zdravím, zajímalo by mě jak je otisk prstu v mobilu uložen. Soubor to asi nebude, určitě je to záležitost systému, ale jak a kde? Lze to zálohovat ?
dík
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3058 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá leden 31 2025, 18:46 Předmět:
OT: Ja mám ešte podotázku: Som konzervatívna štruktúra, telefón aktivujem pinom a prípadne ksichtom (to však funguje iba cca 4 hodiny - Tecno 8Pro). Ako to funguje, keď budem mať aktiváciu cez otlačok prsta a na tom prste príde k poraneniu? (napr. popálenie, amputácia.... ) a nebude iná možnosť prihlásenia ? 😎
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5352 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: pá leden 31 2025, 18:47 Předmět:
Kazda ctecka ma na sobe cipesek kde jsou ty otisky ulozene. Kdyz ti ji v servisu vymeni tak jsou pryc... Nechapu trochu pozadavek na zalohovani... Nez ti telefon dovolí nastavit otisky tak chce zalozit pin/heslo.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8020 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá leden 31 2025, 18:50 Předmět:
Také to bude jinak u iPhonu a jinak u Androidu, že...
Snad každý telefon, ale i třeba notebook umožňuje nastavit více prstů, právě kvůli třeba poranění nebo amputace. Jiná možnost přihlášení je vždy, pouze otisk prstu není nikdy. Vždy je tam pin nebo heslo. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5352 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: pá leden 31 2025, 18:51 Předmět:
Mysteri napsal(a):
OT: Ja mám ešte podotázku: Som konzervatívna štruktúra, telefón aktivujem pinom a prípadne ksichtom (to však funguje iba cca 4 hodiny - Tecno 8Pro). Ako to funguje, keď budem mať aktiváciu cez otlačok prsta a na tom prste príde k poraneniu? (napr. popálenie, amputácia.... ) a nebude iná možnosť prihlásenia ? 😎
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1345 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: pá leden 31 2025, 19:05 Předmět:
moj telefon, Samsung, odo mňa v pravidelných intervaloch (cca raz za týždeň ?) požaduje prihlasenie heslom. Bezpečnosť, asi keby Ti niekto ukradol prst
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3058 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: pá leden 31 2025, 19:07 Předmět:
No, u mňa je skôr problém, že až do minulého roka som žil na ,,tlačítkach od Nokie", Android som do vtedy aktívne nepoznal. Podrobnejší návod k telefónu už neexistuje (rovnako, ako k žiadnej elektronike....). Keď som si stiahol Návod Adroid10 (ten je totiž v tom mojom a nedá sa aktualizovať na vyšší) a sa učil, tak odrazu som zistil, že veľa funkcii sa správa inak, a, vôbec, zistil som, že mi utiekol vlak............... 😒 Ale ešte nesťahujem gate pred brodom, dúfam, že ten vlak ešte dohoním aspoň na posledných dvierkach do vagónu.... 😁
Naposledy upravil Mysteri dne pá leden 31 2025, 19:10, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8020 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá leden 31 2025, 19:08 Předmět:
Standardní chování, že to chce v pravidelných intervalech pin, stejně tak po restartu. Tohle má i iPhone. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: pá leden 31 2025, 22:25 Předmět:
Telefon ma moznost zadat viac otlackov, ja mam nastavene 3, tak aby som vedel pohodlne odomknut ked drzim telefon v roznych poziciach.
Ale vzdy pri tomto type chce aj nieco dalsie -gesto, alebo pin. Takze vzdy je tam nejaka ta moznost sa prihlasit aj inak.
misocko napsal(a):
moj telefon, Samsung, odo mňa v pravidelných intervaloch (cca raz za týždeň ?) požaduje prihlasenie heslom.
To chce kazdy telefon, aby si nezabudol heslo. Podobne je to aj pri bezkontaktnej platbe kartou. Obcas chce pin, aby si ho nezabudol. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Vlastní zkušenost. Malá vnučka mi šmatlala po telefonu (Xiaomi Mi9), který byl zabezpečený pouze mým otiskem a ODEMKLA HO. Omyl vyloučen, přitom jsem na ni koukal.
Tak má stejný otisk prstu jako ty. U příbuzných to bude asi vyšší pravděpodobnost.
No a co takhle jednovaječný dvojčata.
Nebo dokonce naklonovaný lidi. :-O
To bude asi lepší používat odemykání obličejem. Ale pak vždy se stejným úsměvem!
Jo to by mě zajímalo, když si nasadí černý brejle, pak se taky dá odemknout mobil? A nebo v čepici, případně v roušce? _________________ Ubuntu 24.04.1 LTS, LibreOffice Verze: 24.2.7.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.47.0 (SBCL)
Telefon odemknu ksichtem i s brejlema na čtení nebo šátkem na hlavě. S tmavýma brejlema už ne.
Předpokládám, že ta holka neodemkla telefon otiskem, ale gestem, případně kamera zabrala majitele, který jí koukal přes rameno. Otiskem je to vyloučené. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.