Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19149 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá únor 07 2025, 14:09 Předmět: Zdroj k indukčnímu ohřevu
Volal mi kámoš nástrojař, že si pořídil na povrchový kalení indukční ohřev s vodou chlazenou cívkou, výkon 1000W. Na plnej výkon to potřebuje 36V/35A. A ať mu poradím, čím to napájet.
Protože vím, že má v baráku 3 auta, tak jsem mu poradil ať z nich vyndá baterky a spojí je do série. To se mu nelíbilo.
Ne teď vážně, čím to pohánět? Těch 36V se dá sehnat dost, ale přes 1000W je to strašná raketa.
Existuje něco použitelnýho v bazarových server zdrojích, třeba dva v sérii? _________________ Jirka
Zaslal: pá únor 07 2025, 16:15 Předmět:
Mám doma několik zdrojů ze starších Data Storage skříní (magnetooptické disky?), ty mají 48V, 2000W.
KDysi jsme tady dával nějakou nabídku, ale už to nemůžu najít. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2682 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: pá únor 07 2025, 16:44 Předmět:
Nojo, ale pak se asi musíme bavit o opičce, a banánech.
Spíš je mi záhadou, co je to za ohřev, když to není kompaktní celek se zdrojem.
To je nějakej bastl? _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: pá únor 07 2025, 16:47 Předmět:
forbidden napsal(a):
ne-moc tu občas nabízí JWS300-15. Umí sériovej i paralelní provoz. Čtyři to dají a napětím vyhovují (až 18,5 V).
Jo ten jeden mám na pohon modelářská procesorový nabíječky HOTA, dokáže dát 18,5V až 22A. Dva jsou málo, čtyři už stojí skoro jako ten z odkazu od Sandála. _________________ Jirka
Zaslal: pá únor 07 2025, 16:51 Předmět:
Sandal napsal(a):
Spíš je mi záhadou, co je to za ohřev, když to není kompaktní celek se zdrojem.
Kdybys kouknul na Alí, tak bys viděl že se tyhle indukce na hraní až občasný použití, tedy za přijatelnou cenu prodávají zásadně bez zdroje. A to u některejch píšou až 3KW . _________________ Jirka
Zaslal: pá únor 07 2025, 18:15 Předmět:
Dík Samec, ten by asi šel, poslal jsem mu odkaz. Horší je, jaký mu napálej tady CLO, DPH a dopravu...
Akorát se mě moc nezdá, že by to umělo regulaci napětí v plným rozsahu 0-36V jak tam píšou. _________________ Jirka
Zaslal: pá únor 07 2025, 20:22 Předmět:
Vždyť tam máš napsáno, že zaslání je zdarma a cena je včetně DPH. Clo se platí až za zásilku s cenou vyšší než 150Euro. Ale nevěřil bych parametrům co číňan u zdroje uvádí.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.