Zaslal: út leden 28 2025, 7:59 Předmět: Jak organizujete měřící vodiče a šňůry ?
Od doby co se hrabu v elektronice řeším jak přehledně umístit měřící a připojovací vodiče. Je mi jasné, že nejdůležitější je důslednost což mi chybí, ale jak tomu jít trochu naproti. Jak to řešíte vy?
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9202 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út leden 28 2025, 9:05 Předmět:
Stejně, jak alxa. Nechtělo se mi to kupovat, tak jsem to z hliníkovýho vinglu vyřezal a zahnul sám. Mám tam různý šířky, takže tam pověsím třeba i sondy k osciloskopu, nějaký koaxy atd...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33223 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út leden 28 2025, 9:53 Předmět:
Viděl jsem v dílně u nejmenovanýho člověka na boční stěně vedle pracovního stolu vodorovně našroubovanou záclonovou tyč ve stylu TOHOHLE, jednotlivý druhy šňůr měl oddělený kruhama z kartónu Ø cca 10cm navlíknutýma na tu tyč a podle potřeby volně posuvnýma. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18880 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út leden 28 2025, 10:54 Předmět:
Já používám jednostraný zavěšení na boku skříně, viz STL v příloze.
BNC, SMA, banánky a pod. Není problém ty "hrábě" prodloužit kdyby měl někdo potřebu.
Zaslal: út leden 28 2025, 11:01 Předmět:
Já mám bohužel tak málo místa, že bych musel držák dát někam dál od místa kde pracuju. Takže se vodiče volně povalují, co jsem dodnes nepochopil (a co mi dělaly i kablíky od myši, monitoru a klávesnice) - pěkně to aspoň jakž takž uspořádám ale stačí chvilka, a kabely spolu zřejmě šukají či co a je z nich neuspořádaná změť. U těch měřicích dobře, na ty sahám ale kabely které byly, jak jsem zmínil, vzadu za stolním PC a nikdo na ně nesahal - jak je možné, že po pár dnech jsou zmotané do sebe.....Abych přispěl něčím konstruktivním - když jsem měl víc místa používal jsem hřeben do rozvaděčů, k němu zezadu kousek vinglíku a připevněno na zeď.
hřeben.jpg
Komentář:
Velikost:
13.02 kB
Zobrazeno:
11 krát
Naposledy upravil jardafiala dne út leden 28 2025, 11:07, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út leden 28 2025, 11:19 Předmět:
Použil jsem metrový zbytek zubaté Alu ukončovací lišty k dlažbě, něco jako mají tady. Našrouboval jsem ho na zeď tak abych to měl při ruce. Co výřez, tak visí jeden kabel za svou koncovku a naprostá spokojenost. Nic nepropadává a mám to tak xlet..
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18880 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út leden 28 2025, 11:50 Předmět:
forbidden napsal(a):
Já to říkám furt, že základní vlastnost kabelů není vést proud, ale zamotávat se.
Copak zamotávat ale proč se mi na šňůrách z multimetru dělaj uzle a nebo dokonce dvojtej uzel, to nějak nechápu.
ok1hga: jo celkem dobrý, dělá se to v několika rozměrech. Já to měl dříve a vyřezal jsem ty středový zuby na jednotlivejch prstech aby tam šly i tlustý síťový šňůry a BNC. _________________ Jirka
Zaslal: út leden 28 2025, 12:43 Předmět:
Taky používám zmiňované Voltcraft "hřebínky" a zbytek výroba specifických držáků na 3D tiskárně. Ještě jsem si do lišty natloukl trhací nýty s velkou hlavou tak, že jsem v nýtu "hřebík" otočil a takto natloukl nýty do lišty v řadě od sebe asi 3cm. Tím mi vznikl hodně dlouhý věšak na libovolné kabely.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5423 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: út leden 28 2025, 16:11 Předmět:
Síce to používam hlavne na napájacie káble, ale pre inšpiráciu:
Dá sa kúpiť hotový závesný držiak na dvere, tuším je z IKEA (ja som ho kúpil z druhej ruky).
Alebo kúpiť Z vinkle na dvere, na ne dať latu, a na ňu háky z tvrdého drôtu. Výhoda je že sa dajú posúvať podľa množstva káblov, a prípadne aj pridať ďalšie, a nieje treba robiť diery do dverí.
P1000193.jpg
Komentář:
Velikost:
98.66 kB
Zobrazeno:
15 krát
P1000194.jpg
Komentář:
Velikost:
97.9 kB
Zobrazeno:
10 krát
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.