Zaslal: út prosinec 31 2024, 17:48 Předmět: D: tiskárny 2ks, fax, repro k PC, trafa
Protože už se pomalu nemohu vejít do domu, tak jsem byl nucen zahájit dlouho odkládanou debordelizaci. Než to půjde na SD, tak to zkusím nabídnout zde, pokud by se z toho někomu něco hodilo
Nejlepší by byl osobní odběr. Pokud si to budete přát, tak bych to i zabalil a poslal, ale z těch velkých věcí bych odvázaný nebyl, a také poštovné by asi nebylo nejlevnější
V prvních kolech to budou většinou nějaké přístroje. Jenže je toho tolik, že nebude sil to vše nafotit, neboť je to deponované na několika místech, a v zimě nehodlám v garážích něco přerovnávat a fotit.
Jsou tam asi i nějaké analogové satelity, určitě mnoho digitálních z doby Topfieldů 6000 atd.
Dále mnoho desek z rozebraných monitorů, starých PC zdrojů AT, ATX a další elektroniky.
Nějaké staré (nemoderní) součástky a desky plošných spojů z rozebraných přístrojů bych nejraději věnoval nějakým kroužkům klasické elektroniky pro seznamování se s pájením a se základními obvody. Na to by to bylo dobré, těžko by někdo upotřebil třeba balení po 500 kusech obyčejných levných trimrů od jedné hodnoty
Děkuji také za to, že ve vláknu budou jen příspěvky od skutečných zájemců, a ostatní zde nebudete ventilovat své různé flustrace a stesky na zlý svět.
Schránku na SZ zde mám beznadějně plnou a vyčistit ji v nejbližších letech určitě nehodlám, tak mi raději pište na vaclavvondrakzavináčseznam.cz, pokud se ta zpráva ke mne má dostat.
Takže začínáme
1) laserová tiskárna Minolta PAGE PRO 1200W. Poslední doplnění toneru se firmě nějak nepovedlo, zřejmě byl mastný, začala špinit válec, nicméně tiskla do poslední chvíle. Nicméně pak jsem koupil notebook se sedmičkami 64bitů Professional a tam již nekomunikovala. Pátráním na netu jsem zjistil, a také to bylo odzkoušeno, že s verzí 32bitů to ještě komunikovalo. Tak šla na skříň, kde leží asi 8let, a zanedlouho půjde pryč. První dvě fotky v příloze.
2) inkoustová kombinace vše v jednom EPSON WF-2510. Dar od známých u které jsem chtěl provozovat scaner. Nedošlo k tomu za 8 let a už nedojde, takže také půjde pryč. Další tři fotky.
Zaslal: út prosinec 31 2024, 18:07 Předmět:
pokračování:
3) fax Panasonic KX-FT37 po úderu bleskem do telef.linky. První dvě fotky v příloze.
4) aktivní bedničky k PC co nefungují. Při rozborce zjištěno, že číňan použil uvnitř na lepení součástek agresivní žlutou sračku, co dokonale rozežrala spoje, vývody součástek atd. Takže vyvrhnout vnitřnosti a max na nějakou rekonstrukci s výrobou nového jednoduchého spoje s použitím jen původního trafa, koncových IO, kabelů... Další tři fotky v příloze. Na druhé fotce jsou typy IO co jsou uvnitř.
Zaslal: út prosinec 31 2024, 18:18 Předmět:
pokračování:
5) nějaká trafa co už po těch minimálně 25-ti letech od rozebírání přístrojů netuším z čeho jsou. Viděl bych to na nějaké telekomunikační měřáky, hlavně u toho většího, třetí až pátá fotka.
Na menším je uveden typ zřejmě 2AN 662 06.
Vašek
PC310231.JPG
Komentář:
Velikost:
212.72 kB
Zobrazeno:
22 krát
PC310232.JPG
Komentář:
Velikost:
207.55 kB
Zobrazeno:
10 krát
PC310233.JPG
Komentář:
Velikost:
226.07 kB
Zobrazeno:
9 krát
PC310234.JPG
Komentář:
Velikost:
175.7 kB
Zobrazeno:
9 krát
PC310235.JPG
Komentář:
Velikost:
192.17 kB
Zobrazeno:
9 krát
Naposledy upravil VASEK_W dne út prosinec 31 2024, 18:27, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út prosinec 31 2024, 18:27 Předmět:
pokračování:
6) nikdy nepoužitý set top box, ještě originální balení, dnes již asi nefunkční, protože byl asi na tu první digitální normu (hledat to nehodlám).
7) kompletní balení 50ks tranzistorů KU601 z roku 1977. Ty už mají historickou cenu Věnoval bych je raději nějakému elektrokroužku stejně jako další součástky.
Zaslal: so leden 04 2025, 22:21 Předmět:
pokračování debordelizace:
8 ) klávesnice s konektory PS2. Sem tam chybí hmatník na tlačítku
9) těla svítilen, vhodné pro vestavbu Li-Ion aku a LED modulu. Mám minimálně dva různé kusy
10) nějaký anténní zesilovač SPAUN. Takže budeme říkat, že je nefunkční. Nehodlám jeho funkčnost jakýmkoliv způsobem zkoušet dle rčení: darovanému koni na zuby nehleď. Pokud bych to měl dělat, tak s kompletním měřením anténní instalační firmy si to zaplatíte + navrch flaštičku rumu do cukroví a na namáčení rozinek do buchet za zařízení změření.
11) nějaké šrotované settopboxy co z nich beru potřebné díly na opravy jiných
Zaslal: so leden 04 2025, 22:31 Předmět:
pokračování:
12) a ještě jedno autorádio Hyundai, originální přelepky neporušené, takže v něm zatím nikdo nebyl. Funkčnost neznámá, připojovací konektory nejsou ISO
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33094 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so leden 04 2025, 22:43 Předmět:
To autorádio Hnůjdej je s kazeťákem s autoreverzem, tzn. někdy z období 1990 až 2002-3 a MŮŽE po zapnutí vyžadovat odemykací kód. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: so leden 04 2025, 23:36 Předmět:
Na Chicony KB-9810 jsem při svém přebírání (opouštěného "skladu") narazil několikrát (zatím jsem naplnil pět kartónůch od midivěží ATX, cca 70 klávesnic). Podobné jsou KB-9610 a KB-2791. Pokud vyhlíží zachovale, není co řešit. Pokud opotřebovaně (či se zdají poškozené), vyndavám z nich elektroniku, anžto osazený IO CIC Cxxxxx (pětičíslí) je přeznačený 8049 a ten se hodí vždy. Zejména mě těší, pokud sem tam narazím na DMC80C49, ten má oproti intelovskému originálu výrazně nižší spotřebu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.