Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18636 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st prosinec 18 2024, 17:17 Předmět: Minolta 1250E stírátko
Tak si dnes tisknu asi 10 listů na Minoltě a koukám, jak list od listu tiskne hůř a hůř, svislý vynechávky po celý šířce A4. Pudr jsem nasypal někdy letos v létě, byl z originální bohužel rozměrově nekompatibilní kazety Minolta co jsem před časem blbě objednal.
Až dodnes tiskla dobře a tohle najednou. Seleňák celkem dobrej, tak jsem vytáhl toner a na gumovým přenášecím válci bylo vidět nerovnoměrný pokrytí pudrem odpovídající těm vynechávkám.
Tak jsem povolil pružinky, vyndal kovovou lištu stírátka a bylo to jasný. Na stírátku nabalenej pudr a při pokusu ho otřít nasucho ubrouskem to šlo jen částečně. Tak jsem ubrousek namočil do acetonu a začal šmidlat ostří stírátka až do čistýho kovu. Byly na něm snad napečený kopečky pudru a chvíli to trvalo než bylo zcela čistý. Tiskárnu jsem složil a tiskne jak nová.
Už se mě to před lety na jedný kazetě opakovavaně stávalo a tak se ptám, jestli někdo neví, proč se to děje. Tiskárna je v suchu, v pokojový teplotě, pudr je originál, na hraně stírátka není videt ani Hadexákem USB mikroskopem nějaký zuby. Kontakt na statiku je taky vodivej. Co to může být, že se to vyštění takhle prudce během 10 listů? _________________ Jirka
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5352 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: čt prosinec 19 2024, 1:06 Předmět:
Že by sa tam rozmázli prachové/papierové vši?
Ďalšia možnosť sú výpary z čistidla (acetón, savo), ktoré spôsobili hrčky v toneri. Možno na to stačí vlhkosť, pokiaľ sa v byte suší prádlo. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Zaslal: čt prosinec 19 2024, 9:57 Předmět:
Také mám podezření na vlhkost, rodičům se to sem tam stává na černobílé laserovce. A ta hrana z toneru drží opravdu festovně. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5352 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: čt prosinec 19 2024, 23:12 Předmět:
Ono niekedy stačí osoba rozprašujúca dezodorant alebo iný osviežovač vzduchu. Ono sa to nezdá, ale liehový aerosol je sviňa. Mne to normálne na počkanie odrovnalo mazivo v pántoch notebooku, ledva sa otváral a zatváral. Po namazaní ešte dlho trvalo kým sa znova rozchodil. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.