Zaslal: ne prosinec 29 2024, 20:12 Předmět: Další PRC podvod a lež (LED svítilny)...
Tak jsem si před časem pořídil LED svítilnu viz foto v příloze - prodává se i pod spoustou jiných označení. Já jsem ji měl "z Holandska", neboli od tamního překupníka prodávajícího u nás.
Píšou na ní 10W LED, výdrž až 4 hodiny atd. Tak jsem si říkal, kde asi bude pravda, jak se to uchladí atd. No a dnes jsem se dostal k demontáži a měření (poté, co jsem měl dojem, že svítilna krátce po zapnutí nějak "vadne", a to i se zaručeně dobou a nabitou LiIon 18650)...
Takže ano, okolo 10W to má, ale jen cca pár vteřin po zapnutí (počáteční proud okolo 2,5A při napětí z lab. zdroje 4V). Pak MCU v interní elektronice začne postupně snižovat střídu PWM napájení, a to z počátečních cca 81,5% na konečných cca 15,8% (cca po 1 min 12 sec).
U nižšího stupně jasu volitelného tlačítkem je přitom střída PWM cca 9%, ta už se dále nemění.
Takže zase oser jako blázen. Aneb lžeme, protože musíme respektovat fyzikální realitu, zde konkrétně to, že to prostě nelze uchladit, ale nepřiznáme to. No a třeba tady se systémoví vlezdoprdelisti rozepisují o tom, jak je to vlastně "normální".
Aby bylo pro méně chápavé jasno, o co mi jde: PRCák "vyřešil neřešitelné", ale jako obvykle podvodem, polopravdou či přímou lží.
Kdyby rovnou napsali, jak se to chová a z jakého důvodu, bylo by to bez problémů. Ale proč, že, když se můžou chovat "jako vždycky".
LED_svitilna_Vayox_VA0116_foto_02.jpg
Komentář:
Velikost:
68.29 kB
Zobrazeno:
10 krát
_________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Naposledy upravil JirkaZ dne po prosinec 30 2024, 0:18, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne prosinec 29 2024, 20:38 Předmět:
Mám na poličce pár svítilen z ebay, banggoodu apod. Svítily nějak přijatelně. Pak jsem v práci nafasoval jednu Vartu, a bylo to nebe a dudy. Posléze jsem koupil pár kusů od Fenixu a jsem spokojen. Parametry odpovídají a hlavně se to chová předvídatelně, neboť často jezdím na kole potmě. Už nějak nemám potřebu kupovat noname světla za pár korun od noname číňana.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7974 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: ne prosinec 29 2024, 21:13 Předmět:
PotPalo napsal(a):
Ja mám z Hoferu baterku Casalux na dve AA batérie. LED to má vraj OSRAM 3W, ale podľa môjho dojmu to svieti asi ako iné 1W baterky, a ešte nechutne bliká s PWM (to je vidieť pri pohybe). Výhoda je že to svieti postupne slabšie ako slabnú batérie, aj so skoro vymlátenými batériami to ešte dokáže slabúčko svietiť. A dve AA batérie sa v tom dajú vymeniť aj po tme. Inak to má nechutný bledomodrý odtieň svetla.
To PWM nieje zdraviu škodlivé? Kedysi blikali neónky a TV obrazovky na 50 Hz, a vraj to bolo škodlivé. Dnes bliká kadejaká LEDka, reflektor, denné svietenie ale aj červené zadné svetlá na autách, a nikto sa nevzrušuje. Pritom to bliká vyššou frekvenciou ako 50 Hz, a ostrejšie. Oko reaguje clonou na nejakú priemernú intenzitu svetla lebo má "zotrvačnosť", takže tie pecky dostáva podstatne vyššie než na aké je zaclonené. V podstate ako by niekto stále blikal bleskom z foťáku a my na to čumíme a nevnímame to. (ale samospráva to už rieši, robí na chodníkoch štuple pre nevidiacich )
Zkopírováno do samostatného vlákna
Uvažujem že na PWM blikajúcu LEDku pripojím paralelne kondenzátor, ak sa tam niekde vojde. Snáď to nepoškodí elektroniku.
Mimochodom, táto téma sa snáď dala nazvať aj lepšie, nie takto ničnehovoriac.
Ono tohle ještě někoho překvapuje? _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Jo, to je přesně ono. To jsou šmejdi...vůbec jsem netušil, že něco takového vymyslí a budou prodávat.
Nejhorší je, že (nejen) euroamerická civilizace se svými někdejšími hodnotami se tomuhle sráčství dokonale přizpůsobila a bere ho "za své"... _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Niekedy sa len čudujem - lebo je tu neskutočné množstvo znalých ľudí a odborníkov cez elektroniku a elektrotechniku - ja im visím horko ťažko len na chvoste - a pritom sa zaoberajú takýmito sračkami.. Veď vedia že takéto zariadenia by museli mať aspoň "atómový" prísun energie či nejakej "fúzie" aby dokonale fungovali...
Tiež mám podobnú "baterku" na občasné prisvietenie "niečoho" a že jej dobitie je niekoľkonásobne dlhšie, ako jej svietenie.. ale na tých pár chvíľ mi postačí... keď potrebuje niekto intenzívne svietiť napr. pri kempingu - tak nech si tam aj patričnú batériu prinesie - ten jeden LiIon článok toho moc nedá...nech bude akejkoľvek kapacity a kvality... ten kvalitnejší to dá len o pár "chvíľ" dlhšie..
No, aby toho nebylo málo, tak 18650 LiIon aku v tom bazmeku má na pouzdru uvedených 1200 (ano, jedentísícdvěstě) mAh a reálně změřená vybíjecí kapacita při 1 a 0,5 A je 1050 mAh. Aku je přitom těžký, takže asi vevnitř bude trochu písku, nebo to bude přeznačený zmetek, či něco už jetého a "oživeného".
Ještě k dredově poznámce: já jsem to kupoval s vědomím, že to bude různě ošizené a skutečné parametry budou jinde.
Ale tohle jsem prostě nečekal - tím spíš, že když svítilnu člověk zapne, tak světlo je vážně silné a nikoho rozumného nenapadne, že za chvíli to úmyslně bude jinak... Jo, prostě jsem se na chvilku přestal chovat rozumně a jako "fízl" a už jsem ji držel...
Já se v tom dnešním marastu úpěnlivě snažím hledat něco pozitivního, ale "oni" (lze dosadit PRCáka, korporáty, vlády....) mně vždycky překvapí něčím ještě horším, než jsem předpokládal.
No nic, informaci jsem předal a dál to nebudu rozpatlávat. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: ne prosinec 29 2024, 22:18 Předmět:
Jen OT poznámka ke spouštění videa na trubce v požadovaném čase. Jednoduchý postup:
- najít ve videu čas, kde to chci spouštět,
- pod videem kliknout na tlačítko "Share",
- ve vyskočivším okně zaškrtnout dole "Start at" (je předvyplněný aktuální čas ve videu, lze případně i změnit) a
- zkopírovat textový link z tohoto okna
Pak to rovnou startuje v 21:25 bez ručního posouvání a hledání _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Jo jo, start od určitého času jsem před nedávnem použil, ale jednoduché to určitě není a když tytrubku používám tak dvakrát ročně, tak ani zapamatovatelné. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: ne prosinec 29 2024, 22:39 Předmět:
Zastavím si video v místě, kde se má spouštět.
Pak dva kliky myší: Share = sdílet, Start at = začít od.
Link nezkopíruju z adresního řádku prohlížeče nahoře, ale z okna.
Jednodušeji to neumím _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
JirkaZ v žiadnom prípade som tu nechcel na nikoho útočiť a na Teba určite teda nie.
Ja som si takúto-podobnú "svítilnu/baterku" kúpil len tak - veď sa niekedy hodí... bez baterky - za pár šupov... mal som (mám) zopár - ešte celkom dobrých článkov z NTB packov, tak prečo ich nevyužiť.. Tá prvá -čo som tam dal, stále postačuje na pár minutové svietenie na neosvetlenej ceste a pri odomykaní dverí na FI (nesmusím si svietiť mobilom).. Dobíjam tak raz za 3-4 týždne - mobil pomaly každý deň
Syník si kúpil "svítilnu" s bleskami a VN paralyzátorom... má tam dve lionky v sériii - svieti perfektne pár minút - a "blesky s paralyzérom - účinok majú - kope to jak sviňa " ?? ale možno 5-6x za sebou??
Odvtedy je na chodbe na poličke...asi s nej aspoň baterky vyberiem, nech to nezhnije
Relevantné údaje podľa DS použitého komponentu asi žiadny PRCák, ale ani EU priekupník určite neuvedie... každý práve ešte niečo "prifarbí".. a tý naši priekupníci určite "neuberú"... veď by ten istý prcácky výrobok "nepredali"
J tak teď koukám, že Cree XR-E Q5 má katalogově uváděno 107 lm...
Těch 107 lm má při 350 mA. Při maximálním dovoleným proudu 1000 mA může mít těch 250 lm. _________________ Ubuntu 24.04.1 LTS, LibreOffice Verze: 24.2.7.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.47.0 (SBCL)
Ano, opět o hovnu na téma, jak šel hloupý český Honza na nákupy do světa.
Pokud byla zakoupena na AE, tak po vyvolání sporu a předložení důkazů navrhne AE poloviční slevu. Potom to bude baterka na příležitostné svícení za přiměřenou cenu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.