Obrazovka A50-120W je hranatejšia, nedala by sa použiť do masky 472, rohy by sa museli vybrúsiť, po stranách by ostali diery, prosto musela by sa použiť iná maska. stačí porovnať Oravu 132 a Oravu 135.
Zaslal: út únor 18 2025, 15:41 Předmět:
No, do Dajány A61-120W místo původní 59 pasuje docela pěkně. Krásné se schová za masku. Jen se musí trochu upravit připevňování otvory. Myslel jsem, že tady by to mohlo být podobný.
Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1048 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: st únor 19 2025, 7:45 Předmět:
V tom výčtu ještě chybí 0rava 128, pak ten Oliver. Samozřejmě je záměnná i s její maďarskou verzí používanou v Orionech a Videotonech, stejně tak jsem v nějaké Oravě nebo Karolíně viděl její rumunskou verzi.
Zaslal: st únor 19 2025, 19:44 Předmět:
yakl napsal(a):
Obrazovka A50-120W je hranatejšia, nedala by sa použiť do masky 472, rohy by sa museli vybrúsiť, po stranách by ostali diery, prosto musela by sa použiť iná maska. stačí porovnať Oravu 132 a Oravu 135.
V 70. letech, kdy snad byla ještě k sehnání i ta 47-ka, jsem do bratrancova tvp (Orava 132?) tu 50-ku implantoval. Protože pro mně (a tím pádem i pro něj) byla tato nejen dostupnější (ale i určitě levnější) - už proto, že to byla báň II.jak. od "Sedláčka" z Rožnova p.R.
A ano - bylo nutno rašplí "vybrat" v rozích; vrtat nové otvory pro její připevnění a také přizpůsobit (původní) masku (zase na to stačil pilník). Pilovat bylo nutno proto, že nová obrazárna byla taky míň "vypouklá". Jen v rozích kousek obrazu "chybělo", ale v podstatě stejně, jako s původní 47-kou. A žádné "díry" nikde nezůstaly! Nová maska by asi byla vhodnější, ale ani jsem se ji nesnažil shánět (i když bych ji snad tehdy ještě v Uh. Brodě sehnat i mohl - )
Jarda-k napsal(a):
No, do Dajány A61-120W místo původní 59 pasuje docela pěkně. Krásné se schová za masku. Jen se musí trochu upravit připevňování otvory. Myslel jsem, že tady by to mohlo být podobný.
Dajánu jsme měli doma - od ledna 1968. Naši ji koupili, když já byl na vojně.
A ta už měla antiimplózní obrazovku 592QQ44. Tu 59-ku (ještě "implozní" 590QQ44 ) měl předchůdce Dajány - Bankyt! Jinak se tyto 2 čbtvp (zapojením) nijak nelišily. A Blankyt byl můj první tvp, kterého jsem kdy opravoval - bylo to na vojně (ve Stříbře - v 68.) - už jsem tu o tom kdysi jednou psal.
Pamatuji si to taky proto, že Blankyta měl "skoro-soused", kterému jsem ji musel vytahovat z bedny jenom proto, abych ji (a ochr. sklo), očistil od (nasedaného) prachu a cigaret. dýmu - z mezery mezi stínítkem obrazárny a toho (vypouklého) ochranného (antiimplózního) skla. A to si soused myslel, že mu báně "odešla", jak byl obraz mizerný. A přitom stačilo pouhé vyčištění. Ale to vyčištění byl úplný "porod" - na rozdíl od třeba takováho Ametysta (či Azurita), anebo i Lotosa - kde stačilo jen to ochr. sklo (ale tu ještě ploché-lepené) jen spustit dolů (po odšroubování plech. příchytek) - a pak už jen stínítko (a sklo) vyčistit třeba okenou
Obdobné vypouklé ochr. sklo bylo třeba i u maďarského Oriona (na nožkách).
EDIT:
Jj - "skleróza nebolí, ale nachodíš se".
Než jsem na záměnu typu obrazárny taky přišel (a opravil), tak jsi mě mezitím opravil i ty _________________ Honza - kokúň
Naposledy upravil kokun dne st únor 19 2025, 20:10, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: st únor 19 2025, 20:03 Předmět:
Dajána má antiimplozni 592QQ44. Mám i Orchideí a tam je ta implozni 590QQ44.
Ta A61 - 120W jde do Dajány dát po převrtání otvorů. Pár měsíců zpět jsem to delal...
Založen: Sep 27, 2014 Příspěvky: 701 Bydliště: Very Stupid District, hned vedle okresu Postřižiny
Zaslal: čt únor 20 2025, 10:05 Předmět:
Kokun: Tyhle záměny obrazovek jsem kdysi provozoval ve velkém, protože báně 2. jakosti se dostaly i v prodejně Tesla Eltos ve Vyšehradské. Kromě nich tam ovšem měli i krycí rámečky 50 i 61 cm, což záměnu zjednodušilo, takže probíhala úplně bez problémů, ovšem u skříní typu Dajána, Orava 232 jsem si to nikdy netroufl.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.