal jak sundat to červené s násypkou a nechci to rozbít. Spařovací jednotka na mašinu, která stála loni 7000, je taky drahá - 4000,-
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.